Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
A smok nie był przypadkiem na 1900 punktów?
Na magu scroll na pewno, albo takie coś co pomaga dispellować/channelować/ przerzucać Miscasty.
Jeśli chodzi o High Magic, Soul Quench jest całkiem niez ly, ale tylko 18".
Na Phoenix guardach Banner Of The World Dragon i tworzy Ci się niezniszczalny kloc z wardem na 3+ (atrybut High'a) i przeciwko magicznym na 2+
Na magu scroll na pewno, albo takie coś co pomaga dispellować/channelować/ przerzucać Miscasty.
Jeśli chodzi o High Magic, Soul Quench jest całkiem niez ly, ale tylko 18".
Na Phoenix guardach Banner Of The World Dragon i tworzy Ci się niezniszczalny kloc z wardem na 3+ (atrybut High'a) i przeciwko magicznym na 2+
Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, o 19:30 przez Kubaf16, łącznie zmieniany 2 razy.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mag ma zapewne chodzić w PG i podnosić im warda. Wtedy Talisman of Protection jest jak najbardziej usprawiedliwiony. Sam tak grałem i sprawdza się.Semi pisze:wymienilbym tego warda, na inne zabawki np. scroll i RoF?
Kaman, jaki smok?! Toż przecież wyraźnie napisał: Dragon Armour. Dragon Armour to nie smok!A smok nie był przypadkiem na 1900 punktów?
Dlatego nie jest niezły. Jest dużo lepszych czarów w tym lorze.Jeśli chodzi o High Magic, Soul Quench jest całkiem niez ly, ale tylko 18".
To jest literalnie najgorsze możliwe użycie tego sztandaru. Dawanie go oddziałowi, który ma już i tak warda 4+ to marnotrawstwo.Na Phoenix guardach Banner Of The World Dragon i tworzy Ci się niezniszaczalny kloc z wardem na 3+ (atrybut High'a) i pzeciwko magicznym na 2+
Zobacz na jakie ograniczenia jest ta rozpiska.Kubaf16 pisze:Na Phoenix guardach Banner Of The World Dragon i tworzy Ci się niezniszaczalny kloc z wardem na 3+ (atrybut High'a) i pzeciwko magicznym na 2+
To już któryś Twój post, który jest, delikatnie ujmując, "nietrafiony".
Proszę, byś zaczął myśleć przed wysłaniem posta, przynajmniej na podforum HE.
Dodatkowo mógłbyś popracować nad ortografią.
pozdrawiam,
A.
Ward na małym magu ma mieć właśnie takie zastosowanie, jak opisał to Naviedzony. Na kilkaście bitew tylko raz mi w cc zginął mag z wardem na 3+. Ze względu na ograniczenie masterowe wzięcia sztandaru BoTWD na BSB zrezygnowałem z niego. Teraz zostaje mi tylko testowanie rozpy;)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Pixel a nie lepiej WL miast PG? wciąż chyba jednak są bardziej uniwersalni a zapowiada się dużo WoCHu i VC
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie słuchaj Pixel, PG są spoko. Ja lobbuję anty-WL zresztą od zawsze i tak.
WL musiałyby mieć wiadomo jaki sztandar, żeby przeżyć jakiekolwiek MM. Gdyby nie to ograniczenie z BSB byłyby tutaj lewki. Ale miło będzie mieć coś innego dla odmiany, inaczej lwy na Ulthuanie by już dawno wygineły;)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
za cenę tych 25 PG wchodzi do rozpy 31 WL (bez magicznej szmaty). Nie wiem czy któreś jest jednoznacznie bardziej opłacalne.
na ciupagę bez lordów
1 Mage @ 130.0 Pts
General; Magic Level 1; High Magic; Ithilmar Barding
Ring of Fury [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 * Noble @ 167.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Star Lance [30.0]
Luckstone [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
11 Silver Helms @ 306.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Champion; Ithilmar Barding
1 High Helm @ [10.0] Pts
20 White Lions @ 353.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Cloak; Standard; Musician;
1 Guardian @ [10.0] Pts
BotWD @ [50.0] Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Models in Army: 32
Total Army Cost: 1196.0
BSB eka zerżnąłem od Piotra w sumie nieźle złożony jak na te punkty reszta chyba standard
1 Mage @ 130.0 Pts
Ring of Fury [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 * Noble @ 167.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Star Lance [30.0]
Luckstone [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 High Helm @ [10.0] Pts
1 Guardian @ [10.0] Pts
BotWD @ [50.0] Pts
Total Army Cost: 1196.0
BSB eka zerżnąłem od Piotra w sumie nieźle złożony jak na te punkty reszta chyba standard
Ostatnio zmieniony 19 paź 2013, o 07:09 przez Albo_Albo, łącznie zmieniany 1 raz.
jak trafimy na siebie to będzie ciekawie
Twoja mi troszkę przypomina WoCH-owe rozpiski a WL to mimo wszystko jednak stabilna pozycja w HE w dalszym ciągu
a tak w ogóle to się zapisałem do Legionu
Twoja mi troszkę przypomina WoCH-owe rozpiski a WL to mimo wszystko jednak stabilna pozycja w HE w dalszym ciągu
a tak w ogóle to się zapisałem do Legionu
Jak zamiast heavy armoura, shielda i dragonhelma dasz swojemu bsb dragon armour i enchanted shield, to zaoszczędzisz 1 pkt... Jak do tego zdejmiesz z niego lancę, która jest mu przy star lance potrzebna jak głuchemu radio, to zaoszczędzisz dodatkowe 6 pkt... Razem mamy już 7 na samym bsb
Let the River of Blood flow...
dzięki może masz rację ale akurat 7 punktów dupy nie urywa
7 z herosa, 4 z rozpiski, 5 mozna jeszcze z maga sciagnac.
zrobiłem jak pisałeś i dałem golden crown of altazar na magu i za ostatnie pkty co juz nic nie bylo dalem luk noblowi a niech sobie walnie jedna strzale na tureOpos pisze:ak do tego zdejmiesz z niego lancę, która jest mu przy star lance potrzebna jak głuchemu radio, to zaoszczędzisz dodatkowe 6 pkt...
czyli finalna
1 Mage @ 135.0 Pts
Ring of Fury [25.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 * Noble @ 165.0 Pts
Longbow; Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Star Lance [30.0]
Enchanted Shield [5.0]
Luckstone [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 High Helm @ [10.0] Pts
1 Guardian @ [10.0] Pts
BotWD @ [50.0] Pts
Total Army Cost: 1199.0
Opos-Pro-HE-Commander
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
ja grałem rozpą taką :
1 Noble @ 131.0 Pts
General; Lance; Dragon Armour; Ithilmar Barding
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 * Noble @ 167.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Star Lance [30.0]
Luckstone [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
12+1 Silver Helms @ 329.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
1 High Helm @ [10.0] Pts
3 Tiranoc Chariot @ 210.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Tiranoc Chariot @ 70.0 Pts
Models in Army: 18
Total Army Cost: 1197.0
zdobyłem 50 pkt.
Rydwany w unicie są fantastyczne - zwłaszcza że grałem na nowe DE na piechocie i na Orcki. Szkoda że nie mogą mieć muzyka bo to już by było mega!...
Brakowało mi strasznie płonących ataków. Była masa orków z kupami trolli. Przy nowych DE miałem spory problem z Warlackami których po prostu nie ma jak złapać.
Gdybym miał drugi raz grać na ten format to trójkę rydwanów wystawiłbym jeszcze raz. Przemyślał bym natomiast brak maga i pojedyny rydwan. Za orła i rydwan wrzuciłbym elyrianów. Kłopt z magiem jest taki że nie ma go gdzie trzymać...
Muszę powiedzieć że moja miłość do Elfów powraca . Po siliesianie to mój drugi tur HE a wyniki coraz lepsze...Co prawda źle zagrałem wczoraj ostatnią bitwę ale masa trolli i dwa doomdivery robią z każdej pancernej armii papkę...
1 Noble @ 131.0 Pts
General; Lance; Dragon Armour; Ithilmar Barding
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 * Noble @ 167.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Star Lance [30.0]
Luckstone [5.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts
12+1 Silver Helms @ 329.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
1 High Helm @ [10.0] Pts
3 Tiranoc Chariot @ 210.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Tiranoc Chariot @ 70.0 Pts
Models in Army: 18
Total Army Cost: 1197.0
zdobyłem 50 pkt.
Rydwany w unicie są fantastyczne - zwłaszcza że grałem na nowe DE na piechocie i na Orcki. Szkoda że nie mogą mieć muzyka bo to już by było mega!...
Brakowało mi strasznie płonących ataków. Była masa orków z kupami trolli. Przy nowych DE miałem spory problem z Warlackami których po prostu nie ma jak złapać.
Gdybym miał drugi raz grać na ten format to trójkę rydwanów wystawiłbym jeszcze raz. Przemyślał bym natomiast brak maga i pojedyny rydwan. Za orła i rydwan wrzuciłbym elyrianów. Kłopt z magiem jest taki że nie ma go gdzie trzymać...
Muszę powiedzieć że moja miłość do Elfów powraca . Po siliesianie to mój drugi tur HE a wyniki coraz lepsze...Co prawda źle zagrałem wczoraj ostatnią bitwę ale masa trolli i dwa doomdivery robią z każdej pancernej armii papkę...