Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: syrius »

Tak, ale chodzi mi o pewien drobiazg. Po co mówiłeś - "dwa boxy wystarczą" ;). [-X :wink:
Jeśli chce się zrobić dobre fillery potrzeba czegoś więcej.

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Semi pisze:nozki mozna tez wziasc od czegos innego...
"-mogę to wziąść? -jasne, wszystko można braść"
no offence :wink:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

He he :)

IMO shadow jest przereklamowany, przynajmniej na HE. Dobra, można mieć siłe 8/9 z czary, ale po co, skoro lepiej nawalić WL a magię wykorzystać inaczej :)
Sam gram bez shadowa i jedyne czego mi brakuje, to brzytwy na łucznikach :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

niedlugo ta sila 6 moze byc za mała :P
taka rozpa chociazby TK na 5 śminxach z T8 :shock: kara dla HE i inych elfów też :lol2:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Andrzej
Pan Spamu

Co prawda, to prawda, HE za uja tego nie ugryzą. Ale jak coś takiego trafi na imp, krasie luba armie z shadow/death to nie ma co zbierać :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

A ja się nie zgodzę.Spam strzelania i po starchu :) poza tym kto by 5 świń wystawił...
Mi się zaczyna podobać Regrowth z Lifa,na takich WL jest idealny a jeszcze rzucany z BoH jest the beściak :D
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Taa, jasne. Statystycznie musiałbyś wystrzelić ponad 500 strzał, żeby to ściągnąć. Pozdro

Regrowth na WL nie jest taki dobry, najlepiej sprawdza się na PG. WL giną w takim tempie, że przeznaczanie całej magii na wskrzeszenie 4-5 to kiepski deal. Już lepiej wrzucić im +2/4 T

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Statystycznie z 45 strzałów ginie jedna świnia na turę...Dodaj sobie to tego bolce i jakis magic missile.
No na pewno sobie wrzucę +2/4 to T i do tego Regrowth.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Proszę cię w jakie ty cuda wierzysz.I zacznijmy że BoH na Euro jest słabe.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Porzucaj kostkami i przekonaj się sam.BoH czy BoS i tak rzucę to co chce.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Andrzej pisze:He he :)

IMO shadow jest przereklamowany, przynajmniej na HE. Dobra, można mieć siłe 8/9 z czary, ale po co, skoro lepiej nawalić WL a magię wykorzystać inaczej :)
Sam gram bez shadowa i jedyne czego mi brakuje, to brzytwy na łucznikach :)
moj fast ostatnio skapiszonował BSB na dysku dzieki brzytwie i miaźmie(-d3I zeby mieć reroll trafienia :P)

ja tam nie lubiałem grać z dwarfami, bo zawsze klocek WL dostawał po D od klop, a potem płynął w CC bardzo szybko, wiec wziąłem BoH i Shadow :P po rzuceniu duzej pitki w hamków, klocek stopniał o 2/3 i przejechali ich spearmani :mrgreen: a imo z defensami HE mają najwieksze problemy, więc chciałem mieć lekką przewage nad defensami w rozpie.

doszedlem do wniosku, że w 8ed. nie opłaca sie za duzo pkt pakować w magie, bo wszystko zalezy od kostek... jesli masz milion magów, a wiatry magii Ci nie pójdą, mozesz sobie tych magów wsadzić w... nos :mrgreen: jezeli wszystko Ci wybucha z misscastów, to nawet jak wpakujesz cąłą pule lordów i herosów w magów, to poniesiesz więcej strat niż to wszystko warte :P jeśli masz dobre rzuty, to nawet ten jeden mag przeważy szale zwycięstwa na naszą korzyść...
dlatego w rozpie mam 360pkt przeznaczone dla Arcy z BoH, w herosach tylko BSB, reszta w jednostki do klepania <- trza wykorzystywać to co najlepsze... ASF, dużo I/WS, większa mobilość dzięki powszechnym refomom, reroll nietrafień... :mrgreen:

fakt, tym jednym magiem, może i mam tylko 4 czary, może i nie użyje BoS, JotD, DS, BotWD, niszczarki, moze bede mial mało kostek do czarowania... ale wszystko zalezy od kostek i paringów. Dostane dogodnego przeciwnika i bede miał dobre rzuty - wygram bez względu czy to na BoH, czy na czym innym w rozpie... dostane ciężki paring i bede rzucał same pały - przegram, choćbym miał najbardziej wygiętą rozpe :P

mając kilku magów i BoS moge przebić się 1, 2 lub nawet żadnym czarem... w zależności od antymagii przeciwnika i czy walne na kostkach CV(nie oszukujmy się, nawet z 4 kostek zdarza się nieraz nie rzucić chocby vaula :mrgreen: )
mając BoH, także przebijam sie 1, 2 czarami lub zadnym... w zależności ile mam kostek powera i czy bede rzucał dublety(nawet z 6 kostek moge nie walnąć żadnego dubletu...) :)

to IMO działa w dwie strony. Próbowałem już grać na arcy z silver wandem i HM + mały mag fire + BoS, próbowałem smoka który ginął w 2-3 tury CC od dowolnej hordy z dwurakami - jesli tylko zdołał dolecieć do CC, probowałem kombinacji magów z Heavem/Lightem, ale BoH i shadow to mój pierwszy build jaki zrobiłem na 8ed zanim jeszcze powstało euro i narazie do niego wróciłem w nieco zmienionej formie - nie mam kloca 12 DP :mrgreen: narazie komfortowe dla mnie jest nie przejmowanie się antymagią przecinika i bawienie się w obniżanie statystk oraz brzytwowanie PG/SE :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Rabsp pisze: narazie komfortowe dla mnie jest nie przejmowanie się antymagią przecinika i bawienie się w obniżanie statystk oraz brzytwowanie PG/SE :P
a czy przejmujesz się magią przeciwnika?
Obrazek

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

stanowi to istotny problem :D fakt, że z WoCh'em tzeentchowiec 1 lvlowi zabił mi w 2 tury kloc WL ze zdrady tzeentcha, ale nie można mieć wszystkiego :mrgreen: w tej kwestii mozna powiedzieć licze na fart i staram sie jak najszybciej znalezc sie w CC :P
pozatym.. to tylko gra 8)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Czy mi się tylko wydaje, ale czy cena nie wzrosła? Nie dość, że materiał dużo tańszy to jeszcze podrożało :!: :shock: Lekki żart. Chyba moje zakupy będą ograniczać się do allegro i ebaya :[

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

taka polityka GW... zawsze tak bylo i bedzie...
niedlugo to z kartonu beda robic modele ale sprzedawac po cenie zlota...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Mam świadomość tego, że GW po prostu chce iść jak najtańszym kosztem. Dodatkowo tłumacząc się wzrostem zapewne kosztem kursów walut czy czegokolwiek zmuszeni są na podwyższenie cen. Jednakże żywica jest wielokrotnie tańsza od metalu.
Jasne było dla mnie jak kiedyś płaciło się 35 zł za blisterek 5 figurek. Potem wepchnęli do blisterka 3 a na koniec zrezygnowano z takich blisterków i stworzono pudełka 16+ modeli plastikowych. Było to w zupełności do przełknięcia ponieważ rank and file models wychodziły trochę taniej a GW i tak pięknie na tym zarabiało.
Wycofywanie metali byłoby również fajne, ale pod warunkiem obcięcia cen o np. 10% a nie podbicie ich o ponad 10%!!!
Moje gadanie nic nie zmieni, ale nie wiedzieć czemu zawsze wolałem metale od wszelakich plastików i żywicznych dziwactw.

W tym wszystkim wydaje mi się, że każdy klient by mnie poparł. Heh... :?

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Due to high demand, each Citadel Finecast product is limited to 3 three per customer
:shock: :roll: :lol2:

Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RotARaven »

Semi pisze:taka polityka GW... zawsze tak bylo i bedzie...
niedlugo to z kartonu beda robic modele ale sprzedawac po cenie zlota...
Lubię to :)
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Pretor pisze:
Due to high demand, each Citadel Finecast product is limited to 3 three per customer
:shock: :roll: :lol2:
podstawowy zabieg marketingowy
Obrazek

ODPOWIEDZ