Ulthuan: Kraina wielkich możliwości: tutaj nawet za śmiecie trzeba słono płacićKosa pisze:HE zawsze byly mniej mobilne![]()
a co do śmiec w HE, to wlaśnie chodzilo mi o wszelakiego coś co kosztuje od 50 do 115my mamy drogie śmieci

Moderator: Yudokuno
Po pierwsze to zremisowaliśmy, po drugie to nie wziąłem harpi bo rozpe miałem taką z d..py wziętą robioną w 5 minut na kolanie, po trzecie jak następnym razem będziesz rzucać Master of Stone i Master of Wood to zadbaj o to żeby twój mag widział cel i nie wmawiaj i że to nie jest konieczne.Anearion pisze:Zgodzę się co do moich DP w ostatniej bitwie, przez którą nie zrobili nic. Choć to w sumie nie ich wina, że silverami rzuciłem 3 jedynki na uciekanieTullaris pisze:
Nie wiem czy nie zauważyłeś drogi Anearionie, ale to połowa twojej armii![]()
.
Co do harpi to rzeczywiście DE mają tu przewagę, ale i tak są one większym zagrożeniem dla imperialnych dział niż dla bolców czy łuczników, (bolcami łatwiej wystrzelać harpie niż działami, poza tym elfy mają ASF). Śmiej się, śmiej Tullaris jakbyś wziął harpie, to mogłeś zremisować, albo wygrać. Swoje rzuty w tej bitwie pominę milczeniem...
Tullaris pisze:po trzecie jak następnym razem będziesz rzucać Master of Stone i Master of Wood to zadbaj o to żeby twój mag widział cel i nie wmawiaj i że to nie jest konieczne
Zabawna sprawa, bo akurat niedawno mój kumpel, który siedzi w UK mi się zwierzał,że w lokalnym sklepie GW jeden kolo strasznie go wkurza tą techniką...ajpinus pisze:Co do walowania przez poslkich graczy o ktorym pisal THE_END to jest w tym troche racji. W GB naprzyklad nie ma takiej sytuacji zeby gracz nie mial armybooka do swojej armii i wlasnego rulebooka. W Polsce polowa ludzi jedzie na kserach, bierze zasady z glowy naginajac je do sytuacji dla niego korzystnej na stole. A przeciwnik mowi ok skoro tak mowisz przeciez i tak nie mamy armybooka zeby sprawdzic. I cos w tym jest mowie wam.
No niby tak, ale nie powiesz mi, że COK są bardziej mobilni od DP.Kosa pisze:HE zawsze byly mniej mobilne![]()
Ha! to prawie moja rozpa. 2 caddych nie będzie na pewno. Będzie 1+BSB lub BSB na Mantikorze. I zamiast Hydry - 4 Bolce:). Wszystko w fazie obliczeń, malowania i testów.Anearion pisze:Co do harpii to mnie przeraża takie coś:
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Ja czarno widzę swoje szanse na zwycięstwo z czymś takim chyba że wstawię 4 magów, co się trochę ograło w 6 edycji.
Idea słuszna tylko że cały trick polega na tym żebyś ten podręcznik kupił od GWTullaris pisze:Spoko spoko, nie mówię przecież że kantowałeś i fakt, że z Hydrą dałem d...py.
Co do braku podręczników w sklepach GW, lub też braku dostępu do nich, to w każdym sklepie powinien być odpowiednio oprawiony egzemplarz (najlepiej okuty) i przypięty łańcuchami do blatu, w honorowym miejscu, tak aby każdy gracz który odwiedza sklep mógł mieć do niego dostęp.
Spoko spoko, nie mówię przecież że kantowałeś i fakt, że z Hydrą dałem d...py. Co do rozpy to nie koniecznie musisz wystawiać magów, Star Dragon, z dwa kloce WL, dwa oddziały DP i ewentualnie cztery bolce, dadzą radę, musisz tylko uważać na harpie, żeby bolców nie dorwały, a resztę ciężko będzie ruszyć.Anearion pisze:Tullaris po pierwsze to nie zremisowaliśmy, tylko był minor, po drugie to przypominam, że się zgodziłem na uznanie wyższych statystyk hydry królewskiej, których nie pamiętałeś, bo przyznałem, że nie pamiętam dokładnie magii z podręcznika. Nie pisz tak jakbym kantował.
Co do harpii to mnie przeraża takie coś:
Smok,
2x Caddy
3x5 DR
3x5 Harpii
2x6 COK
Hydra
2x Bolce
Ja czarno widzę swoje szanse na zwycięstwo z czymś takim chyba że wstawię 4 magów, co się trochę ograło w 6 edycji.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
A na ile punktów można mieć 2 Bloodthirstery?Narożny pisze:Nie zapominaj jednak, ze mantysia ma tylko t5 z zero AS, zwykle luki, a o WE nie wspominajac, moga jej powazne kuku zrobic. A 2 BT spokojnie zabic.