Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Zielonki
Re: Puchar Smoka Wawelskiego, Master 16-17.11.13 Kraków-Ziel
Pojawiły się pytania jakie były na teście? Chętnie bym je zobaczył ;]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Kod: Zaznacz cały
1. Czy jeżeli BSB odmówi pojedynku i zostanie cofnięty do tyłu swojego oddziału to:
a) BSB traci zasadę "Hold your ground" oraz efekt magicznego sztandaru który nosi, do końca tury
b) BSB traci zasadę "Hold your ground" do końca tury ale efekt magicznego sztandaru który nosi ciągle obowiązuje.
2. Mounstrous Cavalery. Czy mount może wykonywać supporting attack:
a) tak, do maksymalnie 3
b) nie może
3. Czy po wykonaniu swiftreform można wyjść bohaterem z oddziału?
a) tak
b) nie
4. O ile może maksymalnie poruszyć sie model w ramach manewru swift reform(reforma+ późniejszy ruch)?
a) 3xM
b) 2xM
5. Czy uciekający czarodziej może generować power/dispel dices?
a) tak
b) nie
6. Czy jednostka z płonącymi atakami ma przerzuty nieudanych zranień w momencie assaultowania domku?
a) nie
b) tak
7. Czy można użyć Dispel Scrolla aby dispelować czar z dopiskiem RIP
a) tylko w fazie czarowania w której czar został rzucony (bez IF)
b) w dowolnej turze
8. Czy jeśli oddział z Frenzy zadeklaruje szarżę to musi zdawać LD na Berserk Rage, zakładając że cel jego szarży nie jest najbliższym wrogim oddziałem?
a) tak
b) nie
9. Czy w oddziale z wieloma championami (np. troll slayers z 3 giant slayer'ami) rany zadane jednemu z championów przechodzą na innych?
a) tak
b) nie
10. Czy bohaterowi przysługuje Look Out Sir! od impact hitów?
a) tak
b) nie
Wisła Kraków.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
I jeszcze mnie za przykład?Sevi pisze:Jak wszyscy poszli się kąpać w jednej chwili to mogło tak być
Ale jak Kalafior korzystał później, to zapewne nie miał żadnego problemu.
W czepku urodzony, eh... Prysznic był idealny i w piątek i w sobotę
Swoją drogą ja jestem bardzo za testami wiedzy na masterach, warto docenić tymi kilkoma punktami graczy, którzy te zasady znają.
Taki króciutki teścik jak ten idealnie dawał radę. I jeszcze org pytał czy ma się czas go rozwiązać, żeby nie przeszkadzać w ważnym momencie tylko dać np w turze przeciwnika. Pochwalam.
Myślałem, że może polecicie po hardkorze i dacie pytanie o spirit leecha Z połowa osób by się na tym wysypała, na bank!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Uscislenia:Golonka pisze:Jesteście pewni 9? Hity z oddziału przechodzą na czempiona, ale z czempiona na oddział już nie.
Wyniki były dzielone przez 2 i zaokrąglane w gorę, zdobyte 9,10pkt dawało 5DP, 7,8pkt = 4DP itdOddziały z wieloma championami a przechodzenie ran
Jeśli jest oddział piechoty z wieloma championami (np slayers), ataki deklarowane w championów przechodzą na kolejnych championów
(analogicznie do kroxigorów/skinków w mieszanym oddziale)
Generalnie w praktyce walczyło się o 2DP.
A założenie mniej więcej było takie:
czytałeś uściślenia masz 4DP.
czytałeś uściślenia i faq gw do RB(więcej niż raz) 5DP.
Strzelając statystycznie trafiało się 3DP.
W efekcie niby test wiedzy duży ale walka toczyła się o 1-2DP i nie wywalało to do góry nogami wyniku końcowego.
...Leoh pisze:Oddziały z wieloma championami a przechodzenie ran
Jeśli jest oddział piechoty z wieloma championami (np slayers), ataki deklarowane w championów przechodzą na kolejnych championów
To ilu czempionów ginie w pojedynku jak zadam 4 rany...?
4?
Nie jest tak, że czempion to prędzej bohater niż inny unit w unicie?
Prędzej bym go porównał właśnie do sytuacji z herosem w unicie niż z kroxami w skinkach bo w taki sposób mając 2 małych magów w unicie np można by twierdzić, że to mixed unit i rany przechodzą z jednego na drugiego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Wrzucę dziś, ale popołudniu.JarekK pisze:można armie poprosić? kto jaką grał?
Kto czym grał, ale bez miejsca jest w drugim poście.
Nie wyobrażam sobie że mogłem to zrobić inaczej Były sytuacje ze niektórzy odmówili w danej chwili - bo mało czasu, bo kluczowa tura - do nich wróciłem później. Wiadomo jak jest, test można wypełnić później a jakby coś się zjebało w kminie to ja byłbym winny Dlatego wyglądało to w ten sposób: podchodzę, pytam, rozwiązujemy/rozwiązujemy później.Cauliflower pisze: Taki króciutki teścik jak ten idealnie dawał radę. I jeszcze org pytał czy ma się czas go rozwiązać, żeby nie przeszkadzać w ważnym momencie tylko dać np w turze przeciwnika. Pochwalam.
Wisła Kraków.
To uściślenie jest niezgodne z zasadami. swego czasu dwa razy prosilem o interwencję w tej sprawie. Teraz to już i tak nie ważne.Leoh pisze:Uscislenia:Golonka pisze:Jesteście pewni 9? Hity z oddziału przechodzą na czempiona, ale z czempiona na oddział już nie.Wyniki były dzielone przez 2 i zaokrąglane w gorę, zdobyte 9,10pkt dawało 5DP, 7,8pkt = 4DP itdOddziały z wieloma championami a przechodzenie ran
Generalnie w praktyce walczyło się o 2DP.
A założenie mniej więcej było takie:
czytałeś uściślenia masz 4DP.
czytałeś uściślenia i faq gw do RB(więcej niż raz) 5DP.
Strzelając statystycznie trafiało się 3DP.
W efekcie niby test wiedzy duży ale walka toczyła się o 1-2DP i nie wywalało to do góry nogami wyniku końcowego.
Niezgodne/zgodne -> sprawa dla rynsztoku.Grichalk pisze: To uściślenie jest niezgodne z zasadami. swego czasu dwa razy prosilem o interwencję w tej sprawie. Teraz to już i tak nie ważne.
Mi sie natomiast wydaje całkiem praktyczne:
Szarza na oddzial gdzie front to czempioni -> deklaruje ataki po czempionach bez zbednego rozdzielania po kilka atakow na kazdego.
Uwielbiam kiedy pytania z kategorii tak/nie zamieniają się w publiczne dyskusje na temat "czy ma to sens?", "dlaczego tak a nie inaczej?", "to przecież bezsensu bo wtedy to i to...".
Ludzie, nie pytajcie nas o rzeczy które zostały uściślone lub wrzucone do FAQa GW bo nie my to zrobiliśmy - pretensje i uwagi proszę kierować do twórców tychże dokumentów.
@Grichalk - również mnie to denerwuje.
@Fluffy - ogarnij
Ludzie, nie pytajcie nas o rzeczy które zostały uściślone lub wrzucone do FAQa GW bo nie my to zrobiliśmy - pretensje i uwagi proszę kierować do twórców tychże dokumentów.
@Grichalk - również mnie to denerwuje.
@Fluffy - ogarnij
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator