8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
noggin
Chuck Norris

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: noggin »

Bo to spaczeniowa kometa :)

Ciekawe kiedy będzie można kupić podstawkę w Polsce. Czy też będzie trzeba sprowadzać z UK na początku. Od dłuższego czasu nie śledziłem wydawnictw GW, czy teraz jak armybook wychodzi w UK to mamy go u nas w sklepie w tym samym czasie czy trzeba czekać?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

imho trzeba będzie trochę poczekać na sklepową wersję :roll:

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

A co jest z tym młotem Sigmara? Co edycję zmienia wygląd ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

jak dla mnie to wygląda jak młot rakietowy, a nie kometa :mrgreen:
Myślę, że nie będzie jakiegoś większego opóźnienia w polskich sklepach. AB Skavenów wyszedł +/- tydzień po światowej premierze, Beastmeni podobnie.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Okładka wcale nie zachwyca, mogli się bardziej przyłożyć. W końcu, niektóre rysunki w AB są wyczesane, a tu, taki babol na okładce RB. [-X Już chyba lepiej by to wyglądało jakby nad polem bitwy przelatywała prawdziwa kometa, a nie rakietowy młotek.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Okładka, kwestia gustu; mnie tam się podoba dużo bardziej niż ta z z 7ej i 6ej ed.
Najważniejsze co będzie w środku :twisted:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Zowu się naraże wszystkim...
Same baby udzielają się na tym forum. Okładka książki z zasadami się nie podoba... Dzizas krajst! =D>
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Mi też się podobna okładka. Także zapowiadane zmiany też mi się podobają. Tak bardzo boicie się niektórzy że wasz ukochany standard zniknie i będziecie musieli kombinować coś nowego z ograniczoną możliwością wyciskania soków z herosów potworów i specjalnych elit? Niech cory zajmą należne im miejsce.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Murmandamus pisze:Niech cory zajmą należne im miejsce.
I z tym się zgodzę, w końcu moi Warriorzy Chaosu będą mieli szansę coś zrobić i przetrwać na stole. Może będzie więcej klimatu. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Ja tam czekam i jestem nastawiony pozytywnie. W lipcu 32 urodziny więc prezent dla jak dla mnie super :)
Nowe zasady przebudza mnie dodatkowo do malowania, odswierzenia armiii i częstszego grania (czyli dokładnie to naczym zalezy GW jak sądze:) )
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

solider4 pisze:
Remo pisze:Ja nie rozumiem wogóle po co te narzekania? Z tego co pamiętam w Polsce każdą zasadę (nawet jeśli jest prawidłowa i niczemu nie przeszkadza) można "uściślić" przecież? W 8 ed. będą obowiązywały scenariusze? Uściślijmy to! Przecież to nie problem... :wink:
A nie chciałbyś za sporą kasę, którą wydałeś na zabawki dostać produkt, który nie wymaga ingerencji/naprawy? Gram na BP, ale nie wszystko w nim mi się podoba i napewno BP w 8ed nie będzie idealny, jak dla mnie uściślania są ostatecznością, czasem nadużywaną. Dlatego wolałbym zestaw zasad nie wymagający ingerencji LS. I właśnie dlatego rozumiem wszystkich narzekających, bo mają wątpliwości, tak jak ja. :wink: Jedno jest pewne musimy poczekać na pełną listę zasad 8ed.
Oczywiście, że bym chciał. Będzie to już 4 edycja w którą gram i napewno niektóre rzeczy mi się bardziej spodobają a niektóre nie (jak w każdej edycji, w którą grałem). Ale jest duża różnica między "nie podoba mi się/wydaje mi się że wypacza rozgrywkę/ktoś tam płacze że nie wygrywa każdego turnieju" a "to jest ewidentny błąd/uniemożliwia grę". Dopóki nie zajdzie ta druga sytuacja to będę grał tak jak będzie zapisane w RB.

p.s. Moja wcześniejsza wypowiedź była oczywiście ironiczna (żeby nie było wątpliwości) :wink:

Awatar użytkownika
Asterix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Asterix »

Murmandamus pisze:Mi też się podobna okładka. Także zapowiadane zmiany też mi się podobają. Tak bardzo boicie się niektórzy że wasz ukochany standard zniknie i będziecie musieli kombinować coś nowego z ograniczoną możliwością wyciskania soków z herosów potworów i specjalnych elit? Niech cory zajmą należne im miejsce.
W 100% się zgadzam.

Wg mnie, takie przetasowania są bardzo odświerzające. Podejrzewam że co jakiś czas utrwala się u każdego jakiś schemat tworzenia armii, zmienia się tylko sposób grania przeciwko tym którzy mają wydane nowe księgi i tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać do końca w starciach z nimi.

Zmiana zasad ogólnych napewno zamiesza trochę u każdego z graczy i każdy będzie musiał się trochę wysilić i pomyśleć zanim pojedzie gdzieś z kimś pograć (niezależnie od armii).

Takie "odświerzenie" jest co jakiś czas potrzebne.
Plotki o zmianach są bardzo obiecujące - jednak uważam że z osądami konkretnych zasad należy poczekać do wydania oficjalnej wersji i rozegrania kilku bitew (zdaję sobie jednak sprawę że wielu z nas ma we krwi narzekanie na "cokolwiek" - chociażby na okładkę, czy kości K10 które się tam gdzieś w plotkach pojawiły).

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

tez mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. oby tylko zmiany ie byly bardzo powazne bo wfb straci swoj chrakter

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Jeśli premiera ma rzeczywiście być w lipcu to większości dowiemy się juz nie długo. Za dwa tygodnie maj a z tego co pamiętam przed wyjściem 7 edycji już na dobry miesiąc (z nawet więcej) przed oficjalnym wyjściem RB było wielu takich co "trzymali booka w ręce i na szybko skanowali oczami" więc jeszcze jakis miesiąc i wiele będzie jasne.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Propagandowy filmik Genialnego Wydawcy+ dokładna data nowej edycji -10 lipca :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6LPRV-c ... b0QU6I6Pow

Awatar użytkownika
Brzuchacz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brzuchacz »

10 lipca premiera już się preorderów nie mogę doczekać
Nie wiem jak w wyglądały zmiany battla z 6 na 7 edycję. Mam nadzieję że nadchodzące zmiany będą równie dobre (a nawet lepsze) niż te między 4 a 5 edycją 40k. Bawi mnie tutaj jojczenie niektórych forumowiczów że nowa edycja będzie do dupy bo: (tutaj można wpisać milion powodów ale jakoś nikt nie chce się przyznać ze jego standard będzie wymagał zmiany).
Nie mogę się doczekać nowej edycji która to nie dość że wniesienie powiew świeżości do mechaniki to jeszcze da możliwość taniego rozpoczęcia zbierania drugiej armii(jednostki ze stratera + battleforce i już całkiem miła armia jest)* i tak własnie Brzuchacz stanie się dzieckiem rogatego szczura(rozmarzyłem się - morze piechoty na stole =D> )
Tak wiec Panowie prosze z optymizmem spojrzeć w przyszłość i wycieki wszelakie do tematu wpisywać.

*tak przynajmniej sie sprawa prezentowała po pojawieniu sie AoBR do 40k
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

mam w d..pie biadolenia.
mam cichą nadzieję, że GW wreszcie zacznie obniżać koszty punktowe jednostek (i to znacznie)....żeby na polach bitew było sporo modeli a nie tylko 2 obsrane fasty, pół klocka piechoty i jakiś zwymiotowany kawał mięsa udający potwora ( abomka)...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Co edycje przed wyjściem nowego RB wszyscy trzęsą portkami. Ba co nowy army book słychać jaki to będzie on plewny albo jaki gięty. Zachowujmy się jak mężczyźni i przyjmijmy to na klate!
Z pozytywów:
Wreszcie koniec z Imperium + Orki w podstawce!
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Tez mam nadzieje, ze bitwy w WFB zaczna w koncu wygladac tak, jak sa rysowane na obrazkach i na fotkach w podrecznikach - czyli beda to glownie starcia klocow piechoty, ktore beda sie okladac, zadawac sobie nawzajem straty, tluc na piąchy i choppy.

Moze wreszcie moje 500 modeli piechoty, ktore mam w swoich armiach, przestanie pelnic funkcje dekoracyjna na polce a zacznie byc podstawa prowadzenia bitew.

Nie moge sie tego doczekac.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

To ma byc podobno czas bohaterów :roll:
Po za tym mam wrazenie że Wiedźmi Król znowu najedzie Ulthuan :mrgreen:
I tak sie zastanawiam czy bedzie jakis ciekawzy motyw zdobywania miast / zamków :mrgreen: (tak sie sugeruje tym co zobaczyłem :wink: )
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ