ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Post autor: ksch »

Pełne wyniki musi podać Darek.

Ja oczywiście również wszystkim bardzo dziękuję i podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisał Undead - pełna kultura panowie.
Imprezka wyszła też całkiem, całkiem a i pokerowało w szczytowym momencie 16 czy 17 osób. Szkoda, że z powodu zmiany rezerwacji w ostatniej chwili, zdani byliśmy na tak małą salkę.

No i Zielony udowodnił, że Jeżdźcy Hardcore'u naprawdę jadą do oporu :mrgreen:

Sponsorom dziękuję osobno i bardzo, po kolei: Vanaheim za syte bony (250, 70, 50pln), Valkirii na książki i koszulki oraz Kuźni Gier za gry oraz osobiście Maćkowi z Kuźni za transport w obie strony, pomoc w noszeniu i w ogóle.

Robson, Dalmar - wielkie dzięki za noszenie po turnieju.

Kosa, Bober, Oczko, Dydek za noszenie przed.

Mam nadzieję, że byliście zadowoleni. My tak. A Barbarossa wygrał prawdopodobnie ligę :mrgreen:

P.S.: Każdy uczestnik dostał od nas 11tki do Veto, wszystkich, którzy są zainteresowani nauczeniem się zasad zachęcam do wzięcia udziału w darmowym programie demodeckowym:
http://www.veto2ed.pl/demo/
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

c4h10 pisze:
Górken pisze: btw mi chyba chłopaki nie policzyliście punktów jakiśbo w ostatniej bitwie wygrałem ze Smiechem 18:2 a jestem miejsce przed nim:D a miałem 11 pkt z hobbystyki:) w sumie mieć powinienem 80, chyba że to ja źle liczę jakoś
Punkty masz dobrze policzone. Po prostu zremisowałeś ze Śmiechem 18:18 :)
ojej takie remisy to ja mogę mieć zawsze:D

ale i tak grill z kozy przebił wszystko na masterze pomimo jego i tak wysokiego poziomu:)
Dziękuje jeszcze Raptorowi, Undeadowi oraz Skavenowi za pożyczenie figurek;) jak widać spisały się znakomicie:D
oraz moim przeciwnikom za naprawde fajne, ciekawe rozgrywki
Podpis usunięty - nieregulaminowy. Administracja

Awatar użytkownika
zell
Mudżahedin

Post autor: zell »

argh. zostawilem na sali kurtke. czarna, p.deszczowa, bergson. ktos znalazl?
Don't ask permission before you dare. Just make sure you bear rejection

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

zell pisze:argh. zostawilem na sali kurtke. czarna, p.deszczowa, bergson. ktos znalazl?
Jep. Jest u Skavena.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jednak Barbarossa nie wygrał ligi. Gdyby był trzeci to by wygrał. Do Młodego stracił jeden punkt. Na szczęście miał gorszy stosunek małych pkt bo w przeciwnym wypadku okazałoby się, że nie wygrał rankingu przez karniaka za spóźnienie.

Na marginesie dodam, że świetnie nam sprawdza się system hobbystyka dodawana po pierwszym dniu. W ten sposób, w ostatnich bitwach gracze wiedzą o co grają i nikogo malowanie nie winduje już po grach. Polecam.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Super turniej!

Dzięki Dalmar i Zielony, za fajne picie w sobotę :). Legio to świetna ekipa! Musicie zrobić turniej za rok. Kończę to głaskanie po głowie - dawać foty :D

Śląskie HE w top, jakby Jakniel nie dał się tak zbić jakiemuś dinozaurowi to pewnie też byłby w top 10 jako 4 elf :D Turniej uznaję za sukces ze swojej strony. Nauczyłem Zdzicha, że jego czołg jeździ po lasach; Spawna, że duży pocisk jest na 18" a nie 12"; Zembola, że S&S robi się od razu. :mrgreen: Gratki dla top3, a cała reszta plew niech się uczy grać.

pzdr,
L.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

chyba jednak Zbyszek wygra, bo ciągle jakiegoś lokala nie ma policzonego ;), pozdro z wawy. Za jakieś 11 h będę już w domu ;p. Wiecej napisze jak wrócę :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Minie jak z bicza strzelił :wink: Strasznie fajnie, że Ci się chciało ruszyć z Gdańska, do zobaczenia :!:

Lidder dzięki za miłe słowo :mrgreen: Naszej ekipie też przypadłeś do gustu :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Się zobaczy jak wszystko podliczą w rankingu i tyla.

W każdym razie dzięki przeciwnikom za bitwy a orgom za tur. Assur się troszeczkę na mnie odegrał za lokal jakiś czas temu i pokazał klasę, gratki wielkie.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Arena bardzo fajne. organizacja na najwyższym poziomie. Jedyne co mi brakowało to jakiegoś małego bufetu ale sklep był blisko;)
Nie ma to jak mieć czasem mega farta Dymitr w czarze na dwóch kostkach wysadził sobie slana z całą gwardią a Vocal jak już miał wygraną bitwę zadzwonił dzwonkiem 18 i zabił sobie praktycznie całą armię :shock: ponad 100 modeli zeszło :shock: a mi 10 Wl :roll:
Za rok zbierzemy większą ekipę i najedziemy karków z przyjemnością

Zielony prawdziwy jeździec hardkoru:D Lepszej reklamy mastera nie mógł wam zrobić:D
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

To prawda - Zielony kick ass :mrgreen:

Z tym bufetem to chcieliśmy zrobić własny, ale przyznam Ci się szczerze: nie ogarnęliśmy już tego.

Zapraszamy oczywiście do najeżdżania w kolejnej edycji Areny :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Mój pierwszy master i ani trochę nie żałuję, że była to Arena ;)
Organizacja świetna, żadnych błędów nie można było się dopatrzeć, gratulacje.
Chciałbym podziękować wszystkim przeciwnikom za bitwy, wszystkie odbyły się w b. dobrej atmosferze i wgl ;)
Gdyby nie maska w 4 bitwie na 8 stole przez niezdanie pedantów od flar engina (4 hity, pedant=4,5,5,6 kiedy mialem 3 woundy ..... i uratowałbym 1500 pkt a tak to dziękuję) to było by naprawde ciekawie :) ( kostkologia! :D)
Jeszcze raz dziekuje organizatorom i przeciwnikom, mam nadzieje ze widzimy sie za rok!
Zielony tak to jest jak sie porywa z butem na radiowóz :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Gdyby nie maska w 4 bitwie na 8 stole przez niezdanie pedantów od flar engina (4 hity, pedant=4,5,5,6 kiedy mialem 3 woundy ..... i uratowałbym 1500 pkt a tak to dziękuję) to było by naprawde ciekawie ( kostkologia! )
Daj spokój - ten sam engine rozjebał mi w 5 bitwie 1900 pts :)

Sam turniej super, jak na Kraków to obsuwy bardzo niewielkie, świetna miejscówka, organizacaj ok, utrzymanie porządku - rewelacja. Nigdzie nie było żadnych śmieci, żadnych petów, flaszek, pudełek po pizzy. Niby drobnostka, ale grało się dużo przyjemniej. Bardzo fajna knajpa z dużym ogródkiem - knajpy bez ogródka są słabe :)

Co do bitew, to jestem warzywem i muszę jeszcze sporo pograć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

e tam:)
Turniej mega w pytkę, zabijanie Slana to fajna zabawa:) parę rzeczy się mocno sprawdziło.
Każdemu z osobna podziękuję w szerszej relacji.
Przyszłoroczna ARENA na pewno ze mną. Zielony hitem imprezy zdecydowanie, mam nadzieję, że nocleg bez tragedii

Impreza w knajpie zdecydowanie powinna byc za wzór wzięta - takie miejsca sa super.
z miejsca jestem zadowolony, zwłaszcza że pierwszej bitwy właściwie nie zagrałem (sama się zagrała:D )
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jankiel pisze:Bardzo fajna knajpa z dużym ogródkiem - knajpy bez ogródka są słabe :)
Szkoda, że Szymon tam nabrudził :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Gratki dla Assura za wygranie mastera.

Dla Barba za wygranie ligi.

Ten sezon byl ewidentnie sezonem dobrym dla ordinu 8)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Czy ktoś przybliży akcję Zielonego?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

No i mam chwilke by dac którką relacyjke.

Turniej wypas - Trye Legiona stanął na wysokości zadania - mam nadzieje że next Master też zrobicie.

Co do bitew.

Moja rospa na smoku całkiem dobrze sie spisuje, a wynik to niestety porazka w 3 bitwach które zaraz krótko opisze.

1. DW 20:0
Nie ma zbytnio co opisywać: podbiegłem zabiłem i wsumie to wszystko co sie dało zrobić z krutkonogimi.

2. VC (Assur) 0:20
Od pierwszej tury miałem braindeada - pomysły na rozegranie tej bitwy wypaliły sie w momemcie gdy zaczeła sie 2. tura.

3. Emp (maciek Ł) 20:0
Jako że było to B&G to miałem stracha od pierwszej tury, b wystarczyło że zejdą mi szkielety i odrazu przegrywam.
Ale udało sie jakoś ogarnąć to wszystko, by wkoncu w ostatniej turze zdjąc mackowi ostatniego Break pointa i dzieki temu ze ja nie straciłem zadnego to wygrałm maską

4. Sk (Młody) 0:20
Co tu dużo gadać (wykonałem w sumie 12 rzutów kostką: strona, wystawianie, 4x chaneling, 4x dispel, test I na smoku i test I na generale): Pierw nie zdispelowałem teleportu na inzyniera z Orbem (młody rzucił 10 +4, a ja 10 +3), a pozniej poszedł tylko orb i oblałem Inicjatywe na smoku i na Lordzie - koniec bitwy.

5. WoCh (Górken) 2:18
2 opcje z dupy przez co przegrałem i 3 przez to ze przed 5 turą nie stwierdziliśmy ze 5. bedzie ostatnia, a jedynie dopiero na jej koncu było to wiadome

1. 2x Vargulf które zostały skrojone w jedną ture combatu przez 5 knightów - nie zabiłem żadnego, a on mi wbił 4 rany(3+1)
2. Choseni którzy przebili się przez kreskę Ghuli w jedną turę - jeden W za dużo został zadany w chelengu, przez co dalej poszedł po dużych Ghulach z Herosami
3. Zamiast szarzowac smokiem w chosenów powinienem wbić sie w kawe chroniąc dzieki temu wraty które tłukły maruderów, przez co zamiast zdobyć jakieś 500 pkt straciłem 1050 (smok + Wrighty).

Będzie rewanż Górken ;)

Generalnie rozpa daje rade - szkoda ze tych Masterów na 2800+ jest tak mało, bo chyba zawsze bede wystawiał smoka :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Wyniki Areny na stronie Ligi. Gratuluję udanej imprezy i (ze swojej działeczki) błyskawicznego wysłania poprawnych wyników! :)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dzięki Arenie za organizacje, Guldurowi za podwózkę do Krakowa i pod sam dom z powrotem, Grishalkowi za towarzystwo w trasie.
Co do turnieju relacji nie będzie bo zasłużyłem na swoją własną włoszczyznę.
p.s. Zostawiłem podusię z motywem Khemri
Obrazek

ODPOWIEDZ