DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Bardzo fajne. Jak jesteśmy w klimacie VC to ja coś mojego zamieszcze 
Grave Guard

Wampir

Grave Guard

Wampir

- RomualdZielony
- Powergamer Rozpiskowy
Mam taki problemik - kupiłem bejcę Sadolin orzech włoski i przystąpiłem do dippowania. Niestety okazało się, że mimo dokładnego wymieszania bejcy jest ona po prostu za rzadka - efekt jest jakbym polakierował po prostu figurkę błyszczącym lakierem. W zagłębieniach prawie nic się nie osadza i wszystko po kilku chwilach spływa na dół, pozostawiając figurkę w takim stanie jak przed zabiegiem. Co mam zrobić? Jak można tą bejcę zagęścić? Wolałbym coś z nią zrobić niż kupować nową bo szkoda tych 30zł jednak...
- RomualdZielony
- Powergamer Rozpiskowy
Wstrząsnąłem, wymieszałem, niektóre figsy bejcowałem po 2 razy(po odczekaniu kilku dni aż "bejca" wyschła) i efekt nadal jest mizerny. Mam podejrzenia że trafił mi sie po prostu rozrzedzony egzemplarz...
Pierwsza moja figurka... ( noob w malowaniu... )
po i przed działaniem + gobosy mojego kolegi ( z prośba o poradę.. )
do Dippingu stosowalismy mieszanki Bejc Dulux w kolorze Ciemna Sosna ( 3 części ) + Bondex Ciemny Dąb (1 część ) + około 3 części benzyny lakowej...
Cold One bez jeźdzca ... przed...

i po

No i Gobosiki ( pierwsza tura druga w robocie... )

Tylko nie bądźcie dla Nas zbyt surowi
moja pierwsza figurka.. a swoje lata mam 
po i przed działaniem + gobosy mojego kolegi ( z prośba o poradę.. )
do Dippingu stosowalismy mieszanki Bejc Dulux w kolorze Ciemna Sosna ( 3 części ) + Bondex Ciemny Dąb (1 część ) + około 3 części benzyny lakowej...
Cold One bez jeźdzca ... przed...

i po

No i Gobosiki ( pierwsza tura druga w robocie... )

Tylko nie bądźcie dla Nas zbyt surowi

Wydaje mi się, że startowałeś z czarnego podkładu. Imho podstawa to jasny podkład i nakładanie lekko rozwodnionych farb, żeby figurka była naprawdę jasna i miała cienką warstwę farby.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
#Varulf
Co za bejca?
Fajnie wyszło 5/5
#topic
wiem, że może to nie będzie akurat teraz na miejscu (bo powinno być to zrobione już w zeszłym roku) ale jeśli chcecie wrzucać foty to mam propozycję. Obok każdego zdjęcia piszcie co to za bejca (nazwa firmy|kolor) oraz jeśli to możliwe wrzucajcie foty przez dipowaniem (chętnie zobaczyłbym też nazwy farbek których używaliście
). Może trochę upierdliwy jestem, ale zapewne pomoże to wielu ludziom chętnym do rozpoczęcia tego szybkiego malowania.
Co za bejca?

#topic
wiem, że może to nie będzie akurat teraz na miejscu (bo powinno być to zrobione już w zeszłym roku) ale jeśli chcecie wrzucać foty to mam propozycję. Obok każdego zdjęcia piszcie co to za bejca (nazwa firmy|kolor) oraz jeśli to możliwe wrzucajcie foty przez dipowaniem (chętnie zobaczyłbym też nazwy farbek których używaliście

w pyte, plague monki w kolorach zieleni połoczonych z brązem bejcy wyciskają ładne zgniłozielone połączenie tworząc efekt niesamowity w tym przypadku bo aż się mi nie chce wierzyć że je bejcowałeś :> gratuluję wykonania i daję ukłon talentowi...
galeryjium mego drogiego i utalencionego PRZYJACIELA przedstawiającE armiję zacną i litości nie znającą: Empiryjum w barwach Perły Chmielowej i Mocnej :>
dodam tylko, że prace w toku, galeria/blog (link poniżej) jest regularnie updejtowana/y dlatego zapraszam do regularnego odwiedzania tejże szacownej galeryjo-blogowiny :>
http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html
galeryjium mego drogiego i utalencionego PRZYJACIELA przedstawiającE armiję zacną i litości nie znającą: Empiryjum w barwach Perły Chmielowej i Mocnej :>
dodam tylko, że prace w toku, galeria/blog (link poniżej) jest regularnie updejtowana/y dlatego zapraszam do regularnego odwiedzania tejże szacownej galeryjo-blogowiny :>
http://perlahochlandbrewery.blox.pl/html