Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
ja mam pytanie kwestii technicznej mam BSB w tancerzach, czy muszę zawsze ustawiać go w pierwszym szeregu gdy unit jest w kombacie?
Czy jak nobel dostanie licho dające strach (przerażacze) to gobliny z racji naturalnego strachu przed elfami muszą zdawać test terroru?
Bo w drugą stronę to by działało. Ale nie jestem pewien.
Na moje terroryzuje tylko jednostki bojące się elfów a "straszy" inne.
Bo w drugą stronę to by działało. Ale nie jestem pewien.
Na moje terroryzuje tylko jednostki bojące się elfów a "straszy" inne.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Jest generalna zasada – z walki nie można rzucać tylko magic missli, do walki można rzucać tylko to co piszę że można rzucać do walki.Urban pisze:Tak pod warunkiem że nie rzuca tego czaru na oddział z którym walczygoboss pisze:a jeśli czarka jest w combacie to czy może rzucać przesuwanie lasu/hity?
na tak ale w tym lichu co daje strach pisze że jeśli jednostka już budziła strach to budzi terror więc IMO jan najbardziej tak noble z takim lichem w śród goblinów budzi TerrorLaik pisze:Strach to strach a terror to terror – są troche jak armour save i ward save – nie są tym samym i nie kumulują się.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Oczywiście Laik ma rację.kubon pisze:na tak ale w tym lichu co daje strach pisze że jeśli jednostka już budziła strach to budzi terror więc IMO jan najbardziej tak noble z takim lichem w śród goblinów budzi TerrorLaik pisze:Strach to strach a terror to terror – są troche jak armour save i ward save – nie są tym samym i nie kumulują się.
Przerażacze? Co to za przedmiot? Jeśli licho to spite, to nie ma spajta dającego strach jest tylko taki za 50pkt dajacy terror.
Fakt, lekko pochrzaniłem...
Chodzi o 4-kę z magii loren.
Chodzi o 4-kę z magii loren.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Dzieki Piotras.
"Untill the caster's next magic phase, the unit causes fear. If the unit would already cause fear, it instead causes terrror... "
Czyli, moim zdaniem, wynika z tego, że jeśli 5 goblin wolf ridersów chce zaszarżować 10 łuczników WE, na których rzucona jest 4ka z loren muszą zdać terror.
"Untill the caster's next magic phase, the unit causes fear. If the unit would already cause fear, it instead causes terrror... "
Czyli, moim zdaniem, wynika z tego, że jeśli 5 goblin wolf ridersów chce zaszarżować 10 łuczników WE, na których rzucona jest 4ka z loren muszą zdać terror.
Jeśli gobliny nie mają przewagi 2:1 to się boją elfów. Więc 19 fanatyków ma fear od 10 elfów, ale 20 już nie 5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej.
Spoko, czyli trzeba wystawiać 11 łuczników zamiast 10 na O%G![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Spoko, czyli trzeba wystawiać 11 łuczników zamiast 10 na O%G
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dalej ma, tu nie ważny US a fizycznie modele, czyli wilków by musiało być 22 na 11 tancerzy itd...Kalesoner pisze:5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że liczbność ma znaczenie... Już w myślach widziałem bohaterskiego altera panikującego klocki gobosów aż miło. ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Na moje elfy powinny straszyć nawet 40-1 w myśl zasady Sabaton.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Na moje elfy powinny straszyć nawet 40-1 w myśl zasady Sabaton.
Że niby jak? Jak to nie us? 2:1 to chyba nie modele, a właśnie us, do 20 gobosów, 10 łuków i tak dalej?bigpasiak pisze:Dalej ma, tu nie ważny US a fizycznie modele, czyli wilków by musiało być 22 na 11 tancerzy itd...Kalesoner pisze:5 wolf ridersów ma fear do 11 tancerzy, ale 11 już nie i tak dalej
Z czego to niby wynika Pasiak?
p.S. Mikadorus: jak już przytaczasz 40:1 z sabatonu, to właśnie te 1 powinno mieć chyba unbrejka, a nie.
Racja, to też.
W zasadzie jest mowa o US.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
W zasadzie jest mowa o US.