Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Wygląda obiecująco, szczegolnie ten SH z Naggarythe.
Chyba spróbuję podobnie - wezmę jakieś konie z innego zestawu i posadzę na nich trochę skonwertowaną górę Silver Helma bo konie z tego pudła to dosyć słabe modele.
Osobiście chciałbym znaleźć jakieś jeszcze inne koniki
Tak na marginesie to jakbyś mi odpowiadał to może już napisz w dziale Dyskusja Ogólna w HE - bo już chyba wybiegamy poza "Jak zostać Generałem".
Chyba spróbuję podobnie - wezmę jakieś konie z innego zestawu i posadzę na nich trochę skonwertowaną górę Silver Helma bo konie z tego pudła to dosyć słabe modele.
Osobiście chciałbym znaleźć jakieś jeszcze inne koniki
Tak na marginesie to jakbyś mi odpowiadał to może już napisz w dziale Dyskusja Ogólna w HE - bo już chyba wybiegamy poza "Jak zostać Generałem".
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
+1diuk pisze: Tak na marginesie to jakbyś mi odpowiadał to może już napisz w dziale Dyskusja Ogólna w HE - bo już chyba wybiegamy poza "Jak zostać Generałem".
Wynocha z tymi zdjęciami do wątku o konwersjach, bo wtrącę się w temat bardziej inwazyjnie.
pozdrawiam,
A.
widzieliście to ?
- High Elves
Frostheart Phoenix, max 1
Ellyrian Reavers/Eagle/Eagle Claw Bolt Thrower, max 6
Book of Hoeth/Banner of World Dragon/Death Lore, max 1
Eagle Claw Bolt Trower (counts as 6)/Models with a shooting weapon, max 70
MASAKRA!
- High Elves
MASAKRA!
metoda Semiego, all in w pierwszej turze to co przeżyje ma siedzieć zaraz w combatach.Azurix pisze:Ja dosyć często gram Monster Truckiem. Jak wy sobie radzicie nim z Imperium/Krasnalami/Demonami/Ogrami, gdzie są Działa, o Katapultach i Trebuszach nie wspominając?
To jest zupełnie dobra taktyka.
k6 woundów to wcale nie jest 5-6 woundów od razu.
Ja zazwyczaj robię tak, że staram się w deploymencie schować o ile to możliwe i wyskoczyć dopiero w drugiej, bo jak przegram rzut na rozpoczęcie to słabo, a tak nawet orzeł na 32 calu już straszy maszyny.
k6 woundów to wcale nie jest 5-6 woundów od razu.
Ja zazwyczaj robię tak, że staram się w deploymencie schować o ile to możliwe i wyskoczyć dopiero w drugiej, bo jak przegram rzut na rozpoczęcie to słabo, a tak nawet orzeł na 32 calu już straszy maszyny.
Kontakt PM
Kontakt PM
śmiejcie się ja taką taktykę miałem na WoCH z z Heleną i Knightami hurra do przodu SH WL i Frostem
SH w szarży zjedzą knightów, Frost wsysa jedną dziurką chimerę a na rydwany zostają WL
SH w szarży zjedzą knightów, Frost wsysa jedną dziurką chimerę a na rydwany zostają WL
PiotrB pisze:widzieliście to ?
- High Elves
MASAKRA!
skąd te ograniczenia ?
ok już widzę
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=115558
kór...czę
nie no pogięło ich :/ jakby te HE były jakieś przegięte to by inne armie turniejów nie wygrywały heh
przynajmniej mam nadzieję że lokalne turnieje odpuszczą sobie ograniczenia Euro a zrobią swoje własne
3x tak
Najlepsze jest ograniczenie fastow i orlow jednoczesnie...
Nasza armia jest tak topowa ze moze pogramy w ogóle bez odginaczek, śmieci itp...
Nasza armia jest tak topowa ze moze pogramy w ogóle bez odginaczek, śmieci itp...
maidenki mają przeciwko siłom destrukcji AP czy -1 do ArS za strzały i łuki swe tak o, po prostu. Nie mam booka przy sobie
pozdro
pozdro
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, o 14:36 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki.Asassello pisze:3x tak
Jeszcze jedno pytanko:
0+ save, -1+ save
Dozwolone w końcu czy nie?
Co z bonusami na zasadzie Lion Pelta (+2 against shooting) jeśli już mamy 1+ save oraz Lion Pelt a ktoś strzela z siłą 5?
Kontakt PM
Kontakt PM
możesz miec nawet -10+ As ale on i tak będzie się liczył jako 1+ na potrzeby siły.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie mają AP, po prostu -1.Kosa pisze:maidenki mają przeciwko siłom destrukcji AP czy -1 do ArS za strzały i łuki swe tak o, po prostu. Nie mam booka przy sobie
pozdro