warsztat mnicha:D
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: warsztat mnicha:D
Lord fajny ale plastiki są tak tragiczne, że żadne malowanie ich nie uratuje.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
BŁAGAM, nie używaj białego podkładu jeśli malujesz jedną warstwą. A pod metalikami najpierw najlepiej dać czarny bo na białym wyglądają tak biednie jak ci khornici w różowym... To jakaś masakra.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, o 08:43 przez kubencjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Tak wygląda kolor czerwony, porównaj go ze swoim różem. Serio 15 minut roboty nie jest warte takiej różnicy ?
- wind_sower
- Masakrator
Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ale po co Kuros miałby się przejmować efektem, skoro to nie dla niego te figurki? Są na zachodni rynek, jeśli ludzie chcą takie kupować to ich sprawa.
miałem kiedyś przeżycie że koleś napisał że figurki które malowałem dla niego idą do płynu hamulcowego
ale nie przez poziom malowania tylko za kolorystykę . No ale cóż dostałem prawie 30 figurek w piątek i już w wtorek miałem wysłać bo w weekend miał turniej.(chodzi tu o niemiecką armie do bolta bodajże)
ale nie przez poziom malowania tylko za kolorystykę . No ale cóż dostałem prawie 30 figurek w piątek i już w wtorek miałem wysłać bo w weekend miał turniej.(chodzi tu o niemiecką armie do bolta bodajże)
- wind_sower
- Masakrator
Kuros pisze:To było podłewind_sower pisze:Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.
Możliwe, ale niestety prawdziwe. Gdybym kupił od Ciebie figurki, to niestety tylko z myślą o tym, żeby je zmyć, bo zależało by mi na modelu. Nie miałem na celu Cię obrazić, ale wrzucasz non stop ten sam poziom, nie stosując się do porad innych osób. Bronisz się, że to speed painting, ale to cały czas słaby speed painting. Jeżeli ktoś daje Ci prostą radę jak ZNACZĄCO poprawić figurkę a Ty mówisz, że tak jest dobrze. No to cóż albo wypracuj sobie dystans do samego siebie albo zacznij malować lepiej albo napisz, że przyjmujesz tylko miłe komentarze.
No ale niestety dla większości Was są ludzie którzy płacą za pomalowane figurki na takim poziomie
Jak mówiłem 100 razy to i powiem 101 , po co grać plastikami niemalowanymi jak można grać normalnie malowanymi bez udziwnień i zapłacić praktycznie jak za nowe plastiki.
Po co wydać na armie O^G składającą się z 150 figurek 4000 jak można u mnie mieć za 1200...
Albo lepiej , wydać 1000 i kompletować powoli armie pro paint .
Dużo ludzi przez takie właśnie marudzenie kończy gre . Bo nie stać ich na pro paint więc sami chcą malować . Kupią sobie akcesoria za 500zl , NG na próbę z 20 szt za 40zł, po czym kilku hero, i reszte plastiki. Nie mają czasu/chęci malować dalej więc sprzedają armie za pół ceny...
Nie stać Cie na lambo(GraveDigger) to musisz jeździć passatem b5.Tyle w tym temacie...
I co zadowolony jesteś z swojej działalności malarskiej? dużo masz zamówień?
Ja jestem bardzo zadowolony:)
free upload
Jak mówiłem 100 razy to i powiem 101 , po co grać plastikami niemalowanymi jak można grać normalnie malowanymi bez udziwnień i zapłacić praktycznie jak za nowe plastiki.
Po co wydać na armie O^G składającą się z 150 figurek 4000 jak można u mnie mieć za 1200...
Dużo ludzi przez takie właśnie marudzenie kończy gre . Bo nie stać ich na pro paint więc sami chcą malować . Kupią sobie akcesoria za 500zl , NG na próbę z 20 szt za 40zł, po czym kilku hero, i reszte plastiki. Nie mają czasu/chęci malować dalej więc sprzedają armie za pół ceny...
Nie stać Cie na lambo(GraveDigger) to musisz jeździć passatem b5.Tyle w tym temacie...
wind_sower pisze:Kuros pisze:To było podłewind_sower pisze:Nie daj się zwieść Kuros! Maluj jedną warstwą, łatwiej się zmywa.
Możliwe, ale niestety prawdziwe. Gdybym kupił od Ciebie figurki, to niestety tylko z myślą o tym, żeby je zmyć, bo zależało by mi na modelu. Nie miałem na celu Cię obrazić, ale wrzucasz non stop ten sam poziom, nie stosując się do porad innych osób. Bronisz się, że to speed painting, ale to cały czas słaby speed painting. Jeżeli ktoś daje Ci prostą radę jak ZNACZĄCO poprawić figurkę a Ty mówisz, że tak jest dobrze. No to cóż albo wypracuj sobie dystans do samego siebie albo zacznij malować lepiej albo napisz, że przyjmujesz tylko miłe komentarze.
free upload
Na skullkach dużo dobrego zrobiłby wyciągnięty złoty (niby miejscami występuje ale kompletnie go nie widać i zlewa się z czerwienią / różem modelu (którego dodajmy jest zdecydowanie za dużo ). Całościowy efekt na pewno poprawiłyby ładniejsze podstawki ale wiadomo, jaki jest charakter zamówienia i czas realizacji.
W każdym razie póki jest popyt, a klienci są zadowoleni to tylko pozostaje pogratulować interesu
W każdym razie póki jest popyt, a klienci są zadowoleni to tylko pozostaje pogratulować interesu
- wind_sower
- Masakrator
Kuros pisze:No ale niestety dla większości Was są ludzie którzy płacą za pomalowane figurki na takim poziomie
Nie mogę być zadowolony z mojej działalności malarskiej bo jej nie prowadzę. Problem jest taki, że tutaj nikt nie ocenia Twojej działalności malarskiej. Gdyby tak było, to interesowały by nas tabelki koszt/przychód/zysk. Gdy ostatnio sprawdzałem na tym forum ocenialiśmy jakość malowania. Jeżeli to co robisz sprawia Ci radość, to dobrze dla Ciebie i cieszę się Twoim szczęściem, ale tutaj, powtórzę, oceniamy jakość malowania. Jakość malowania jest zła, w porywach przeciętna lecz Ty uparcie wrzucasz swoje malunki, więc nie dziw się, że zaczynamy tu trochę śmieszkować.
A dystans do samego siebie zawsze warto posiadać.
Dlatego miałam się powstrzymać, ale nie dałam rady.wind_sower pisze: Jakość malowania jest zła, w porywach przeciętna lecz Ty uparcie wrzucasz swoje malunki, więc nie dziw się, że zaczynamy tu trochę śmieszkować.
Kuros, a weź choć zwashuj tych konnych i majtnij im krawędzie jaśniejszym, bo wyglądają tak:
Taka mała rzecz, a cieszy....
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.