VIII edycja
Moderator: Gremlin
Re: VIII edycja
Normalnie.
Panowie z GW ze 3 razy mi odpisywali, że mam rację i tak to należy traktować.
Dodatkowo jakby ktoś chciał to może wcisnąć na wild rider hero jakąś czapeczkę i będzie jej mógł używać [ podnosząc save ] jednak resztę pancerzy to tylko l. armoury i tego co daje np 2+ save [ a. of silvered steel ] sobie na takiego nobla nie wsadzisz...
Panowie z GW ze 3 razy mi odpisywali, że mam rację i tak to należy traktować.
Dodatkowo jakby ktoś chciał to może wcisnąć na wild rider hero jakąś czapeczkę i będzie jej mógł używać [ podnosząc save ] jednak resztę pancerzy to tylko l. armoury i tego co daje np 2+ save [ a. of silvered steel ] sobie na takiego nobla nie wsadzisz...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Z którego możesz kożystać o ile nie masz magicznej zbroi lub broni.Macias pisze:LS zdecydowaną większością głosów (3-2) zdecydowała, że EGFS będzie traktowany jak scaly skin 5+.
EGFS+LA+Tarcza+orzeł+dawnstone = 2+ z rerolem. I tak niezle jak na faceta w rajtuzach.
Furion pisze:Można kombować z magicznymi brońmi / zbrojami.White Lion pisze: Pytania dotyczące WE w kwestiach ostatniego głosowania LS i EURO:
1. Na głosowaniu zostało ustalone że EGFS działa jak scaly skin na 5+ i się normalnie sumuje z niemagicznym ekwipunkiem.
- czy magiczne zbroje i bronie nadal go niwelują ?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Mam przed oczami AB do WE i powiem tyle, że to co wyprawia LS coraz mniej mnie bawi.
Rozumiem, że FAQ wprowadzał zamieszanie w kwestii czym jest owe EGFS. No ale jakby się do tego nie zabierać, to jest chyba jak wół napisane, że nie działa w połączniu z magiczną bronią lub zbroją.
No cóż niedługo się dowiem, ze 2+2 jest 5.
Rozumiem, że FAQ wprowadzał zamieszanie w kwestii czym jest owe EGFS. No ale jakby się do tego nie zabierać, to jest chyba jak wół napisane, że nie działa w połączniu z magiczną bronią lub zbroją.
No cóż niedługo się dowiem, ze 2+2 jest 5.
Dziwne, bo jak go czytam to mam wrażenie, że chodziło o zniesienie sytuacji, w której bohater z EGFS ma LA, tarczę i siedzi na orle/smoku, lecz w związku z niejasnym zapisem AB nadal ma 5+ save.
pozdr.
pozdr.
Ostatnio zmieniony 3 lip 2012, o 13:05 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dębku drogi, tu naprawdę chodzi o gierki słowne, powiedz ile razy to w podręcznikach GW popełniono debilne błędy, tak samo jest w FAQ-u. Po prostu brak w nim doprecyzowania. A skoro GW twierdzi że taki był zamysł, to znaczy, że tak jest. A to że my robimy zawsze 1000 problemów z tego typu sprawami to inna bajka. A tak serio, to WE nie są w top 5 najbardziej przegiętych armii, więc poprawienie jej grywalności kosztem jednej małej zmiany która naprawdę robi sporą różnicę moim zdaniem jest ok. Piona!
Nie mam problemu z dopakowaniem WE. Martwi mnie tylko to, że coraz mniejsze znaczenie ma znajomość RB i AB, gdyż można im jawnie zaprzeczyć wynikiem głosowania jak nie na tym to na innym forum.
Oprócz FAQów, Errat są bowiem jeszcze uściślenia LS, uściślenia do ETC - wszystko rozbuchane do granić absurdu, w sytuacji gdy tak naprawdę bardzo wyjątkowe sytuacje wymagają doprecyzowania.
pozdr.
Oprócz FAQów, Errat są bowiem jeszcze uściślenia LS, uściślenia do ETC - wszystko rozbuchane do granić absurdu, w sytuacji gdy tak naprawdę bardzo wyjątkowe sytuacje wymagają doprecyzowania.
pozdr.
By nie być gołosłownym. W opisie sztormówy do skavenów jest napisane kiedy kończy się efekt burzy. Widać było za mało zrozumiale, bo zaraz dowiemy się, że są jeszcze inne metody kończenia działania tego itemu wymyślone przez LS: np. zniszczenie sztormówy przez 6stkę z high magic, zabicie szczura-sztandarowego. Pytam po kiego wała to wszystko? Na 4+ to na 4+ - nikt nie miał z tym problemu przez tyle lat.
pozdr. i sorry za offtop
EOT z mojej strony
pozdr. i sorry za offtop
EOT z mojej strony
Czyli w chwili obecnej BSB nie musi posiadać Aysendi's BaneFlaming attacks a ataki wykonywane z przedmiotów magicznych nie będących magic weapons
Według RB zasada „flaming attacks” nie przenosi się na ataki wykonane magiczną bronią. Nie dotyczy to jednak ataków wykonywanych przy pomocy przedmiotów magicznych z innych kategorii – np. magiczne strzały WE są Enchanted Itemami, a nie przedmiotami z kategorii Magic Weapons, mogą więc zyskad zasadę Flaming Attacks dzięki Banner of Eternal Flame O ILE oczywiście są wystrzeliwywane z normalnego, nie magicznego, łuku.
Więc Hail of Doom Arrow wystrzelony z oddziału z w/w banerem daje nam "płonącą hodę" ?
Dobrze to rozumuje ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Jak dla mnie tak
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Rewelacja
Ok lećmy dalej...
...odnośnie nowych uściśleń i dyskusji na temat EGFS to szczerze się przyznam, że trochę się pogubiłem
Więc pytanie:
To jest legalne i REALNE ?
PS. Jeśli tak to stawia nas w bardzo fajnej sytuacji... latających kaułbojów z całkiem niezłymi możliwościami
Ok lećmy dalej...
...odnośnie nowych uściśleń i dyskusji na temat EGFS to szczerze się przyznam, że trochę się pogubiłem
Więc pytanie:
Ten gość będzie mieć Sv 1+ z przerzutem i ward 2+ na flame ?Eternal Guard Noble @ 173.0 Pts (Light Armour, Longbow, Shield, Great Weapon)
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Great Eagle @ [50.0] Pts
PS. Jeśli tak to stawia nas w bardzo fajnej sytuacji... latających kaułbojów z całkiem niezłymi możliwościami
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
TakLuc pisze:Ten gość będzie mieć Sv 1+ z przerzutem i ward 2+ na flame ?
A jednak max 2+ z rerolem. Przykro mi panowie, ale z drugiej strony to się cieszę, bo już bałem się o trzeźwość umysłu członków LS.LuciusII pisze:Przeszło w głosowaniu, uściślenia mają oficjalnie wyjść przed masterem w Gdańsku. Do leśniaków dotarł Panzerhammer
W uściśleniach przeszło tylko łączenie zwykłego sprzętu, czyli w zasadzie zgodnie z tą częścią zapisu AB do WE, który nie mógł budzić wątpliwości interpretacyjnych.
Tej no ...... idę się najebać normalnieMacias pisze:TakLuc pisze:Ten gość będzie mieć Sv 1+ z przerzutem i ward 2+ na flame ?
Nadchodzi era pancernych kaułbojów na orełkachLuciusII pisze:Przeszło w głosowaniu, uściślenia mają oficjalnie wyjść przed masterem w Gdańsku. Do leśniaków dotarł Panzerhammer
Czas skleić moich latających łobuzów - od pół roku leżą w pudełku i czekają na sklejenie..... jest motywacja, jest cel
Czyli Dragonhelm DAŁBY mi 1+ ale tego wziąć nie mogę więc zostaje mi wersja z 2+ ?Dębek pisze:A jednak max 2+ z rerolem. Przykro mi panowie, ale z drugiej strony to się cieszę, bo już bałem się o trzeźwość umysłu członków LS.LuciusII pisze:Przeszło w głosowaniu, uściślenia mają oficjalnie wyjść przed masterem w Gdańsku. Do leśniaków dotarł Panzerhammer
W uściśleniach przeszło tylko łączenie zwykłego sprzętu, czyli w zasadzie zgodnie z tą częścią zapisu AB do WE, który nie mógł budzić wątpliwości interpretacyjnych.