8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
Brokuł przetłumacz jeszcze na Polski
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
-
- Masakrator
Dawać tego boosta dla piechoty!
Już się zaciekawiłem.
Btw. Co to za cholerstwo za Chaośnikami w tle? Może Abominacja Chaosu?
Już się zaciekawiłem.
Btw. Co to za cholerstwo za Chaośnikami w tle? Może Abominacja Chaosu?
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Oj tam, oj tam. Najważniejsze, czyli że 8 edycja w lipcu napisałem. Reszta to fluffowe pierdzenie
A nie chciałbyś za sporą kasę, którą wydałeś na zabawki dostać produkt, który nie wymaga ingerencji/naprawy? Gram na BP, ale nie wszystko w nim mi się podoba i napewno BP w 8ed nie będzie idealny, jak dla mnie uściślania są ostatecznością, czasem nadużywaną. Dlatego wolałbym zestaw zasad nie wymagający ingerencji LS. I właśnie dlatego rozumiem wszystkich narzekających, bo mają wątpliwości, tak jak ja. Jedno jest pewne musimy poczekać na pełną listę zasad 8ed.Remo pisze:Ja nie rozumiem wogóle po co te narzekania? Z tego co pamiętam w Polsce każdą zasadę (nawet jeśli jest prawidłowa i niczemu nie przeszkadza) można "uściślić" przecież? W 8 ed. będą obowiązywały scenariusze? Uściślijmy to! Przecież to nie problem...
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
ciekaw jestem czy to tylko fluffowe pierdzenie.
bo jesli nie , to wedlug tego opisu, bedziemy mogli zagrac tylko:
- DoCh, WoCH, O'n'G, Skavens, BoCh, VC, TK, DE
- Imperium, Bretonia, Dwarfs, Elfy
nie ma mowy o: WE, lizakach, OK i ChD.
bo jesli nie , to wedlug tego opisu, bedziemy mogli zagrac tylko:
- DoCh, WoCH, O'n'G, Skavens, BoCh, VC, TK, DE
- Imperium, Bretonia, Dwarfs, Elfy
nie ma mowy o: WE, lizakach, OK i ChD.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
-
- Masakrator
Chłopie. To, iż nie wymienili tych armii nie oznacza, iż ich nie ma i nie będzie.
Co za dedukcja
Co za dedukcja
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Idąc dalej tym tokiem rozumowania to GW ustaliło już nawet paringi- Elfy prowadzą tylko bratobójczą walkę wg opisu więc tylko HE- DE od 8 ed.
- General Baga
- Kradziej
okładka nowego booka
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
to żadna nowość ta okladka
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
pomysł zwiększenia corów - cóż - IMHO jest trafiony. obecnie zazwyczaj wstawiane są minima, po 10 kolesi - co stanowi zazwyczaj kilka % armii. A walczy sama elita, tak jak by armie składamy się z samej elity
sam gram HE - fluffowo - oddziały WL, SM, PG - to były niewielkie części armii w morzu spearmenów, łuczników i SH. - czy ktoś gra tak dzisiaj? Nie
Ja lubie grać spearmenami, LSG .... ale chcąc nie dać się zjechać - muszę wystawić elity - bo wiem że przeciwnik zrobi to samo.
sam gram HE - fluffowo - oddziały WL, SM, PG - to były niewielkie części armii w morzu spearmenów, łuczników i SH. - czy ktoś gra tak dzisiaj? Nie
Ja lubie grać spearmenami, LSG .... ale chcąc nie dać się zjechać - muszę wystawić elity - bo wiem że przeciwnik zrobi to samo.
No i?Varinastari pisze:Ale mounty już nie
He na widok koników mają dawać flee?
Hate się przydaje, nie mówię, że nie, ale asf też ma swoje zalety. (zwłaszcza, że konik i jeżdziec mają 1W)
Pozdro.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
"chlopie" jaka dedukcja??Varinastari pisze:Chłopie. To, iż nie wymienili tych armii nie oznacza, iż ich nie ma i nie będzie.
Co za dedukcja
to w gimnazjum juz nie ucza czytac ze zrozumieniem??
specjalnie dla ciebie powtorze slowa klucze: ciekaw jestem (...) bo jesli nie (...)
jest to tylko moje gdybanie, a nie sprawdzona informacja (czyli nic nie wnioskuje tylko sie zastanawiam). chlopie.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Te "płomienie", jak to ładnie nazwałeś, mają reprezentować kometę o dwóch ogonach - jeden z symboli świata warhammera. Właściwie dla każdej rasy znak ten, który ukazał się 0 roku kalendarza imperialnego, znaczył czas jakiegoś ważnego wydarzenia.kanister pisze:te płomienie przy młocie na okładce badziewnie wyglądają
Imo, bo dłuższym przyglądaniu się nie wygląda tak źle. A sama okładka reprezentuje się całkiem fajnie.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
-
- Masakrator
Sam fakt przypuszczeń tego typu jest co najmniej zadziwiający.
Tak wracając do meritum..Okładka jest w miarę ładna.
Nie wiem jak jest teraz, do gimnazjum uczęszczałem dość dawno temu. Jednak jeśliś sam gimazjalistą, to po twojej pisowni wnioskuję iż pisać poprawnie na pewno nie ucząto w gimnazjum juz nie ucza czytac ze zrozumieniem??
Tak wracając do meritum..Okładka jest w miarę ładna.