Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Szaman »

Wieszkto pisze:No to pewno wyglądają jakby ujeżdżali kucyki swoja drogą , bez aluzji są po prostu mniejsze i z pewnością w rzeczywistości SM by ich zgniótł przy próbie ujeżdżania .
Taka jest prawda Sm w zbroi waży pewnie tyle co samochód osobowy czyli z tonę.
albo nie czytasz dokladnie tego, co napisalem albo nie masz bladego pojecia o Kosmicznych Wilkach :roll:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

A to tych bez mistrza walki wręcz i strzelani z ucha.
Soorryy :roll:
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Akurat nie widzę problemu, żeby wystawiać takie bestyjki zamiast wilków w Warhammerze, przynajmniej na lokalnych turniejach
Na dowolnych turniejach.
to nie sa modele do Warhammera tylko do Kings of War. w Warhammerze masz Wolf Riders, a nie Dog Riders.
To ma być argument?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Te w hełmach naprawdę mi sie podobają! ten bez...srednio.
Ogólnie jak dla mnie na +
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie no nie ma tragedii - fakt małpia mordka została, ale wolę takie niż dzicze - jak z herosów :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Generalnie po słabych IMO krasnalach z otchłani :wink: , orki są świetne. Aż się zastanawiam, czy ściągając zombiaki i ghule nie wziąść kilu orków do pomalowania i do postawienia na półce (albo tylko do pomalowania, bo żona z tym "złomem" mnie pogoni).
Ostatnio zmieniony 7 kwie 2011, o 09:58 przez Motorek, łącznie zmieniany 2 razy.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Fajne te orki, ale głowy to mają słabe. Zresztą zawsze można dokleić te od GW :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Niegłupi pomysł :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

wru pisze:Fajne te orki, ale głowy to mają słabe. Zresztą zawsze można dokleić te od GW :mrgreen:
Ja tak zrobiłem z zombiakami Mantica i główkami, które mi zostały po kilku boxach ghuli GW :roll: :-$
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Daw pisze:
wru pisze:Fajne te orki, ale głowy to mają słabe. Zresztą zawsze można dokleić te od GW :mrgreen:
Ja tak zrobiłem z zombiakami Mantica i główkami, które mi zostały po kilku boxach ghuli GW :roll: :-$
Ja tak uczyniłem z ghulami od mantica, a nawet posunąłem się jeszcze dalej bo zamieniłem im oprócz głów też łapy. Również szkielety manticowe fajnie wyglądają z głowami GW. Firma Games Workshop powinna dostać nobla za te wszystkie bitsy, które zostają po złożeniu figurek.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

To fakt, jak patrzę na ramki Mantica, to są ubogie jeśli chodzi o opcję sklejenia. I ilość goblinów/piesków dołożonych do tych wyprasek tego nie rekompensuje. Z drugiej strony wolę zapłacić, dużo mniej za lalki i mieć mniej złomu, niż przepłacać za tony bitsów.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

w 'kupie' nie wyglądają tragicznie :)

Obrazek

pokazali też coś takiego, niedługo ma być więcej fot

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

I znów słabe malowanie :roll:
Co do figsów to smoko-kurczaki do mnie nie przemawiają, skrzydła są zupełnie w innym stylu niż same potworki a łączenie skrzydeł z tułowiem jest słabe na maxa.
Orki po zmianie głów będą znośne, choć nie podoba mi się ten trend Mantica do robienia garbatych figurek (z krasiami było tak samo)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Arbiter Elegancji pisze:I znów słabe malowanie :roll:
Co do figsów to smoko-kurczaki do mnie nie przemawiają, skrzydła są zupełnie w innym stylu niż same potworki a łączenie skrzydeł z tułowiem jest słabe na maxa.
Orki po zmianie głów będą znośne, choć nie podoba mi się ten trend Mantica do robienia garbatych figurek (z krasiami było tak samo)
przyznali się kto im to tak "pięknie" maluje

http://www.golempaintingstudio.co.uk
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Orki wyglądają całkiem fajnie, głowy nie są takie złe. Wolałbym za to okrągłe tarcze- jakoś bardziej mi pasują do orków niż te fikuśne. Za to elfy jak zwykle poszkodowane (ale kupa #-o )

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Orki naprawdę niezłe :) a to coś poniżej to jakaś padaka oO smok nie wygląda jak smok (jeśli to smok w ogóle) a to coś na nim nie można nawet nazwać elfem... wyglądają jakby byli z jakiejś syfiastej gazetki kioskowej i tu akurat nie ma znaczenia malowanie... jeszcze postawili dwa klony identycznie pomalowane obok siebie...załamka. Za to orki biją na głowę pod względem ceny i wyglądu te od GW, no ale wiadomo, to tylko moja opinia- po prostu nie trawię małpek od GW, są dla mnie profanacją fantasy orka ;)

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Taaaaaaa ich "studio" malarskie kopie im figurki na maxa, juz kilka razy im to na forum wypominałem, ale nici :/
Orki - ok w kupie raźniej, dla mnie na +
Zerknijcie na army lista do orków na ich blogu (army list do KOW), maj byc rydwany, kawa, i inne oraz...WRONA!!! :D Jesli rydwany beda ciągnięte przez takie same dziki jak pokazali....biorę w ciemno!
O tych jaszczurach nawet nie będę sie wypowiadał bo nie ma o czym #-o
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Ale te jaszczury to jest właśnie ta WRONA! Dwie łapy i para skrzydeł wskazują na wivernę :?

Poza tyM, pozostałe figurki mantica trzymają konsekwentnie swój styl. Nawet go doceniam i myślę, że w miarę zalewania rynku będzie on coraz bardziej do przyjęcia i oswojenia. Póki co wolałbym wydać dokładnie dwa razy więcej zł od sztuki, bo tak wychodzi po przeliczeniu, na orki GW.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

właśnie bitsy w GW to jest to co hobbyści lubią najbardziej, ilość konwersji a także możliwości składania lalek jest ogromna, dla przykładu, jak masz kasę to kupujesz Grejtsłordy i robisz halabardy w ciężkich zbrojach, klimacik i modele są genialne, a te kurczako/jaszczury są tragiczne, orki tak na prawdę też nie powalają :roll:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

A co chobbyści by woleli?
10 Orc Boys od GW za 18 funtów czy 19 takich samych za 18,50?

Chociaż to co napisałeś, że jeśli ktoś ma kasę to sobie może pozwolić na więcej jest jak najbardziej trafne. Sam się zastanawiam czy nie kupić sobie strzelców Imperium (albo tylko samych strzelb)i modeli z FW i mieć fajnych strzelców w lekkich zbrojach. Troszkę to będzie kosztować ale efekt będzie przyjemny dla oka :)
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

ODPOWIEDZ