Ulthuan: Kraina wielkich możliwości: tutaj nawet za śmiecie trzeba słono płacić .Kosa pisze:HE zawsze byly mniej mobilne
a co do śmiec w HE, to wlaśnie chodzilo mi o wszelakiego coś co kosztuje od 50 do 115 my mamy drogie śmieci
Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>
Moderator: Yudokuno
Po pierwsze to zremisowaliśmy, po drugie to nie wziąłem harpi bo rozpe miałem taką z d..py wziętą robioną w 5 minut na kolanie, po trzecie jak następnym razem będziesz rzucać Master of Stone i Master of Wood to zadbaj o to żeby twój mag widział cel i nie wmawiaj i że to nie jest konieczne.Anearion pisze:Zgodzę się co do moich DP w ostatniej bitwie, przez którą nie zrobili nic. Choć to w sumie nie ich wina, że silverami rzuciłem 3 jedynki na uciekanie . Śmiej się, śmiej Tullaris jakbyś wziął harpie, to mogłeś zremisować, albo wygrać. Swoje rzuty w tej bitwie pominę milczeniem...Tullaris pisze:
Nie wiem czy nie zauważyłeś drogi Anearionie, ale to połowa twojej armii .
Co do harpi to rzeczywiście DE mają tu przewagę, ale i tak są one większym zagrożeniem dla imperialnych dział niż dla bolców czy łuczników, (bolcami łatwiej wystrzelać harpie niż działami, poza tym elfy mają ASF)
Wracając do harpi to z tego co pamiętam będzie można wziąć każdą ilość oddziałów, ale nie wliczają się one do minimalnie koniecznej ilości oddziałów podstawowych.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Tullaris pisze:po trzecie jak następnym razem będziesz rzucać Master of Stone i Master of Wood to zadbaj o to żeby twój mag widział cel i nie wmawiaj i że to nie jest konieczne
Co do walowania przez poslkich graczy o ktorym pisal THE_END to jest w tym troche racji. W GB naprzyklad nie ma takiej sytuacji zeby gracz nie mial armybooka do swojej armii i wlasnego rulebooka. W Polsce polowa ludzi jedzie na kserach, bierze zasady z glowy naginajac je do sytuacji dla niego korzystnej na stole. A przeciwnik mowi ok skoro tak mowisz przeciez i tak nie mamy armybooka zeby sprawdzic. I cos w tym jest mowie wam.
no dobrze, no i?
pewnie moj post też wyleci i dobrze, no ale jade na tydzień i jak wroce to chcialbym coś tutaj poczytać, a nie pzekopywać się przez tone spamu
Zabawna sprawa, bo akurat niedawno mój kumpel, który siedzi w UK mi się zwierzał,że w lokalnym sklepie GW jeden kolo strasznie go wkurza tą techniką...ajpinus pisze:Co do walowania przez poslkich graczy o ktorym pisal THE_END to jest w tym troche racji. W GB naprzyklad nie ma takiej sytuacji zeby gracz nie mial armybooka do swojej armii i wlasnego rulebooka. W Polsce polowa ludzi jedzie na kserach, bierze zasady z glowy naginajac je do sytuacji dla niego korzystnej na stole. A przeciwnik mowi ok skoro tak mowisz przeciez i tak nie mamy armybooka zeby sprawdzic. I cos w tym jest mowie wam.
No niby tak, ale nie powiesz mi, że COK są bardziej mobilni od DP.Kosa pisze:HE zawsze byly mniej mobilne
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Tullaris po pierwsze to nie zremisowaliśmy, tylko był minor, po drugie to przypominam, że się zgodziłem na uznanie wyższych statystyk hydry królewskiej, których nie pamiętałeś, bo przyznałem, że nie pamiętam dokładnie magii z podręcznika. Nie pisz tak jakbym kantował.
Co do harpii to mnie przeraża takie coś:
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Ja czarno widzę swoje szanse na zwycięstwo z czymś takim chyba że wstawię 4 magów, co się trochę ograło w 6 edycji .
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Ja czarno widzę swoje szanse na zwycięstwo z czymś takim chyba że wstawię 4 magów, co się trochę ograło w 6 edycji .
- Paraszczak
- Falubaz
Ha! to prawie moja rozpa. 2 caddych nie będzie na pewno. Będzie 1+BSB lub BSB na Mantikorze. I zamiast Hydry - 4 Bolce:). Wszystko w fazie obliczeń, malowania i testów.Anearion pisze:Co do harpii to mnie przeraża takie coś:
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Idea słuszna tylko że cały trick polega na tym żebyś ten podręcznik kupił od GW .Tullaris pisze:Spoko spoko, nie mówię przecież że kantowałeś i fakt, że z Hydrą dałem d...py.
Co do braku podręczników w sklepach GW, lub też braku dostępu do nich, to w każdym sklepie powinien być odpowiednio oprawiony egzemplarz (najlepiej okuty) i przypięty łańcuchami do blatu, w honorowym miejscu, tak aby każdy gracz który odwiedza sklep mógł mieć do niego dostęp.
Nawet miałem taki zamiar, ale jak usłyszałem że wchodzi 5 edycja to 40ki (po bodajże 2 latach) to się zreflektowałem. Wydałem sporo kasy na WFB i nie żałuję, ale idioty z siebie robić nie dam.
Swoją drogą zdziwiły mnie nowe COK że są tańsze (kasowo). Jak do czterdziestki kupowałem nowe plastikowe Wraithlordy to były 2xdroższe od starych metalowych . Ciekawe czy polityka cenowa GW się zmienia, czy to taki jednorazowy prezent?
Spoko spoko, nie mówię przecież że kantowałeś i fakt, że z Hydrą dałem d...py. Co do rozpy to nie koniecznie musisz wystawiać magów, Star Dragon, z dwa kloce WL, dwa oddziały DP i ewentualnie cztery bolce, dadzą radę, musisz tylko uważać na harpie, żeby bolców nie dorwały, a resztę ciężko będzie ruszyć.Anearion pisze:Tullaris po pierwsze to nie zremisowaliśmy, tylko był minor, po drugie to przypominam, że się zgodziłem na uznanie wyższych statystyk hydry królewskiej, których nie pamiętałeś, bo przyznałem, że nie pamiętam dokładnie magii z podręcznika. Nie pisz tak jakbym kantował.
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Co do braku podręczników w sklepach GW, lub też braku dostępu do nich, to w każdym sklepie powinien być odpowiednio oprawiony egzemplarz (najlepiej okuty) i przypięty łańcuchami do blatu, tak aby każdy gracz który odwiedza sklep mógł mieć do niego dostęp.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, o 18:46 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
To po prostu plastik w boxach. Trudno by kasować za plastikowe figurki tyle co za white metal. . .
A co do wałowania. To nie wymagajmy w kraju z 3 razy mniejszymi zarobkami by każdy prócz armii za przeszło 1000 pln i ab za 70, miał jeszcze rulbuka za 150. . . i to wszystko często z kieszonkowego albo z pieniędzy zarobionych przez wakacje bo jednak wielu graczy to wciąż liceum. Zresztą i tak by mi się nie chciało tachać dodatkowej cegły na każdą bitwę. De i tak dużo miejsca zajmują ;P
A co do wałowania. To nie wymagajmy w kraju z 3 razy mniejszymi zarobkami by każdy prócz armii za przeszło 1000 pln i ab za 70, miał jeszcze rulbuka za 150. . . i to wszystko często z kieszonkowego albo z pieniędzy zarobionych przez wakacje bo jednak wielu graczy to wciąż liceum. Zresztą i tak by mi się nie chciało tachać dodatkowej cegły na każdą bitwę. De i tak dużo miejsca zajmują ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
BSB na mantysi zawsze chciałem mieć hera na taki stwórku już wiem co kupie następne. Ale tak szczerze to myslicie że pegaz i manticora będa dobrą opcją do zakupu
mam juz 50 DE wariour
28 BG herosów assasynów
bolce (nawet
2x Culdron of blood
trzeba mi teraz DR pewnei 15? harpie (nie mam pojecia jak je zastąpić) coś jeszcze sie przyda?
mam juz 50 DE wariour
28 BG herosów assasynów
bolce (nawet
2x Culdron of blood
trzeba mi teraz DR pewnei 15? harpie (nie mam pojecia jak je zastąpić) coś jeszcze sie przyda?
BSB to ja raczej umieszczał bym w oddziałach, ale zapomniałem że Mastera można teraz wystawiać na Mantysi. Powyżej 2000 to raczej odpada bo tam raczej wystawiał bym Smoka, ale na mniejsze punkty opcja warta rozważenia, pytanie tylko jak w końcu obecna Mantysia będzie wyglądać, ponoć ma mieć jakieś dziwne zasady, coś tam, że jak nie zda liderki to dostaje frenzy czy coś takiego.
Mantysia to raczej byl do tej pory klimatyczny stworek. Chyba kiedy gralem na turniejach bylem jedyna osoba w Polsce co wystawiala na niej lorda (glownie z braku modelu smoka)..ale to bylo lata temu.
A teraz z Kb i mozliwoscia dostania frenzy (gora i dol chyba odstana.. ale pewien nie jestem..) robi sie ciekawa. plus hatred oczywisice. A jako ze BSB moze miec ekwipunek jak kazdy heros.. to za raptem 25 pkt nasz heros na mantysi dostaje +1 do cr i daje przerzuty, swietny deal, jak na bohatera ktory kasuje szeregi.
Nie zapominaj jednak, ze mantysia ma tylko t5 z zero AS, zwykle luki, a o WE nie wspominajac, moga jej powazne kuku zrobic. A 2 BT spokojnie zabic.
A teraz z Kb i mozliwoscia dostania frenzy (gora i dol chyba odstana.. ale pewien nie jestem..) robi sie ciekawa. plus hatred oczywisice. A jako ze BSB moze miec ekwipunek jak kazdy heros.. to za raptem 25 pkt nasz heros na mantysi dostaje +1 do cr i daje przerzuty, swietny deal, jak na bohatera ktory kasuje szeregi.
Nie zapominaj jednak, ze mantysia ma tylko t5 z zero AS, zwykle luki, a o WE nie wspominajac, moga jej powazne kuku zrobic. A 2 BT spokojnie zabic.
Od rana nie miałam neta, wchodzę, a tu spinki i spam jak diabli. The End, Ajpinus - żółte kartki. Następny będzie banik jeśli sobie nie dacie na wstrzymanie.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Paraszczak
- Falubaz
A na ile punktów można mieć 2 Bloodthirstery?Narożny pisze:Nie zapominaj jednak, ze mantysia ma tylko t5 z zero AS, zwykle luki, a o WE nie wspominajac, moga jej powazne kuku zrobic. A 2 BT spokojnie zabic.
A tak na poważnie:
Dlatego Mantysia pasuje do Smoka w rozpie bez magów. I tak Smok zassa większość ostrzału. A możliwość wsadzenia BSB na latacza, to przegięcie. Latacz-Terrorysta, US5, Sztandar i 50pts Magic Itemów. Podoba mi sie:)