Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Fuxiorr »

Vraith pisze:ok ale one są jakoś katalogowane jak inne dwarfy? Bo patrzyłem i kilka modeli jest bardzo fajnych...
Podlaczam sie pod pytanie, zaciekawiony jestem co to jest:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dwarfy pre-slotta to dwarfy ze starych edycji z lat 80-tych. Początkowo były one wydawane z metalowymi plackami zamiast slotta, czyli blaszki, wchodzącej w rowek podstawki. Stąd nazwa: pre-slotta. Dwarfy te można sobie obejrzeć na tej stronce, trza trochę pogrzebać, ale są tam na pewno :wink: :
http://solegends.com/citadel/index.htm
Zainteresowanych odsyłam też do tego artykułu:
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... nt&sid=562

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Dzięki greg poczytałem i poszperałem, niestety stronka jest tak niesamowicie mało intuicyjna, że do połowy rzeczy się dokopać nie udało :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nigdy nie jest łatwo, jak się grzebie w annałach historii krasnoludów :mrgreen: ... A mimo to grzebałeś :wink: :P

Świński
Wodzirej

Grzebałem grzebałem coś tam znalazłem i już nawet ok 50 sztuk staroci leci do mnie, mogło być więcej ale jakoś stan idealny mint itd nie pasuje mi do figurek z lat 80siątych tylko do odlewów.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Już od dawna podejrzewam, że część figsów jest po prostu odlewana w metalu, ale ciężko to wyczuć, a tym bardziej udowodnić, więc nie biorę specjalnie do głowy... Kupując na ebayu upewniam się tylko, czy figsy są metalowe, bo nie zawsze to widać gołym okiem. Jak są, to biore i tyle. Muszę przyznać, że raz tylko natrafiłem na odlewnego w żywicy marudera chaosu, ale zakup dotyczył ponad 50 szt. figsów. Generalnie jestem zadowolony z zakupów na ebayu, poza oczywista cenami, które są kosmiczne od jakiegoś czasu... Dobrze, że w większość figsów zaopatrzyłem się trochę wczesniej :D

Świński
Wodzirej

Hmmm czy ja wiem czy kosmiczne? To zależy....w weekend się nie kupuje to pewne :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Rzecz w tym, że wszyscy sprzedają w weekend :mrgreen: . Mało co można kupić w środku tygodnia...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Generalnie jestem zadowolony z zakupów na ebayu, poza oczywista cenami, które są kosmiczne od jakiegoś czasu...
czasami mozna trafic na calkiem ciekawe 'okazy' za bezcen :D
ale pamietac trzeba by szukac na ebay.com a nie .pl. wiem, ze to niby jedno i to samo ale spora ilosc figuraskow nie pojawia sie na polskim ebayu. nawet jesli zaznaczy sie 'caly swiat'.
w kazdym badz razie juz nie raz sprowadzalem dwarfy z hiszpanii, usa czy kanady (z anglii to notorycznie cos kupuje :D najwiecej starych dwarfow wlasnie tam sie znajduje) i mam tak samo jak ty - jestem zadowolony z zakupow na tym portalu.
trzeba tylko pamietac o cierpliwosci :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

To wszystko prawda :wink: . Dobrze by było wymyślić, co zrobić, żeby się nawzajem nie przebijać :mrgreen: ...

Świński
Wodzirej

rezerwacje na forum na aukcje...tego to ja już nie widzę :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Hehe, no niestety metale sa fajne ale i drogie... szkoda ze gw nie robi dobry failcastow bo moze i by nawet metalowe modele przerobili i by za polowe ceny sprzedawali a nie oddzial 5 za 85zl......
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Świński
Wodzirej

Fuxior a popatrz na politykę GW teraz....do tej pory model metalowy kosztował 35zł teraz jak zrezygnowali z tego materiału na rzecz failcasta ten sam model kosztuje 45zł....Tu chodzi raczej o sentyment i samą rzeźbę, dlatego figurki starych dwarfów są takie drogie.

Swoją drogą udało mi się kupić sporo figurek w średniej cenie 7,89 sztuki z lat 80siątych więc też cena nie jest wygórowana.

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

smiejagreg pisze:To wszystko prawda :wink: . Dobrze by było wymyślić, co zrobić, żeby się nawzajem nie przebijać :mrgreen: ...
kiedyś rozmawiałem z jednym znajomym, który śmiał się, że w pewnym momencie zorientował się że na ebay'u przebija się ofertami z osobami, których nicki zna z allegro :wink:

a co do unikania takich sytuacji, to swego czasu z grupką znajomych pisaliśmy na forum, że chcemy licytować w danej aukcji. przy małej grupce się udawało nie wchodzić sobie w paradę. :)
...

Awatar użytkownika
cHudy
Wałkarz

Post autor: cHudy »

jakie macie podstawki pod maszyny? kwadratowe czy okrągłe 40 ? jakie są + i - każdej z tych opcji?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

+ okrągłych jest to że nie ma problemów przy piwotach. Natomiast kwadratowych że pomagają przy ustawieniu i bez problemu wyznaczasz strefy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Co byście polecili na demoniarzu ro fire czy speed? Moim zdaniem każda ma zalety, zalezy od paringu, zaznaczam że toporek jest obdarzony jeszcze Mro Smiting i ro of Might.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

W sumie w tym momencie myślę, że rune of speed jest mimo wszystko lepsza. Rune of fire daje straszliwy bat na hydry i abomki, ale utrudnia życie przeciwko kowbojom i K'daaiowi. Z kolei właśnie K'daai ma inicjatywę 5, więc rune of speed pozwoli uderzyć przed nim i potencjalnie utłuc dziada. Przy statystycznych rzutach hydra i abomka i tak powinny paść.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Kadaia nie będzie na turnieju ;) nikt nie pokazuje się z ChD co do kowbojów do jest jeszcze dragoniarz z ASF i no armour save ;)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Że kto jest? :D
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

ODPOWIEDZ