warsztat mnicha:D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: warsztat mnicha:D

Post autor: Stan »

Lord fajny ale plastiki są tak tragiczne, że żadne malowanie ich nie uratuje.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

i jeszcze troche wochu , poizom ebay :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Niesamowite =P~
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

:|

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Mocne

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

chcecie więcej nie ma sprawy :)

Obrazek
Obrazek
i jeszcze takich 3 faciów
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

BŁAGAM, nie używaj białego podkładu jeśli malujesz jedną warstwą. A pod metalikami najpierw najlepiej dać czarny bo na białym wyglądają tak biednie jak ci khornici w różowym... To jakaś masakra. :cry:
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, o 08:43 przez kubencjusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

z czarnym podkładem maluje się ok 2 razy dłużej
przecietna figurka piesza zajmuje mi ok 10-15 min w bialym a w czarnym pół godzinki...

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Obrazek

Tak wygląda kolor czerwony, porównaj go ze swoim różem. Serio 15 minut roboty nie jest warte takiej różnicy ?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Kubencjusz, bo ci khornici to ukryta opcja slaaneshowa. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

wind_sower pisze:Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.
To było podłe :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale po co Kuros miałby się przejmować efektem, skoro to nie dla niego te figurki? Są na zachodni rynek, jeśli ludzie chcą takie kupować to ich sprawa.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

miałem kiedyś przeżycie że koleś napisał że figurki które malowałem dla niego idą do płynu hamulcowego
ale nie przez poziom malowania tylko za kolorystykę . No ale cóż dostałem prawie 30 figurek w piątek i już w wtorek miałem wysłać bo w weekend miał turniej.(chodzi tu o niemiecką armie do bolta bodajże)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Kuros pisze:
wind_sower pisze:Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.

Możliwe, ale niestety prawdziwe. Gdybym kupił od Ciebie figurki, to niestety tylko z myślą o tym, żeby je zmyć, bo zależało by mi na modelu. Nie miałem na celu Cię obrazić, ale wrzucasz non stop ten sam poziom, nie stosując się do porad innych osób. Bronisz się, że to speed painting, ale to cały czas słaby speed painting. Jeżeli ktoś daje Ci prostą radę jak ZNACZĄCO poprawić figurkę a Ty mówisz, że tak jest dobrze. No to cóż albo wypracuj sobie dystans do samego siebie albo zacznij malować lepiej albo napisz, że przyjmujesz tylko miłe komentarze.

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

do dziś się zastanawiam czy to Ty tak naprawdę Kuros, czy to może naaaaaprawdę konsekwentny troll :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

No ale niestety dla większości Was są ludzie którzy płacą za pomalowane figurki na takim poziomie :)
Jak mówiłem 100 razy to i powiem 101 , po co grać plastikami niemalowanymi jak można grać normalnie malowanymi bez udziwnień i zapłacić praktycznie jak za nowe plastiki.
Po co wydać na armie O^G składającą się z 150 figurek 4000 jak można u mnie mieć za 1200...
Albo lepiej , wydać 1000 i kompletować powoli armie pro paint .
Dużo ludzi przez takie właśnie marudzenie kończy gre . Bo nie stać ich na pro paint więc sami chcą malować . Kupią sobie akcesoria za 500zl , NG na próbę z 20 szt za 40zł, po czym kilku hero, i reszte plastiki. Nie mają czasu/chęci malować dalej więc sprzedają armie za pół ceny...
Nie stać Cie na lambo(GraveDigger) to musisz jeździć passatem b5.Tyle w tym temacie...
wind_sower pisze:
Kuros pisze:

Możliwe, ale niestety prawdziwe. Gdybym kupił od Ciebie figurki, to niestety tylko z myślą o tym, żeby je zmyć, bo zależało by mi na modelu. Nie miałem na celu Cię obrazić, ale wrzucasz non stop ten sam poziom, nie stosując się do porad innych osób. Bronisz się, że to speed painting, ale to cały czas słaby speed painting. Jeżeli ktoś daje Ci prostą radę jak ZNACZĄCO poprawić figurkę a Ty mówisz, że tak jest dobrze. No to cóż albo wypracuj sobie dystans do samego siebie albo zacznij malować lepiej albo napisz, że przyjmujesz tylko miłe komentarze.

I co zadowolony jesteś z swojej działalności malarskiej? dużo masz zamówień?
Ja jestem bardzo zadowolony:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

free upload

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Na skullkach dużo dobrego zrobiłby wyciągnięty złoty (niby miejscami występuje ale kompletnie go nie widać i zlewa się z czerwienią / różem modelu (którego dodajmy jest zdecydowanie za dużo :)). Całościowy efekt na pewno poprawiłyby ładniejsze podstawki ale wiadomo, jaki jest charakter zamówienia i czas realizacji.

W każdym razie póki jest popyt, a klienci są zadowoleni to tylko pozostaje pogratulować interesu :)

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Kuros pisze:No ale niestety dla większości Was są ludzie którzy płacą za pomalowane figurki na takim poziomie :)
Jak mówiłem 100 razy to i powiem 101 , po co grać plastikami niemalowanymi jak można grać normalnie malowanymi bez udziwnień i zapłacić praktycznie jak za nowe plastiki.
Po co wydać na armie O^G składającą się z 150 figurek 4000 jak można u mnie mieć za 1200...
Albo lepiej , wydać 1000 i kompletować powoli armie pro paint .
Dużo ludzi przez takie właśnie marudzenie kończy gre . Bo nie stać ich na pro paint więc sami chcą malować . Kupią sobie akcesoria za 500zl , NG na próbę z 20 szt za 40zł, po czym kilku hero, i reszte plastiki. Nie mają czasu/chęci malować dalej więc sprzedają armie za pół ceny...
Nie stać Cie na lambo(GraveDigger) to musisz jeździć passatem b5.Tyle w tym temacie...

I co zadowolony jesteś z swojej działalności malarskiej? dużo masz zamówień?
Ja jestem bardzo zadowolony:)

Nie mogę być zadowolony z mojej działalności malarskiej bo jej nie prowadzę. Problem jest taki, że tutaj nikt nie ocenia Twojej działalności malarskiej. Gdyby tak było, to interesowały by nas tabelki koszt/przychód/zysk. Gdy ostatnio sprawdzałem na tym forum ocenialiśmy jakość malowania. Jeżeli to co robisz sprawia Ci radość, to dobrze dla Ciebie i cieszę się Twoim szczęściem, ale tutaj, powtórzę, oceniamy jakość malowania. Jakość malowania jest zła, w porywach przeciętna lecz Ty uparcie wrzucasz swoje malunki, więc nie dziw się, że zaczynamy tu trochę śmieszkować. :D

A dystans do samego siebie zawsze warto posiadać.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

wind_sower pisze: Jakość malowania jest zła, w porywach przeciętna lecz Ty uparcie wrzucasz swoje malunki, więc nie dziw się, że zaczynamy tu trochę śmieszkować. :D
Dlatego miałam się powstrzymać, ale nie dałam rady.

Kuros, a weź choć zwashuj tych konnych i majtnij im krawędzie jaśniejszym, bo wyglądają tak:

Obrazek

Taka mała rzecz, a cieszy....
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

ODPOWIEDZ