maja w 1 turze z hate.Albo_Albo pisze:ja walczyłem z Executorami a oni też mają GW czyli nie mają przerzutów a na turnieju mieli he he cóż człowiek uczy się całe życie
Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
ASF z ASL się kasuje nawzajem i nie ma nic. Wtedy takie Witchki mają ASFa i I6, więc mają Re-Rolle, niestetyAldean pisze:czy to jest pewne? przeciez WL tez maja asfa...maja tez GW ale nie widze powodu dla którego maja miec rerolla co tura...Azurix pisze:Oczywiście jak ty masz White Lionów, którzy mają Great Weapony, a walczysz z jakimiś Witchkami, to one mają Re-Rolle zawsze, ale z ASFa
tak jest w booku że jeśli masz ASF i ASL to te zasady się znoszą i żadna nie ma zastowania. Nigdzie nie pisze że jeden ASF wyłącza drugi - po prostu obie jednostki biją w tym samym czasie a jak mają większą czy równą I to ma przeżuty... czy coś mylę?
tak w 1 to wiem ale na turnieju miały 2 tury w sumie niewiele to zmieniło bo i tak miałem porażkę chociaż może nie byłaby taka dotkliwa
asf i asl sie kasują i bijesz po inicjatywie, ale dalej posiadasz zasade ASF. dlatego przeciwnik z ASFem moim zdaniem nie ma reroli, bo walczy z kims kto ma asf. ja tak to rozumiem.Azurix pisze:ASF z ASL się kasuje nawzajem i nie ma nic. Wtedy takie Witchki mają ASFa i I6, więc mają Re-Rolle, niestetyAldean pisze:czy to jest pewne? przeciez WL tez maja asfa...maja tez GW ale nie widze powodu dla którego maja miec rerolla co tura...Azurix pisze:Oczywiście jak ty masz White Lionów, którzy mają Great Weapony, a walczysz z jakimiś Witchkami, to one mają Re-Rolle zawsze, ale z ASFa
nie ma przerzutów z wyzszej inicjatywy jak obie jednostki maja ASF.PiotrB pisze:tak jest w booku że jeśli masz ASF i ASL to te zasady się znoszą i żadna nie ma zastowania. Nigdzie nie pisze że jeden ASF wyłącza drugi - po prostu obie jednostki biją w tym samym czasie a jak mają większą czy równą I to ma przeżuty... czy coś mylę?
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Zadaj to pytanie na Ogólnym, to ci powiedzą, że się ASF i ASL znoszą nawzajem, bo było to już wiele razy wałkowaneAldean pisze: asf i asl sie kasują i bijesz po inicjatywie, ale dalej posiadasz zasade ASF. dlatego przeciwnik z ASFem moim zdaniem nie ma reroli, bo walczy z kims kto ma asf. ja tak to rozumiem.
ale przeciez to sie kupy nie trzyma. one sie znoszą i powodują ze bije po inicjatywie. ale dalej posiadam zasade ASF! ona mi magicznie nie zniknęłą z zasad specjalnych jednostki.Azurix pisze:Zadaj to pytanie na Ogólnym, to ci powiedzą, że się ASF i ASL znoszą nawzajem, bo było to już wiele razy wałkowaneAldean pisze: asf i asl sie kasują i bijesz po inicjatywie, ale dalej posiadasz zasade ASF. dlatego przeciwnik z ASFem moim zdaniem nie ma reroli, bo walczy z kims kto ma asf. ja tak to rozumiem.
heh...trzeba bedzie zadac pytanie kogoś bardziej kompetentnego...
nie czuje tego tak jak Ty ;]Azurix pisze:Ona się znosi z posiadanym ASLem na potrzeby innego ASFa. Nie może być tak, że ASF znosi jednocześnie własnego ASLa i ASFa przeciwnika
pytanie zadane, dostosuję sie do odpowiedzi;]
Aldean pisze:nie czuje tego tak jak Ty ;]Azurix pisze:Ona się znosi z posiadanym ASLem na potrzeby innego ASFa. Nie może być tak, że ASF znosi jednocześnie własnego ASLa i ASFa przeciwnika
W uściśleniach jest to napisane. Jak masz Asf'a a przeciwnik też go ma ale używa GW to bijesz pierwszy z reroll'em (jeśli masz równą/wyższą inicjatywę). Jeśli obie jednostki mają tylko ASF to bijecie razem bez przerzutów niezależnie od inicjatyw.
jakis link?krzychoss pisze:Aldean pisze:nie czuje tego tak jak Ty ;]Azurix pisze:Ona się znosi z posiadanym ASLem na potrzeby innego ASFa. Nie może być tak, że ASF znosi jednocześnie własnego ASLa i ASFa przeciwnika
W uściśleniach jest to napisane. Jak masz Asf'a a przeciwnik też go ma ale używa GW to bijesz pierwszy z reroll'em (jeśli masz równą/wyższą inicjatywę). Jeśli obie jednostki mają tylko ASF to bijecie razem bez przerzutów niezależnie od inicjatyw.
sytuacja nie jest taka prosta. bo jesli się znoszą, czyli ze nie posiadam ani jednej ani drugiej...to czy moge dostac ASFa z czaru albo ASLa od fenixa?
pozdrawiam
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
W kwesti hate DE vs HE, też sądziłem że mają zwykłego ale przed pierwszą bitwą Garg mi zrobił wykład że jednak jest tak jak dawniej, a Psz po lekturze to potwierdził. Nie pamiętam dokładnie na czym się to opierało bo już grałem ale chodziło o jakiś dziwaczny wording, nie mam w tym momencie booka przed oczami ale spróbuję to odtworzyć po powrocie do domu. Chyba że Garg mnie uprzedzi.
Właśnie spojrzałem na wording hate'a u naszych kuzynów i cała armia ma hate na HE, zaś modele z zasadą "eternal hatred" mają hate w każdej turze i black guardzi to mają na każdą armię po prostu. Ten hate na HE to zwykły jest, nawet nie jako zasada specjalna armii zapisany(tylko w opisie jednostki)..hypnotic pisze:W kwesti hate DE vs HE, też sądziłem że mają zwykłego ale przed pierwszą bitwą Garg mi zrobił wykład że jednak jest tak jak dawniej, a Psz po lekturze to potwierdził. Nie pamiętam dokładnie na czym się to opierało bo już grałem ale chodziło o jakiś dziwaczny wording, nie mam w tym momencie booka przed oczami ale spróbuję to odtworzyć po powrocie do domu. Chyba że Garg mnie uprzedzi.
edit: w skrócie nie mają zasady specjalnej jako hate na HE tylko dopisane tak jak chociażby demon nurgla na tzeentcha(jeśli się nie mylę^^)
Też już przeczytałem zasadę ethernal hatred, dzięki uprzejmości Azurixa i nijak nie widzę żeby to się odnosiła do zwykłego hate, a tak to Garg argumentował.
Przepraszam sobotnich przeciwników za tą interpretację. Nie mniej nie miała żadnego wpływu ma grę. Z Albo Albo gra skończyła się zanim ktokolwiek złapał za miecze a z Piotrkiem exeki przerobiły rydwany na drzazgi w pierwszej turze czyli na zwykłym hate.
Przepraszam sobotnich przeciwników za tą interpretację. Nie mniej nie miała żadnego wpływu ma grę. Z Albo Albo gra skończyła się zanim ktokolwiek złapał za miecze a z Piotrkiem exeki przerobiły rydwany na drzazgi w pierwszej turze czyli na zwykłym hate.
Hypnotic ja pisałem akurat o innym meczu gdyż my sobie później dla fanu o pietruszkę walczyliśmy ale tak jak pisałem nowy book to nowe problemy i człowiek się uczy ostatecznie to tylko zabawa jest he he więc nie sądzę aby ktoś coś miał przeciw ... ale tak już reasumując to dobrze że nie mają tego eternal hate na wszystkich jednostkach bo to jakaś masakra by była :
Co sądzicie o czymś takim na krakowskie ograniczenia? Myślę jeszcze nad zmianą beast za metal sam nie wiem co bardziej się przyda;] Chyba że metal na drugim a beast na pierwszym? Co o tym sądzicie?
1 Mage @ 145.0 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll
1 Noble @ 170.0 Pts
Dragon Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dawnstone
Sword of Might
Enchanted Shield
1 Elf Steed
1 Mage @ 85.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Metal
9 Silver Helms @ 260.0 Pts