Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Eltharion »

Nie gadaj :D
Gram na 30 WL i 25 SM i dobrze mi sie tym gra napewno lepiej niz na 2x WL :roll:
Z kosciami nie wygrasz mozesz jednak grac tak ze kosci maja znaczenie podrzędne i zawsze łatwiej isc na łatwizne i wziąśc WL co nie znaczy ze korzysci beda lepsze niz w przypadku pomeczenia sie troche a zabawa jest swietna i nie jest tak nudno
No ale kazdy gra jak lubi to tylko moje skromne zdanie :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jak chcesz sie bawić, to wrzuć do rozpiski klocek PG :) ja tam korzystam z 21 feniksów i też jestem zadowolony :) a słowa przeciwnika "Ja nawet do tego nie podchodze..." są bezcenne :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Ja sie nie bawie ja tak gram na turniejach na format euro mam za soba 4 bitwy na tej rospie i ani jednej nie przegrałem :D (Woch DoCh Emp i Skaveny )
Zeby PG cos robili potrzebna jest brzytwa a to sie totalni kłuci z SM bo do SM potrzebny jest light (ostatnio mam ochote wymienic go na high ) i life 'a :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

WL są fajni, dlatego że praktycznie nie potrzebują boostów.
Dzięki temu moja magia może w 80-90% skupić się na niszczeniu przeciwnika :)

Jak przeciwnik ma mało strzelania to można grać tak samo na SM.
PG zawsze potrzebują boostów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Eltharion pisze:Ja sie nie bawie ja tak gram na turniejach na format euro mam za soba 4 bitwy na tej rospie i ani jednej nie przegrałem :D (Woch DoCh Emp i Skaveny )
Zeby PG cos robili potrzebna jest brzytwa a to sie totalni kłuci z SM bo do SM potrzebny jest light (ostatnio mam ochote wymienic go na high ) i life 'a :wink:
To z kim ty grałeś? BB może zagramy razem 1 bitwę ty na tych śmiesznych SM i ja swoją rozpą zobaczymy czy ci SM dojdą do połowy stołu :lol2:
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Z Solem Przemkiem Kulpińskim i Qcem ( ta czwarta bitwa to powiedzmy sie nieliczy) starczy??-.-
Mozemy zagrac
Przeciwko mirrorowi jeszcze niegrałem zobaczymy jak sobie radzi :roll:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Eltharion pisze:Z Solem Przemkiem Kulpińskim i Qcem ( ta czwarta bitwa to powiedzmy sie nieliczy) starczy??-.-
Mozemy zagrac
Przeciwko mirrorowi jeszcze niegrałem zobaczymy jak sobie radzi :roll:
Solo Woch Przemek Imp Qc szczurki
Musze z tobą zagrać na jakimś lokalu
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Solo demony :wink:
Ta rospa jest totalnie eksperymentalna narazie sie sprawdza dobrze mi sie tym gra więc jest ok :wink:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, o 18:31 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Będziesz w BB 28 maja

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Bede :wink:
Za te 200 pk wchodza mi 2 orły i eterycznosc na maga (oprócz 5 LSG ) i tak sie zastanawiam czy inne armie nie bedą miec za to lepszego zestawu :roll:

Rabsp
Masakrator

Asassello pisze:WL są fajni, dlatego że praktycznie nie potrzebują boostów.
Dzięki temu moja magia może w 80-90% skupić się na niszczeniu przeciwnika :)

Jak przeciwnik ma mało strzelania to można grać tak samo na SM.
PG zawsze potrzebują boostów.
a ja nie mam tylu figsów WL zeby grac na 2x30, wiec gram na 30 WL/14 SM/21 PG + Shadow BoH :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Dałbym 21 SM i 14 PG life na arcy imo lepsze rozwiązanie :roll: (PG sa lepsi do trzymania magów)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w obecnych czasach gdy 30 WL można mieć za 200 zł (2 pudła po 10) i trochę inwencji (filery i figsy z WL z bisów) to słaba wymówka :P

Shadow jest dobry w dwóch sytuacjach: gdy szybko jesteś w combacie lub przeciwnik ma niska inicjatywę. W pozostałych przypadkach jest IMO słaby - nie karci wroga od pierwszej tury.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Eltharion pisze:Ja sie nie bawie ja tak gram na turniejach na format euro mam za soba 4 bitwy na tej rospie i ani jednej nie przegrałem :D (Woch DoCh Emp i Skaveny )
Nie no, 4 wygrane bitwy to faktycznie dowód.. :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Narazie 4 :roll:
Cały czas testuje narazie sie sprawdza :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Planujemy z Solem, K. Goblinó i paroma innymi osobami serie sparingów w gliwicach, u mnieiu goblina, możesz przyjechać tą swoją rozpą, przetestujemy :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Rabsp
Masakrator

Asassello pisze:w obecnych czasach gdy 30 WL można mieć za 200 zł (2 pudła po 10) i trochę inwencji (filery i figsy z WL z bisów) to słaba wymówka :P

Shadow jest dobry w dwóch sytuacjach: gdy szybko jesteś w combacie lub przeciwnik ma niska inicjatywę. W pozostałych przypadkach jest IMO słaby - nie karci wroga od pierwszej tury.
za to ze nie jestem zdolnym malarzem, a lubie ładną i spójną armie - też płacę :lol2: nie mów, że z 20 kolesi zrobisz klocek 30 :P

czyli shadow sprawdza sie w wiekszosci przypadków :D z czyms co mam mało I (np. dwarfy) szybko sie w CC nie znajde i wtedy lecą pitki, a z czymś co ma dużo I (np. WoCh) dość szybko jestem w stanie wpaść w CC a juz napewno jak sam do mnie idzie :P wtedy to brzytwa/-d3T/-d3S i miasma na osłode ^^

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ja zrobilem z 2 boxow 30 WL... w pudelku masz 10 WL +2 ladne filery w postaci lwich glow to juz mamy 24 do tego filer na 4 jakis zgrabny (np lew od rydwanu) i jeszcze bez problemy da sie zrobic 2 Lionow z bitsow (w rydwanie zostaja wolne nozki, z boxa WL bedzies zmial korpus glowe i rece) trzeba tylko ulepic sobie lion pelty 2 z GS :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Czyli 2x boxy po 100 zł + rydwan za 70 zł. Czy nie lepiej już 3x boxy :P ? Sorki trochę bez sensu takie kombinowanie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

ale nie kupilem rydwany zeby miec 2 WL wiecej tylko zeby miec rydwan :roll:
poprostu wykorzystuje bitsy ktore tam sa... nozki mozna tez wziasc od czegos innego...
Obrazek
Highborn Elves Only!

ODPOWIEDZ