ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
#Krasnal#
Mudżahedin

Re: ETC 2014

Post autor: #Krasnal# »

Imperium zamiast banishmentu z altara z siłą 6 może teraz walić go z siłą 7 a nawet wyższą z lorda nie biorąc po prostu altara #-o

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ale idea jest chyba banowania 2 banishy, a jak ktos chce miec na nim siłe 10 to niech sobie inwestuje 300 punktów w robaczki :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

• Anvil/Grudge Thrower/Cannon/Organ Gun/2nd Bolt Thrower, max 4
Dobrze rozumiem, że 3 bolce zjadają jednego slota z powyższej linijki?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Danrakh pisze:
• Anvil/Grudge Thrower/Cannon/Organ Gun/2nd Bolt Thrower, max 4
Dobrze rozumiem, że 3 bolce zjadają jednego slota z powyższej linijki?
tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

A przy takim zapisie to w sumie jak weźmiesz wiecej niż 2 to i tak zjadają tylko 1 slot bo tylko 2nd zabiera slot. Nie each 2nd. Wiec RAW'owo to jak weźmiesz 10 to i tak zabiera tylko 1 slot.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

JarekK pisze:A przy takim zapisie to w sumie jak weźmiesz wiecej niż 2 to i tak zjadają tylko 1 slot bo tylko 2nd zabiera slot. Nie each 2nd. Wiec RAW'owo to jak weźmiesz 10 to i tak zabiera tylko 1 slot.
tak, o to właśnie chodzi w tym zapisie.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

A nie moznaby jakoś tak pokombinować żeby wziąc tylko pierwszy i trzeci i czwarty, a drugiego nie? :P (:*)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

-Qc- pisze:A nie moznaby jakoś tak pokombinować żeby wziąc tylko pierwszy i trzeci i czwarty, a drugiego nie? :P (:*)
bierz same pierwsze.
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Asassello pisze:
-Qc- pisze:A nie moznaby jakoś tak pokombinować żeby wziąc tylko pierwszy i trzeci i czwarty, a drugiego nie? :P (:*)
bierz same pierwsze.
No dokładnie. Biorąc trzy razy po jednym (pierwszym) nie możesz wziąć już więcej "pierwszych" bolców bo RB nie pozwala ale możesz dobrac do nich "drugie" bolce tylko, że wtedy włączy się limit z ETC. Czyli Anvil, dwa cannony, klopa i trzy bolce - no niech będzie moja strata. :)

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

2 bolce zjadają 1 slot więc będziesz
Anvil 1
2x cannon 2
klopta 1
Bolec- 0
2 bolec czy to ten sam oddział czy drugi bolec - 1

A jeśli tak jest jak mówicie proszę mi powiedzieć ile na wasz gust maszyn może być w goblinach ?
Obrazek

Remo
Falubaz

Kopyt pisze:2 bolce zjadają 1 slot więc
Może i takie było ich założenie że każde dwa bolce zjadają slot ale to trzeba myśleć jak się formułuje zasady...
Bo jak na razie slot zjada tylko drugi bolec, o trzecim czy czwartym nie ma tu mowy. A jeśli chodzi im że jest to każdy drugi dodany do pierwszego to jest bardzo prosty sposób aby w rozpisce pokazać, że mam trzy "pierwsze".

Niech oni już lepiej nic nie piszą i nie zawracają ludziom w głowach - Warhammer ma swoje zasady a jak ktoś nie umie grać to niech płacze u siebie w domu, że mu nagle potężne krasnoludzkie bolce w liczbie większej niż jeden nie pozwalają wygrać... #-o

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kopyt pisze:2 bolce zjadają 1 slot więc będziesz
Anvil 1
2x cannon 2
klopta 1
Bolec- 0

A jeśli tak jest jak mówicie proszę mi powiedzieć ile na wasz gust maszyn może być w goblinach ?
10. Co wygrałem ? :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Remo - dla mnie taki zapis oznacza "mozecie wziac jednego bolca gratis do tego co było wczesniej :P czyli to jest odciecie raczej :P

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Grolshek pisze:
Anvil 1
2x cannon 2
klopta 1
Bolec- 0

Mi weszło w AB aż 35 przy rozumowaniu ze 2 bolec w slocie zjada 1 slot a tak to darmo ;P
I zostaje ponad 1200 ptk na inne jednostki :P
Miało być ciastko nie ma ciastka :P

W sumie dobrze by było gdyby była 1 osoba która to przetłumaczy na nasz język by nie było dociekań co jest co.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kopyt pisze:
Grolshek pisze:
Anvil 1
2x cannon 2
klopta 1
Bolec- 0

Mi weszło w AB aż 35 przy yrozumowaniu ze 2 bolec w slocie zjada 1 slot a tak to darmo ;P
I zostaje ponad 1200 ptk na inne jednostki :P
Miało być ciastko nie ma ciastka :P

W sumie dobrze by było gdyby była 1 osoba która to przetłumaczy na nasz język by nie było dociekań co jest co.
Hahahaha ! 35 ? Dowcip dnia.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

kopyt mistrzu :)
Army Builder nie jest wyznacznikiem zasad kompozycji armii
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Rozpiska była by legalna przy założeniu iż przy 2 bolcach w slocie zostaje nam zjadany 1 slot z 7, a gdy policzmy to tak jak chcą wcisnąć krasiowe bolce tyle orkowych zapcha slot special. Rozpiska co prawda nic nie zdziała ale chciałem tylko pokazać ze da się i na pewno nie chodzi o to iż wciskając po 1 bolcu nie tracimy slota.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Kopyt pisze:Rozpiska była by legalna przy założeniu iż przy 2 bolcach w slocie zostaje nam zjadany 1 slot z 7, a gdy policzmy to tak jak chcą wcisnąć krasiowe bolce tyle orkowych zapcha slot special. Rozpiska co prawda nic nie zdziała ale chciałem tylko pokazać ze da się i na pewno nie chodzi o to iż wciskając po 1 bolcu nie tracimy slota.
ale przysżło ci do głowy, ze w RB masz max powielanie tego samego speciala?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Dymitr pisze:
Kopyt pisze:Rozpiska była by legalna przy założeniu iż przy 2 bolcach w slocie zostaje nam zjadany 1 slot z 7, a gdy policzmy to tak jak chcą wcisnąć krasiowe bolce tyle orkowych zapcha slot special. Rozpiska co prawda nic nie zdziała ale chciałem tylko pokazać ze da się i na pewno nie chodzi o to iż wciskając po 1 bolcu nie tracimy slota.
ale przysżło ci do głowy, ze w RB masz max powielanie tego samego speciala?
Oj tam oj tam. Czepiasz się :wink: Ograniczenie 3 specjali nie jest dla tych co chcą wcisnąć 35 maszyn :lol2:

Remo
Falubaz

W każdym bądź razie jak chłopaki pójdą po rozum do głowy i napiszą, że jakiekolwiek dwa bolce do kupy (nieważne czy "pierwsze" czy "drugie") zajmują jeden slot maszyny to wtedy będzie można wziąc 3 inne maszyny i 2 bolce. Jak na razie są to 3 maszyny i 4 bolce. :)

ODPOWIEDZ