Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

male noobowskie pytanie : co daje zwykly inzynier Grudge Throwerowi?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Rerol tabelki missfire'a...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a co ważniejsze możliwość wyzywania na solówe...
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

i jak się dołączy bohatera to ćwiare można zająć hehe

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

i Stand&Shoot zawsze można robić jak mu dasz pistoleciki... korzyści są niezliczone ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

I masz 1 więcej załoganta (dość przydatne gdy prują do ciebie jacyś łucznicy itp) :P

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Czy Runelordowi można dać "Master run of kingship"?

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Ten run może posiadać tylko dwarf lord
Obrazek

Dźwiedź

Szkoda bo bym może zaczął go czasem używać... Taki Kowal w ironach mógłby dawać rade :)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

A co w army builderze nie napisali? W podręczniku napisali...

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Niestety, też o tym myślałem.
kombinowałem nawet na tym, aby dać lorda na kamyk z koroną i do ironów wrzucić, jednak zbyt łatwo go w tej kombinacji zdjąć. Na tarczy prezentuje sie już lepiej, gdy dać mu przerzut sejwa i dwuraka.

Czy nie boli was krzywdząca naszą obsługę decyzja LS w uściśleniach odnośnie przymusu gonienia zielonoskórych, gdyż mamy do nich hate. W AB jasno jest napisane, że Duma artylerzysty zabrania tej opcji, a w większości przypadków takie wyjątki są uwzględniane w opisach.

Dźwiedź

Supeł pisze:A co w army builderze nie napisali? W podręczniku napisali...
Nie miałem podręcznika pod ręką i nie byłem pewny zapisu jaki tam jest po prostu :wink:
Po prawdzie to z army buildera nie korzystam wcale :twisted:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

spoko, po prostu strasznie nie lubię jak ktoś ma armie na parę tysi a podręcznika oczywiście nie posiada twierdząc że Abuilder mu wystarcza, albo odkrywając po roku grania albo dwóch że można walić kilka master runów w armii... albo coś w ten deseń...

Dźwiedź

Grichalk pisze:
Czy nie boli was krzywdząca naszą obsługę decyzja LS w uściśleniach odnośnie przymusu gonienia zielonoskórych, gdyż mamy do nich hate. W AB jasno jest napisane, że Duma artylerzysty zabrania tej opcji, a w większości przypadków takie wyjątki są uwzględniane w opisach.

Mamy dwie sprzeczne ze sobą zasady "nienawiści" i "dumy artylerzysty"... moim zdaniem w takich przypadkach powinno się brać pod uwagę zasady armijne a nie ogólne gdyż mają one większą "moc" :) No ewentualnie jak to GW doradza rzucać kostką która zasada aktualnie działa :lol2:

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

one nie są sprzeczne IMO

Dźwiedź

Supeł pisze:one nie są sprzeczne IMO
Polemizowałbym z tym stwierdzeniem... Użycie jednej z tych zasad wyklucza wszakże użycie drugiej (w danej sytuacji)... inna sprawa gdyby w zasadzie dumy była adnotacja, że są jakieś wyjątki od niej...
Na chwilę obecną naszym dzielnym załogantom pozostaje jedynie wybijać wszelkie zielone ścierwo do nogi, czego wam i sobie w nadchodzącym roku życzę :wink:

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Na chwilę obecną naszym dzielnym załogantom pozostaje jedynie wybijać wszelkie zielone ścierwo do nogi, czego wam i sobie w nadchodzącym roku życzę
dzięki, ale widzę jeszcze jedno rozwiązanie. Zmienić uściślenie. Doszukałem się tez i innej "własnej" interpretacji LS, która łamie zasadę z rulebooka, a mimo to nikt nie protestuje (chodzi o używanie scrola do odbicia czaru w przypadku misfajera bodajże na 5-6 w tabelce)
Jak dla mnie dobitnie świadczy to o tym, że ustawiają czasami zasady tak jak chcą, nieważne dobrze czy źle, ważne by były.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

w przypadku maszyn jezeli maja hate lub jakie frenzy muszą gonić
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

" Nie zostawią jej na pastwę wroga i nie mogą wybrać Ucieczki jako reakcji na szarżę, czy też ścigać uciekającego wroga."
Jak dla mnie wyraźnie napisane jest, że nie mogą gonić. Nie ma podanych żadnych wyjątków odnośnie tej zasady, wiec po co je tworzyć?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Kozisyn pisze:w przypadku maszyn jezeli maja hate lub jakie frenzy muszą gonić
o to mi właśnie chodzi
dam inny przykład troszeczkę logiczniejszy może
1. Zawsze dajemy napotkanej osobie 2 zł
2. Jeśli napotkaną osobą jest dres dajemy mu w mordę

Nie koniecznie się to wyklucza - stosujemy zasadę pierwszą zawsze ale jeżeli trafi się dres stosujemy zasadę 2 - wszystko jasne mimo iż z pozoru się wykluczają

Zablokowany