Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Re: Szybkie pytania

Post autor: kamelot »

pytałem w tym temacie jak malować skały i kamienie i mam jeszcze pytanie czy w przypadku malowania nagrobków ( płaskie powierzchnie ) procedura jest taka sama?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Tak, tylko trochę delikatniej z drybrushem, abyś to po prostu mazów na płaskim nie zrobił.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

dzięki :D
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Co do aparatów to zależy od powiększenia jakie chcemy uzyskać. Zazwyczaj przełączamy na tryb makro, preselekcje przysłony (patrz: http://www.pracowniailuzji.info/slownik ... ny_20.html) i manualne ustawienie ostrości (patrz: http://pl.wikibooks.org/wiki/Fotografia ... ro%C5%9Bci). Ostrość ustawiamy na najmniejszą możliwą wartość, przykładowo u mnie jest to 0.25 m. Przesłonę ustawiamy zależnie od tego czy chcemy żeby tło było wyraźne (wtedy wysokie wartości przysłony np. F11), czy też nie (wtedy niską wartość np F3.2). A potam łapiemy ostrość zbliżając się i oddalając od obiektu...

Przykładowe zdjęcie:
Obrazek

PS użycie opcji szukaj nie boli...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=606
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Jak malować kośći (u szkieletów, szkieletowych koni) ??
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Milo pisze:Jak malować kośći (u szkieletów, szkieletowych koni) ??
Prostsza metoda: Bleached Bone na to wasze: gryphon sepia, devlan mud, Badab black
Metoda trudniejsza: Scorched Brown ->Bestial Brown ->Snakebite Leather ->Bubonic Brown->Bleached Bone.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Bowflan89
Pseudoklimaciarz

Post autor: Bowflan89 »

Maluję sobie skórę ghouli kolorem bazowym + washem na to. Pierwszy model, który tak pomalowałem wyszedł dość znośnie, następne świecą się jak psu jajca. Dlaczego? Czy może to być spowodowane tym, że nawaliłem za dużo washa czy jakiś inny powód może się znaleźć? Jak temu zaradzić w prosty sposób?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

mogłeś źle wymieszać washa i/lub położyć go za grubo.
rozwiązaniem jest jak zwykle matowy lakier na figsy :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Jak cieniować czy tam zrobić te krawędzie na butach ?

http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 73x627.jpg

Na razie pomalowałem buty farbką "Chaos Black" nigdy nie cieniowłem ani nie robiłem takich fajnych krawędzi :P

Za pomoc bede wdzięczny.

Thx.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Ja mam już własny sposób...mianowicie: ghost grey, na to delikatna warstwa rozwodnionego czrnego i po poi 2-3 min. ścieramy cień palcem i gotowe :D
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

a mozna zastosowac FORTRESS Grey ?

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Gdzie można kupić najtańszą trawę do podstawek ??
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wydaje mi się, że na allegro coś taniego znajdziesz.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Remx pisze:a mozna zastosowac FORTRESS Grey ?
to jest kolor cytadela ? ja używam valeyo i nie oriętuje sie jakie są pigmęty cytadela...
podeślij jakiś link do pigmętu
Rasti pisze:Wydaje mi się, że na allegro coś taniego znajdziesz.
Patrzałem nima :(
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Obrazek

W rzeczywistości wygląda jak kolor plastiku :(

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Milo pisze:
Remx pisze:a mozna zastosowac FORTRESS Grey ?
to jest kolor cytadela ? ja używam valeyo i nie oriętuje sie jakie są pigmęty cytadela...
podeślij jakiś link do pigmętu
Rasti pisze:Wydaje mi się, że na allegro coś taniego znajdziesz.
Patrzałem nima :(
KliK
Jeśli interesuje Cię inny odcień, poszukaj w przedmiotach tego użytkowania ;) Znalazłem po chwili szukania.

Awatar użytkownika
Flo
Wałkarz

Post autor: Flo »

witam. Mam pytanie ile schnie green stuff. Wczoraj wieczorem pierwszy raz tego użyłem ( zmieszałem wydaje mi się dobrze i dałem odpowiednie proporcje obu składników) i dziś rano jeszcze nie był taki mega twardy. Ile trzeba czekać do pełnego zaschnięcia
(GS mam oryginalny )

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

zależy od proporcji składników...
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Remx jeżeli mówisz że wygląda jak plastik to nie polecam...ja używam
Valleyo Game Colour: Ghost Grey (bardzo jasny szary, praktycznie podchodzący pod biel).

Dzięki Rasti...nie mogłem znaleść bo szukałem w akcesoria do makiet w kategorii gry :?
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Flo pisze:witam. Mam pytanie ile schnie green stuff. Wczoraj wieczorem pierwszy raz tego użyłem ( zmieszałem wydaje mi się dobrze i dałem odpowiednie proporcje obu składników) i dziś rano jeszcze nie był taki mega twardy. Ile trzeba czekać do pełnego zaschnięcia
(GS mam oryginalny )
GS standardowo (czyli przy zmieszaniu pol na pol) schnie ok 3h. Po uplynieciu doby to juz calkiem powinien byc wyschniety ;) Jednak masa po wyschnieciu nadal pozostaje dosc gietka. Jesli chciales miec naprawde sztywny element (jak to brzmi :D ) powinienes uzyc brown stuffu.
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

ODPOWIEDZ