Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Doman-
Wodzirej

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Doman- »

ja mam pytanie kwestii technicznej mam BSB w tancerzach, czy muszę zawsze ustawiać go w pierwszym szeregu gdy unit jest w kombacie?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!

nawet jak nie ma zasięgu szarży to zastępujesz go za jakiegoś tancerza

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

goboss pisze:a jeśli czarka jest w combacie to czy może rzucać przesuwanie lasu/hity?
Tak pod warunkiem że nie rzuca tego czaru na oddział z którym walczy

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Czy jak nobel dostanie licho dające strach (przerażacze) to gobliny z racji naturalnego strachu przed elfami muszą zdawać test terroru?

Bo w drugą stronę to by działało. Ale nie jestem pewien.

Na moje terroryzuje tylko jednostki bojące się elfów a "straszy" inne.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Strach to strach a terror to terror – są troche jak armour save i ward save – nie są tym samym i nie kumulują się.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Urban pisze:
goboss pisze:a jeśli czarka jest w combacie to czy może rzucać przesuwanie lasu/hity?
Tak pod warunkiem że nie rzuca tego czaru na oddział z którym walczy
Jest generalna zasada – z walki nie można rzucać tylko magic missli, do walki można rzucać tylko to co piszę że można rzucać do walki.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Laik pisze:Strach to strach a terror to terror – są troche jak armour save i ward save – nie są tym samym i nie kumulują się.
na tak ale w tym lichu co daje strach pisze że jeśli jednostka już budziła strach to budzi terror więc IMO jan najbardziej tak noble z takim lichem w śród goblinów budzi Terror ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

kubon pisze:
Laik pisze:Strach to strach a terror to terror – są troche jak armour save i ward save – nie są tym samym i nie kumulują się.
na tak ale w tym lichu co daje strach pisze że jeśli jednostka już budziła strach to budzi terror więc IMO jan najbardziej tak noble z takim lichem w śród goblinów budzi Terror ;)
Oczywiście Laik ma rację.

Przerażacze? Co to za przedmiot? Jeśli licho to spite, to nie ma spajta dającego strach jest tylko taki za 50pkt dajacy terror.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Chyba, że chodzi wam o 4rkę z Lora AL...?

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Fakt, lekko pochrzaniłem...

Chodzi o 4-kę z magii loren.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Kalesoner
Szczur Królów

Zastanawiające jest to wszystko, myślę, że żeby dobrze odpowiedzieć na to pytanie potrzeba dokładnie zacytować goblińską zasadę fear elves. Bless pomożesz?
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Zastanawiające jest to wszystko, myślę, że żeby dobrze odpowiedzieć na to pytanie potrzeba dokładnie zacytować goblińską zasadę fear elves. Bless pomożesz?
Cóż, może ja nie jestem Blessem, ale mam nadzieję, że pomogę ;)

Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Dzieki Piotras.

"Untill the caster's next magic phase, the unit causes fear. If the unit would already cause fear, it instead causes terrror... "

Czyli, moim zdaniem, wynika z tego, że jeśli 5 goblin wolf ridersów chce zaszarżować 10 łuczników WE, na których rzucona jest 4ka z loren muszą zdać terror.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Dzieki Piotras.
Ależ nie ma za co, zawsze do usług. ;) Dla mnie to było jasne po przeczytaniu tego fragmentu, ale dla Was, bo mi i tak nikt nie wierzy... :mrgreen:

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

4 i 5 linijka... jeśli gobliny mają outnumber 2:1 nie ma feara...
cały misterny plan poszedł się jeb*ć :mrgreen: chyba że waywatcherami chcesz terroryzować chuki

Kalesoner
Szczur Królów

Jeśli gobliny nie mają przewagi 2:1 to się boją elfów. Więc 19 fanatyków ma fear od 10 elfów, ale 20 już nie 5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej.

Spoko, czyli trzeba wystawiać 11 łuczników zamiast 10 na O%G :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Kalesoner pisze:5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej
Dalej ma, tu nie ważny US a fizycznie modele, czyli wilków by musiało być 22 na 11 tancerzy itd...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że liczbność ma znaczenie... Już w myślach widziałem bohaterskiego altera panikującego klocki gobosów aż miło. :mrgreen:

Na moje elfy powinny straszyć nawet 40-1 w myśl zasady Sabaton.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

bigpasiak pisze:
Kalesoner pisze:5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej
Dalej ma, tu nie ważny US a fizycznie modele, czyli wilków by musiało być 22 na 11 tancerzy itd...
Że niby jak? Jak to nie us? 2:1 to chyba nie modele, a właśnie us, do 20 gobosów, 10 łuków i tak dalej?

Z czego to niby wynika Pasiak?

p.S. Mikadorus: jak już przytaczasz 40:1 z sabatonu, to właśnie te 1 powinno mieć chyba unbrejka, a nie.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Racja, to też. :P

W zasadzie jest mowa o US.

ODPOWIEDZ