Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Rerol tabelki missfire'a...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Niestety, też o tym myślałem.
kombinowałem nawet na tym, aby dać lorda na kamyk z koroną i do ironów wrzucić, jednak zbyt łatwo go w tej kombinacji zdjąć. Na tarczy prezentuje sie już lepiej, gdy dać mu przerzut sejwa i dwuraka.
Czy nie boli was krzywdząca naszą obsługę decyzja LS w uściśleniach odnośnie przymusu gonienia zielonoskórych, gdyż mamy do nich hate. W AB jasno jest napisane, że Duma artylerzysty zabrania tej opcji, a w większości przypadków takie wyjątki są uwzględniane w opisach.
kombinowałem nawet na tym, aby dać lorda na kamyk z koroną i do ironów wrzucić, jednak zbyt łatwo go w tej kombinacji zdjąć. Na tarczy prezentuje sie już lepiej, gdy dać mu przerzut sejwa i dwuraka.
Czy nie boli was krzywdząca naszą obsługę decyzja LS w uściśleniach odnośnie przymusu gonienia zielonoskórych, gdyż mamy do nich hate. W AB jasno jest napisane, że Duma artylerzysty zabrania tej opcji, a w większości przypadków takie wyjątki są uwzględniane w opisach.
spoko, po prostu strasznie nie lubię jak ktoś ma armie na parę tysi a podręcznika oczywiście nie posiada twierdząc że Abuilder mu wystarcza, albo odkrywając po roku grania albo dwóch że można walić kilka master runów w armii... albo coś w ten deseń...
Grichalk pisze:
Mamy dwie sprzeczne ze sobą zasady "nienawiści" i "dumy artylerzysty"... moim zdaniem w takich przypadkach powinno się brać pod uwagę zasady armijne a nie ogólne gdyż mają one większą "moc" No ewentualnie jak to GW doradza rzucać kostką która zasada aktualnie działa
Polemizowałbym z tym stwierdzeniem... Użycie jednej z tych zasad wyklucza wszakże użycie drugiej (w danej sytuacji)... inna sprawa gdyby w zasadzie dumy była adnotacja, że są jakieś wyjątki od niej...Supeł pisze:one nie są sprzeczne IMO
Na chwilę obecną naszym dzielnym załogantom pozostaje jedynie wybijać wszelkie zielone ścierwo do nogi, czego wam i sobie w nadchodzącym roku życzę
dzięki, ale widzę jeszcze jedno rozwiązanie. Zmienić uściślenie. Doszukałem się tez i innej "własnej" interpretacji LS, która łamie zasadę z rulebooka, a mimo to nikt nie protestuje (chodzi o używanie scrola do odbicia czaru w przypadku misfajera bodajże na 5-6 w tabelce)Na chwilę obecną naszym dzielnym załogantom pozostaje jedynie wybijać wszelkie zielone ścierwo do nogi, czego wam i sobie w nadchodzącym roku życzę
Jak dla mnie dobitnie świadczy to o tym, że ustawiają czasami zasady tak jak chcą, nieważne dobrze czy źle, ważne by były.
" Nie zostawią jej na pastwę wroga i nie mogą wybrać Ucieczki jako reakcji na szarżę, czy też ścigać uciekającego wroga."
Jak dla mnie wyraźnie napisane jest, że nie mogą gonić. Nie ma podanych żadnych wyjątków odnośnie tej zasady, wiec po co je tworzyć?
Jak dla mnie wyraźnie napisane jest, że nie mogą gonić. Nie ma podanych żadnych wyjątków odnośnie tej zasady, wiec po co je tworzyć?
o to mi właśnie chodziKozisyn pisze:w przypadku maszyn jezeli maja hate lub jakie frenzy muszą gonić
dam inny przykład troszeczkę logiczniejszy może
1. Zawsze dajemy napotkanej osobie 2 zł
2. Jeśli napotkaną osobą jest dres dajemy mu w mordę
Nie koniecznie się to wyklucza - stosujemy zasadę pierwszą zawsze ale jeżeli trafi się dres stosujemy zasadę 2 - wszystko jasne mimo iż z pozoru się wykluczają