Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: rob »

a ja się pytam - Po co to?
Czyżby powrót do 5 edycji i Herohammera?
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

na pierwszy rzut oka wyglądają jak transformery :P

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Zjebane te modele, jeszcze trzy miesiące temu śmiałem sie z modelu do eldarów, a teraz sam dostaje podobne transformersy.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Jeszcze Nagash od biedy da radę, ale mount pod wampira to " jaaakiii żal..." paskudne to.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

ale ta to jest piękna!!!!!
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Szkielety z Czaszek FTW, GW dalej w Formie:)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Te mounty wygladają jak do 40k ....

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

czachy akurat fajne, ale sama obudowa tych mountów to jak te koślawe kleksy od chaosu do 40k ... :x Hmm teraz mnie tak naszło, te czachowe elementy może by się dałoby przerobić na hellcannony [-o<

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

chyba taniej by było kupić hell cannona po prostu? :)

mounty za bardzo kanciaste, porownanie do 40tkowych pokrak chaosu trafne
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Chodzą ploty o 50% na wydatki na lordów.

Hmmmmm.... A więc chcecie mi powiedzieć, że mam wziąć 2000pkt jakiejkolwiek armii bez 3 armat i zabić coś co ma T7, W7, save i ward 4+, 5 lvl magii i pewnie może się z niej leczyć?
Obrazek

A co do multipartu Special Characterów Wampirów, to oby dało się z niego coś jeszcze pokonwertować, bo wiadro plastiku zalegające jak w przypadku nowych witch elfek DE nie brzmi dobrze.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Fnatastyczne majestatyczne modele a wy sie wkurzacie ze model nie ma 4 centymetrow wysokosci - rly?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wybacz, Qc, ale ja mam jednak kompletnie odmienne odczucia - dokładnie takie same, jakie miałem przy woch i krasiach, z tą różnicą, że wtedy byłem wściekły, bo zbieram te armie. Teraz to mi wisi po prostu. Dla mnie to jakiś koszmarny kicz i obciach. Poobwieszane wszystko jak choinki, masa drobnych ozdobników. Charakteru zero... Chyba jednak wyłącznie dla dzieciaków już obecny WFB - one wszak kupią wszystko...

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

@smiejagreg
ale WFB jak i zresztą wszystkie takie gry SĄ dla dzieciaków (i nie mówię tego jako zarzut), modele mogą się podobać albo nie ale fakt że tobie się nie podobają nie oznacza że są tylko dla tych co "...kupią wszystko."
Gusta są różne komuś się to podoba komuś nie, każdy ma prawo do własnego zdania i gustu. Posiadanie innego gustu niż twój nie jest zbrodnią na estetyce ;)

Mi obecne zmiany się podobają, nie mówię że jestem fanem wszystkich modeli ale GW wydaje naprawdę dobre modele. Pojawienie się 3-ciej siły w tym uniwersum i tak i tak skazanym na zagładę jest w mojej ocenie świetnym pomysłem. A że modele do tego muszą być duże z czaszkami wyrastającymi z czaszek cóż taka estetyka.
Cieszmy się że czeka nas pół roku WFB po połowie 40-stki.

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Arkhan the Black nawet ujdzie...jako sam jeździec. Reszta to transformery jakieś. Nagash z tymi mackami mi Mephisto z Diablo przypomina trochę :P
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

smiejagreg pisze:Wybacz, Qc, ale ja mam jednak kompletnie odmienne odczucia - dokładnie takie same, jakie miałem przy woch i krasiach, z tą różnicą, że wtedy byłem wściekły, bo zbieram te armie. Teraz to mi wisi po prostu. Dla mnie to jakiś koszmarny kicz i obciach. Poobwieszane wszystko jak choinki, masa drobnych ozdobników. Charakteru zero... Chyba jednak wyłącznie dla dzieciaków już obecny WFB - one wszak kupią wszystko...
Wolę być dzieciakiem podnieconym przekombinowanymi modelami niż tetrykiem wzdychającym melancholijnie do 20stoletnich pokracznych kawałków cyny :P

A tak serio, to mnie się podoba. Lubię efekciarstwo w figurkach.
Uerph.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Płaczecie jak gracze krasi widząc nowe żyrka na zdjęciu.

Na żywo i w lepszym malowaniu modele wypadną lepiej (a może nawet będą mniejsze) :)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Przepiękne figurki.
Dla mnie mega!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

DP vc fajne
duszki fajne
nagash fajny
Manfred epicki - to coś jego może być
Nefka sama jak i mount chukowa
Ale także dla mnie jest więcej + niż -
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Witajcie,
ja tylko nieśmiało zauważę, że temat o modelach mamy już tu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1264674

W tym topicu wróćcie lepiej do omawiania pomysłów i kondycji finansowej Genialnego Wydawcy. :)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Kondycja finansowa GW? Proszę bardzo - z Bolsa

GW's financial records have been out for a bit now and it looks like the Emperor is hurting in the wallet. What does this mean for GW and their competitors?

In the futile effort of pretending I'm fiscally responsible--usually after the sting of Miniature Market sales--I'll crack open the dusty stock app and pretend I know what I'm doing. I happened to type in Games Workshop just for giggles and was surprised that they had consistently been down for a couple weeks. Then I had heard from some person that frequents my store that GW's financial record had come out a few weeks back. Games Workshop being a publicly traded company has to publish financial records, which usually comes with some fantastically editorialized preamble from the CEO. Again, I'm usually not one for numbers,"market shares" and all the jazz, but I figured I'd give it a look-see.

Houston We Have a Problem

If their stock wasn't any indication, GW's financial records show that both revenue and profits are down since last year's report--GW's finical year is from July to July. The "executive speak " laden preamble does it's best to account for the downturn. Here's my internal dialogue with this preamble:

GW: "Games Workshop has had a really good year. If your measure of 'good' is the current financial year's numbers, you may not agree."

Me: Uh, so you didn't have a good year?

GW: Well we lost money! But we did some cool stuff that costed money! Remember that super sweet website update? That costs money!

Me: Okay, but not THAT much money..

GW: We also shifted stuff around internally. That costs money!

Me: But you closed more GW stores, cut the employees to one person and had more releases now....

GW: CHARTS! LOOK AT OUR CHARTS AND BE CONFUSED!

Reading Between the Lines

After reading in-between the fancy charts, it's apparent that GW is losing customers. In GW's 2013-2014 fiscal time period, they had more releases than any other year: a new rule-book, new codexes, tons of new models. Yet, on the heels of these releases Games Workshop reports losing money? I already had the inkling that they were hemorrhaging customers when they raised the prices of their products and still reported the same roughly the same numbers. Are people finally done with their silly practices and jumping ship? Who knows, but it's clear that if the trend continues GW could be in trouble.

Now this isn't to feed the rumors that GW is going out of business. They are still a huge company, and companies have their off years. It could be possible that GW is just a down-swing and could turn it around in the future. But, if my gut feeling is right--and not I'm just hungry--GW is losing players and could be facing a real problem. In such a niche market, every lost customer could potentially be a sale for their competition.

So what can Games Workshop to do turn it around?

Follow Privateer Press' release structure for one. GW currently releases models sporadically, and in bunches with the new codex comes out. This potentially leaves players waiting months or years before they see something new come down the pipes. Privateer Press, on the other hand, releases a new rule-book and a wave of models that attempts to tag every faction with something new. The key word here is new. A new rule-book doesn't mean re-sculpts of old models, but new models that put new and older players on the same playing field. Then, after the book is released they begin putting out either re-sculpts or re-boxed models to satiate the palate of the older players. Nobody has to feel shafted or wait for their models; everybody is on the same page. Games Workshop also has an atrocious policy on organized play, being that they don't have one. I understand the rationale: "Why spend money on major tournaments, if somebody else will do it and I'll still sell models?" Still, from a retailer standpoint, the lack of organized play support savagely hinders the amount of both variability and staying power of the play in stores. From a player's perspective, I want to go to Lock and Load because it's pinnacle of competitive Warmachine play, or you want to play in the LCS because it's the height of competitive League of Legends play. Games inherently have communities, but it adds credence and fire to those communities when they feel legitimate. Playing at a Game Day event for Magic the Gathering feels more official than playing in a non-sanctioned event with the same prize pool. GW needs to look at avenues of player retention and not player rotation. I want to feel wanted and not like dollar signs.

But, we're going to play a game! Since this got me thinking of all the things that could happen if GW does go bellyup--again, unlikely but we're living in magical Christmas land here. So here's the game: in the comments section put your top company you'd like to see purchase GW and why. Again if you want to see more from me, click here.

ODPOWIEDZ