P.S.: Zombie można kupić taniej od Mantica po jakieś 3zł od sztuki, a do tego są ładniejsze

Moderator: misha
Popieram przedmówców, ale przypomnę że kolega dopiero zaczyna więc chyba lepiej podawać pełne nazwy jednostek np. Crypt horrory zamiast grubasy, bo na początku raczej mu nic takie nazwy nie mówiąBojek pisze:Reszta już doboru core/specjal/rare zależy od stylu gry-->czy chcesz mieć ghule/szkiele/dużo zombi w core, czy chcesz mieć grubaski/kawalerię/co innego w specach, czy chcesz w rare mortisa/Terrorgheista/nie wystawiać
Wiem że powtarzam pytania ale nie chcę podsumowywać to co się dowiedziałem i jeżeli ktoś jeszcze może coś od siebie dodać tym lepiejCykor pisze: 1. Od czego mam zacząć aby poruszać się sprawnie w świecie WFB a zwłaszcza w opanowaniu Vampire Counts?
Pierwsze co mam zamiar zrobić to kupić "Vampire Counts Army Book" ale zakładam że to nie wszystko i liczę na waszą pomoc w nakierowaniu mnie.
2. Jaką armie kupić na sam start?
Będę grał z kolegą (też zaczyna) który posiada "Warhammer: Island of Blood" no i potrzebuję armię na Elfów lub Skavenów (nie musi to być nic wielkiego ale aby po prostu umożliwiało grę z nim no i w przyszłości było podstawą do dobrej rozbudowy)
3. Na co się nastawić grając Vampire Counts?
Wojna Ofensywna, Defensywna, Magia czy coś jeszcze?