nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Ma być taka podstawka jak w nowo wydanym gryfie - koniec kropka:)
Kurier o godzinie 15 był na cle w Germanii więc dzisiaj już go nie uświadczę (tak coś czułem koło południa....).
Trzymam kciuki za poniedziałkową dostawę.
Trzymam kciuki za poniedziałkową dostawę.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Co b germany nie przejęły paczuszki ;]
Tak jak z modeli byłem niezadowolony tak zasady wózków są dla mnie ok ( z tego co narazie wiadomo ) - piękne wsparcie dla armii kawaleryjskiej - plus do hita oraz hate w 6", piękna rzecz.
Co do niemiaszków to już kilka razy tak było. Zawsze zatrzymują kuriera jak ma dużą dostawę. A tu idzie podobno regał GW, 10 pełnych setów farb, premierowe boxy i armybooki, normalne zaopatrzenie itd. Więc spora paczka.
Co do zasad wozów. Hmm bardziej zaczynają przypominać corpse carty niż tron.
Co do zasad wozów. Hmm bardziej zaczynają przypominać corpse carty niż tron.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kosa pisze:uściślenia sędziowskie. Też mi przykro z powodu mojego smoka, zawsze grałem na kwadracie teraz musiałem wrzucić na prostokąt :/Grand Admiral Thrawn pisze:Martin von Carstein pisze: Ja swego gryfa kupiłem już dzisiaj, tzn. tego z Wyspy. 37 zł, elfa się przerobi (ściąć mu głowę!), łapę wymieni, podstawkę dorobi większą i jestem zadowolony...
A czemu miałbyś mu dorabiać większą podstawkę? Ja mam starego metalowego gryfa z Karlem i nie będę mu jej powiększał - bo nie ma żadnych podstaw do tego.
Uściślenia sędziowskie mnie nie obowiązują...nikt nie może zmuszać nikogo do zmiany podstawek. A co z starym Zombie Dragonem? Też ma być na nowej podstawce? Jeżeli tak to inne smoki też powinny...to jest takie trochę bez sensu IMO.
Anzalf --> a czemu miałby być nowy batalion? Obecny jest stosunkowo 'młody'.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Czyli tylko w domowym zaciszu będziesz wałował swoich przeciwników ?Grand Admiral Thrawn pisze: Uściślenia sędziowskie mnie nie obowiązują]...
Pewnie że nikt, pytanie tylko w jaką Ty grę grasz ? Bo skoro chcesz mieć staty nowego gryfa to i podstawkę musisz mieć aktualną - proste jak dla mnie.Grand Admiral Thrawn pisze: ...nikt nie może zmuszać nikogo do zmiany podstawek.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, o 22:44 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Czemu wałował/oszukiwał? I czemu nie byłeś przy okazji łaskaw odp na pyt odnośnie Zombie Dragona i reszty smoków skoro widać jesteś znawcą tematu i łatwo ci przychodzi przyklejanie łatek?
EDIT
Podobno:
- mortar S2 i chyba no armour save
- state troops (za wyjątkiem włóczników) o 1pkt do góry
- rakietnica D3 małe placki z S3
- kuroliszki AS 1+
- oddzielny oddział Reików jako IC z stubbornem
- tarcze +1pkt
Jakiś frenka (nowy członek z 7 postami) to napisał i jutro więcej ma podrzucić kawałków.
EDIT2
Gram na podstawce która jest sprzedawana z danym modelem. Tak było zawsze/jest - przynajmniej tak na warserze cały czas powtarzają...więc o co kaman?
EDIT3
A dziękuję, na pewno wiem więcej od ciebie.
EDIT
Podobno:
- mortar S2 i chyba no armour save
- state troops (za wyjątkiem włóczników) o 1pkt do góry
- rakietnica D3 małe placki z S3
- kuroliszki AS 1+
- oddzielny oddział Reików jako IC z stubbornem
- tarcze +1pkt
Jakiś frenka (nowy członek z 7 postami) to napisał i jutro więcej ma podrzucić kawałków.
EDIT2
Gram na podstawce która jest sprzedawana z danym modelem. Tak było zawsze/jest - przynajmniej tak na warserze cały czas powtarzają...więc o co kaman?
EDIT3
A dziękuję, na pewno wiem więcej od ciebie.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, o 22:55 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 4 razy.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Znawcą z pewnością nie jestem choć widzę że właśnie trafiłem na jednegoGrand Admiral Thrawn pisze:Czemu wałował/oszukiwał? I czemu nie byłeś przy okazji łaskaw odp na pyt odnośnie Zombie Dragona i reszty smoków skoro widać jesteś znawcą tematu i łatwo ci przychodzi przyklejanie łatek?

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Oczywiście masz rację. Grając w domu z kolegami możesz ustawić Smoka na podstawce piechoty 20x20mm, jeśli tylko chcesz i ci, z którymi grasz się na to zgodzą. Gdy grasz na turnieju masz zapis zawsze, czy obowiązują aktualne Uściślenia Sędziowskie. Nie stosując się do nich, możesz spotkać się z sytuacją, w której twój przeciwnik zgłosi ten fakt sędziemu, a tamten albo każe ci ustawić na stole model z regulaminową podstawką, albo ściągnie twój model ze stołu na czas trwania turnieju. Jeśli zapisu o Uściśleniach Sędziowskich nie ma, to decyzję w takich sprawach również podejmuje organizator lub sędzia. Nie rozumiem zatem, do czego ma prowadzić ta kłótnia?Grand Admiral Thrawn pisze: Uściślenia sędziowskie mnie nie obowiązują...nikt nie może zmuszać nikogo do zmiany podstawek.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Czyli rozumiem, że starego Zombie Dragona powinienem przerzucić na nową podstawkę plastikowego, tak?
Wszystko byłoby OK gdyby tego typu zmiany odnosiły się do wszystkich modeli danego rodzaju a nie do tych, które mają uaktualnienie w danej armii.
I ej....nie da rady zmieścić smoka na podstawce 20x20...czyżbyś sobie robił żarty?

Wszystko byłoby OK gdyby tego typu zmiany odnosiły się do wszystkich modeli danego rodzaju a nie do tych, które mają uaktualnienie w danej armii.
I ej....nie da rady zmieścić smoka na podstawce 20x20...czyżbyś sobie robił żarty?

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Taki mały żarcik 
A co do tego co powiedziałeś, to takie uaktualnienia są wprowadzane w każdej armii, tylko powoli. Nie tylko podstawki dotyczące Smoków w 2 armiach się zmieniły. Właśnie zgodnie z tą zasadą zmieni się podstawka wykorzystywana przez Imperialne Gryfy gdy wyjdzie teraz nowy Army Book. Osobiście uważam za niesprawiedliwe fakt, jeśli Smok w jednej armii jest innej wielkości niż w drugiej, ale widać tak już jest. Grając powiedzmy Wampirami przeciwko Leśnym Elfom, jeśli obaj gracze wystawią Smoki, to podstawka pod Zombie Dragonem będzie 6 razy większa od tej pod Forest Dragonem. Jeśli ta i/lub poprzednia wypowiedź wydała się chłodna to dlatego, że właśnie przez tego typu głupie, turniejowe zasady nie mogę stylizować swojej armii tak jak bym chciał.

A co do tego co powiedziałeś, to takie uaktualnienia są wprowadzane w każdej armii, tylko powoli. Nie tylko podstawki dotyczące Smoków w 2 armiach się zmieniły. Właśnie zgodnie z tą zasadą zmieni się podstawka wykorzystywana przez Imperialne Gryfy gdy wyjdzie teraz nowy Army Book. Osobiście uważam za niesprawiedliwe fakt, jeśli Smok w jednej armii jest innej wielkości niż w drugiej, ale widać tak już jest. Grając powiedzmy Wampirami przeciwko Leśnym Elfom, jeśli obaj gracze wystawią Smoki, to podstawka pod Zombie Dragonem będzie 6 razy większa od tej pod Forest Dragonem. Jeśli ta i/lub poprzednia wypowiedź wydała się chłodna to dlatego, że właśnie przez tego typu głupie, turniejowe zasady nie mogę stylizować swojej armii tak jak bym chciał.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
To witaj w klubie zniesmaczonych brakiem ujednoliconych podstawek pod takie same monstra
Dobra...miejmy nadzieję, że jutrzejsze 'przecieki' tego frenki będą lepsze dla Imperium bo ta niewiedza mnie dobija (a za kilkadziesiąt godzin jeszcze Gra o Tron...też już się nie mogę doczekać).
EDIT
I stało się
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh
plus kolejne info
- brak rycerstwa w core units (chyba nie prawda)
- powrót młotów kawaleryjskich, które można łączyć z tarczą (tak się zastanawiam i chyba tu chodzi o te halabardy dla kuroliszków)
- detachmenty liczą się do core units i nie można ich atakować (ale ten kto to napisał nie jest pewien czy dobrze zrozumiał zasady)

Dobra...miejmy nadzieję, że jutrzejsze 'przecieki' tego frenki będą lepsze dla Imperium bo ta niewiedza mnie dobija (a za kilkadziesiąt godzin jeszcze Gra o Tron...też już się nie mogę doczekać).
EDIT
I stało się
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh
plus kolejne info
- brak rycerstwa w core units (chyba nie prawda)
- powrót młotów kawaleryjskich, które można łączyć z tarczą (tak się zastanawiam i chyba tu chodzi o te halabardy dla kuroliszków)
- detachmenty liczą się do core units i nie można ich atakować (ale ten kto to napisał nie jest pewien czy dobrze zrozumiał zasady)
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, o 01:00 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 1 raz.
Kawa na gryfach wydaje się być ostra - 3A S5 AP plus atak rycerza z S5, plus może stomp. No ale pytanie o koszt punktowy.
Altar Volkmara ma "tylko" stubborn, chyba już nie będzie aż tak wspaniały, jak porzednio
Jeśli wierzyć stronce GW, to flaggelanci będą w specialach, ciasno się tam robi.
EDIT: tylko jak zobaczyłem cenę w funtach pieszego BSB ze sztandarem gryfa, to padłem... Ja swojego kiedyś kupiłem za 30 zł, nówkę...
Altar Volkmara ma "tylko" stubborn, chyba już nie będzie aż tak wspaniały, jak porzednio

Jeśli wierzyć stronce GW, to flaggelanci będą w specialach, ciasno się tam robi.
EDIT: tylko jak zobaczyłem cenę w funtach pieszego BSB ze sztandarem gryfa, to padłem... Ja swojego kiedyś kupiłem za 30 zł, nówkę...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Martin von Carstein
- Kradziej
UUuuuuuu.... ceny na oficjalnej stronie GW są przykre. Ale to nic, zobaczy się tego wszystkiego koszty punktowe dzisiaj, może się okaże iż kurokoty nie są aż tak fajne (cenowo nie są, pewnie i tak trzeba będzie grać na 6-9, czyli mnożymy koszty).
Za to to jest fajne, Pan Łowczy:
Liczę na to wzmocnienie łuczników-zwiadowców za jego sprawą.
Zestaw jednak "jeden z dwóch" - wózki magów.
Za to to jest fajne, Pan Łowczy:
Markus Wulfhart, the Huntsmarshal of the Empire, is a legendary scout. After slaying the Drakwald Cyclops, he was gifted with a magical bow from the Imperial vaults and was then tasked by Karl Franz with recruiting a band of like-minded elite scouts. Under Markus' single-minded leadership, Wulfhart's Hunters have become the most accomplished group of monster slayers in the Empire. The aim of Wulfhart and his chosen men has never wavered as they prepare to let loose the arrows that will rid the Old World of one more monstrosity.
When your enemy unleashes a huge and hideous monster on the battlefield, Markus Wulfhart is quite simply the best man to deal with it. If his ability to hit monsters hard does not have the desired effect, then his magical Amber Bow, which shoots right at a monster's heart, almost certainly will. What's more, if you have a unit of Huntsmen then they can join Wulfhart to become a highly skilled monster-killing team.
Liczę na to wzmocnienie łuczników-zwiadowców za jego sprawą.
Zestaw jednak "jeden z dwóch" - wózki magów.
Widzę, że rycerstwo na stronie nadal jest w Core.
Za to Flagellaci trafili do special. Mam nadzieję, że nadal będzie jeden oddział wystawić jako core z kapłanem...
kuroliszki... Fajne staty
Sądząc po sprzęcie, mam ypanowie 1+ save: barding,full plate, shield. Gorzej jak okaże się, że to tylko 1 W na model :/
Za to Flagellaci trafili do special. Mam nadzieję, że nadal będzie jeden oddział wystawić jako core z kapłanem...
kuroliszki... Fajne staty

Sądząc po sprzęcie, mam ypanowie 1+ save: barding,full plate, shield. Gorzej jak okaże się, że to tylko 1 W na model :/
Na pewno nie 1W, kury mają 3W, już prędzej trzeba będzie brać T jeźdźców. Mają za to I4, więc nieźle się bronią przed słońcem/pitką.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.