Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Szmyt
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Szmyt »

coś tam słyszałem o drugim rzucie figurasków do zwierzakuff w tym roku - niby jakieś rary, harpie, bohaterowie...

słyszeliście coś więcej ?

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Jak się pojawiła abominacja, od razu poszły na warserze ploty o nowych plastikowych ghorgonach, cygorach i jabberach. W sumie nie zdziwiłbym się.

Natomiast mam pytanie bo właśnie robię sobie movement traye. Jakie są w miarę popularne rozmiary klocków na stołach? Na pewno robię hordę gorów 10x4 (kolumny/rzędy), jeden klocek 5x5 i mam już 5x2 oraz 5x4 dla Bestigorów.
Ungorom robię 10x4, 5x5 i mam już 5x2. Nie wiem czy to jasne, ale chodzi mi czy powinienem wziąć także pod uwagę ustawianie klocków w szerokości 6 czy 7 figurek? Generalnie, żeby się nie narobić i mieć już to z głowy.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Myślę że lepiej 5 i 10, nie widze sensu bawienia sie w 7 czy 6 modeli w szeregu.

Ja jako Ja bym raczej nie robił, ale przede wszystkim dlatego że jestem estetą i drażnią mnie nieparzyste liczby oddziałów albo składy ilościowe niepodzielne prze 5 lub 2 a jeżeli liczba modeli w szeregu jest inna od 5 czy 10 to już w ogóle jestem chory :roll:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Dibo pisze:Myślę że lepiej 5 i 10, nie widze sensu bawienia sie w 7 czy 6 modeli w szeregu.

Ja jako Ja bym raczej nie robił, ale przede wszystkim dlatego że jestem estetą i drażnią mnie nieparzyste liczby oddziałów albo składy ilościowe niepodzielne prze 5 lub 2 a jeżeli liczba modeli w szeregu jest inna od 5 czy 10 to już w ogóle jestem chory :roll:
mam podobną skłonność estetyczną, lubię jak jest 5 albo 10 w szeregu ( choć nie zawsze to jest opłacalne taktycznie ), a unity są do siebie idealnie dopasowane czyli mają taką samą liczbę modeli ( 29 / 29 ) i lubię parzystość danego rodzaju unitu ( 2x gory 2x małe rydwany itd. ) :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Imo robiłbym hordowe. jak bedziesz musiał zrobic bestogry w kreskę to żaden movment Ci nie pomoże, a jak bedziesz chciał miec 6-9 to dalej się na trayu zmieszczą i tylko z tyłu bedzie trzeba dostawiać.

Ciekawym złożeniem wydaje sie też 3 x 11 imo

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

A psy? Bo najczęściej widzę je w rozpiskach po 6. To jest jeden rząd?
Zresztą i tak zrobię pod centigory 5x2 kawaleryjskie, czyli odrobinę węższą niż 5x4 piechoty.

I Minotaury. Jak 4, to w jednym rzędzie czy lepiej jednego do tyłu i mieć od razu podstawkę pod 3x2?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dla piesków bym robił 5 x1

dla centigorów też 5x1 ale też 5x2 ( niedłubo będę testował 10 centigorów )

a minoski to tylko w pierwszym rzędzie chyba że już masz ich zamiar wystawiać 6 lub więcej... ale i tak jak mam 7 czy 8 często wystawiam w 1 rządku by pierdolnąć z przytupem ( impacty ) 8)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dla psów to imo dwa rzedy po trzy - i tak maja jeden atak i szereg, a tak to węzsze beda to beda mniej hitów zbierały ; )

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

zainteresowała mnie armia bestii, mógłby ktoś przedstawić mi kilka jednostek(do czego służą,z czym je wystawiać itp).
Piszcie na PW

Awatar użytkownika
Rainhold
Chuck Norris

Post autor: Rainhold »

Chodzi mi po głowie zmontowanie nowej armii. Problem w tym, że mam klimaciarską wizję "stada". W związku z tym pytanie.
Czy da się grać bestiami nie używając minotaurów, świniaków a przy tym nie tworzyć maga-generała?
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ej no .. wszystko sie da :wink: Tylko że jeden rzeczy są użyteczne inne troszke mniej. Masz 2 grywalne opcje z minosami i masakrą w CC (coś jak Khuman) albo z mocną magią (jak Klops i Crus), jeśli znajdziesz złoty środek i będzie ci sie nim dobrze grało to super :D
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Dibo pisze:Ej no .. wszystko sie da :wink: Tylko że jeden rzeczy są użyteczne inne troszke mniej. Masz 2 grywalne opcje z minosami i masakrą w CC (coś jak Khuman) albo z mocną magią (jak Klops i Crus), jeśli znajdziesz złoty środek i będzie ci sie nim dobrze grało to super :D
+888 :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Zloty srodek to zrobic armie na 4000pkt :mrgreen:
WFB playing since 1994

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Jak kozy to fluffowo i powergamersko bez dużego szaman ani w zab ruszyć ; ). Natomiast armia na samych kozach z harpiami jako dodatek wyciska vide Crus

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

czy kiedy Minosy przegrają walkę, mając Frenzy [z Doombula] i na przykład +2 dodatkowe ataki to:
1)tracą frenzy i wszystkie dodatkowe ataki
2)tracą wszystkie dodatkowe ataki, frenzy zostaje
3)tracą jeden dodatkowy atak
jeszcze inaczej

kolega uważa, że frenzy dawane z doombulla nigdy nie może być stracone
imo nawet jak doombull jest w oddziale, a ten przegra walkę, to normalnie traci się frenzy, ale dalej nie rzuca się na primal fury

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Oczywiście opcja nr 1
W zasadzie Bloodgreed jest wyraźnie napisane że ataki sie nakręcają póki byczki mają frenzy, kiedy je tracą to ... sory. Frenzy można jednak odzyskać - wygrywając jakąś walke , ale ataki trzeba nakręcać od nowa.
Masz racje - Dombull kiedy sam nie ma frenzy nie nakręca innych.

Natomiast co do PF. Jeżeli byku jest w oddziale który ma PF i ten oddział przegra to traci frenzy, Byku nie zaraża nim już dalej i odział może normalnie rzucać za PF (oczywiście PF oddziału nie obejmuje byka)
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A ja mam pytanie właśnie odnośnie tych ataków na minoskach. Ataki tam można tak nakręcać "w nieskończoność"? Nie tylko jeden dodatkowy lub coś podobnego?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Puki wygrywasz to nabijasz.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Infernal Puppet pisze:Puki wygrywasz to nabijasz.

i to jest zaje..biste 8)

osobisty rekord to 15 A na doombullu :twisted:

a na minoskach 11 A :P
Qc-Rat pisze:Jak kozy to fluffowo i powergamersko bez dużego szaman ani w zab ruszyć ; ). Natomiast armia na samych kozach z harpiami jako dodatek wyciska vide Crus
nie zgodzę się z Tobą... mirror w 4 bitwie pokazuje że CC rozpiski też dają radę, gdyby nie mirror bestie mogły by zajść jeszcze wyżej w klasyfikacji armii :)

zresztą sam ostatnio testuję turbo CC na 2 doomkach i żeby było trudniej 2 ghorgonach 8) ... wczoraj grałem z TK 12/8... 1 błąd popełniłem co przeważyło o mniejszej wygranej doombull w gorach nie może robić make way :roll:

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

A czemu nie może, jak dla mnie nie po prostu do tego zasad, napiszę PM do Kudłatego jak oni się na to zapatrują.

ODPOWIEDZ