Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

Post autor: Bulek »

my nastawiamy sie na to żeby zapierniczać szybko do przodu roznieść vc i dobrać sie do śmierdzących dup krasi.łuki są tu zupełnie nie potrzebne… zwłaszcza ze w pierwszej turze mogą zejść od durnej klopy bo nie maja ani sejwa ani warda i 120 pkt w plecy

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

po klopie nie ma nic sava, w w wieskzosci przyapdkó u WE i klopach dwarfickich to warda też ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

tez prawda ale to był przykład

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Krassus pisze:Gremlin, widzę że nie wysiliłeś się, żeby przeczytać wcześniejsze posty. Rozpa jest na sojusz z HE przeciwko VC i Kraśkom. I niby co on odstrzeli jedną 10 łuczników? Kilka szkieletów, które zaraz zostaną wskrzeszone, czy krasnoludzkiego Thana z T5 i sejwem na 2+? :D

To, że Ty wystawiasz masy łuczników, to nie znaczy Bulek też musi. Tym bardziej, że na VC i Krasie Łucznicy wcale tacy rewelacyjni nie są.
Nie sa, stad tez imo głupota jest zamieszczac rozpiski na forum, tym bardziej jesli jest to na fun bitwe, niech sie uczy chłopak na błędach, niech sprawdza co sie bedzie sprawdzało a co nie, moze znajdzie swój styl gry. Nie popieram tworzenia armii bezmózgich turlaczy kostek, którzy sami nawet nei bardzo potrafią sobie rozpiskę zrobić.
xYz

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

W pewnym sensie masz rację, ale forum też jest po to, żeby niedoświadczony gracz mógł się poradzić w sprawach, w których dużego rozeznania nie ma. Jeśli Ci to nie pasuje, to przecież nie musisz czytać ani odpisywać. No offence. :)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

Ja będę pierwszy raz grał w sojuszu z He a nie wiem co i jak bo nie interesuje się nowymi He,więc chciałem się zapytać.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Bulek pisze:my nastawiamy sie na to żeby zapierniczać szybko do przodu roznieść vc i dobrać sie do śmierdzących dup krasi.łuki są tu zupełnie nie potrzebne… zwłaszcza ze w pierwszej turze mogą zejść od durnej klopy bo nie maja ani sejwa ani warda i 120 pkt w plecy
Nieprawda. Vc bedzie mial napewno duzo fastow , ktore lucznicy beda musieli wystrzelac by nie odginaly Twojich szarz. Pomagają rownież rozstrzeliwać krasnoludzkie maszyny

He i We swietnie do siebie pasuja jako armie, uzupelniajac wzajemnie swoje wszelakie braki . Jakbys okreslil czy He do sojuszu jest magiczne czy na smoku to napisal bym wiecej.

Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

ale ja znam goscie od vc i znajac go wystawi oddział 10 wilkow i bedzie myslał ze sie przecisnie taki klocuszkem na flanke...hehe u he napewno bedziemy mieli 2 rbt i 2 oddziały łuków

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Lucznicy We sa duzo lepsi przez to ze moga strzelac po ruchu. Driady natomiast dobrze wspolpracuja z spearmenami :wink:

Dlaczego 5 WR ma WB a nie 6 ?

Jedno drzewko wystarczy , wrzuc orla ,lucznikow i draidy

Bohaterowie dziwnie zlozeni. Wedlug mnie to albo arcymag , albo biegacz

Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

bo do tej 5 z wb idzie gostek na stag.nie wiem czy mozna 2 orły wystawiac ale jesli tak to wystawimy u he.na arcymagu nie lubie grac a biegacza mam nobla,lubie grac na jeleniu

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Xet, życzę powodzenia w odstrzeliwaniu krasnoludzkich maszyn łucznikami. :) Może 30 łucznikami odstrzelisz jedną maszynę na turę. Może... :D Chyba, że zrobią psikus i okopią maszyny. To nawet z tym możesz mieć problem.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Nie gram WE ale chyba iść na wymianę strzał/kul na dystans z Krasnalami czy Imperium to chyba zły pomysł. Lepiej odrazu iśc do CC IMO oddział małych orzełków w liczbie 4 też byłby sensowny.

Szkoda że WE nie mają już Master Of Stone, kiedyś to ten czar załatwiał takie armie defensywne :roll:
Obrazek

Leśny Człowiek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Leśny Człowiek »

Jak nie mają jak mają. Na spellweaverze jest lajf

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ale teraz to jest zalosny, nie to co bylo 3d6 hitów na góce (dobrze mówie? bo już pamieć zawodzi)
F.N.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

@Kosa, chyba było 2D6 s5 na górce IMO 3D6 to przegięcie :wink: To nie zmienia faktu że teraz zadaje D6 s5 lub D6 s6 na górce co jest z dupy.

@Leśny Człowieku masz rację, maja Life'a na Spellweaverze ale to lord. A chyba wystawianie go mija sie z celem bo WE mają lepszych lordów.
Zresztą co nam da jeden mag z tym lorem (jeszcze musi czary dobre wylosować :roll: ).
Kiedys było lepiej, ludzie bardziej grali na magii bo każdy mag miał Life'a i to się opłacało. Wtedy wiedząc że gram z WE odrazu myslałem "acha to nekromanta nie będzie stał w lesie" :) A teraz? Widzę że WE ograniczają się do caddych.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Nie zawsze, ale łatwiej jest eksterminowac wrogich magów, niz uzywac tych swoiskich naszych. bo zazwyczaj nic nie robia.
xYz

Leśny Człowiek
Pseudoklimaciarz

Post autor: Leśny Człowiek »

Może i racja, ale czasami dla zabawy warto wystawić maguska.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Voodoo pisze:
@Leśny Człowieku masz rację, maja Life'a na Spellweaverze ale to lord. A chyba wystawianie go mija sie z celem bo WE mają lepszych lordów.
Zresztą co nam da jeden mag z tym lorem (jeszcze musi czary dobre wylosować :roll: ).
Kiedys było lepiej, ludzie bardziej grali na magii bo każdy mag miał Life'a i to się opłacało. Wtedy wiedząc że gram z WE odrazu myslałem "acha to nekromanta nie będzie stał w lesie" :) A teraz? Widzę że WE ograniczają się do caddych.
lord-mag jest super opcją, na arcy-caddego. Bardzo dobra opcja i uniwersalna.

a co do master of stone, nie wiem czy to nie bylo 2d6, a na góce 3d6 :P ale pewnie się mylę.
F.N.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

@Voodoo - Na górce to właśnie było 3d6 s4, a 12 cali od górki było 2d6 s4. Master of Wood miało d6 s5 12 cali od lasu, a w lesie 2d6 s5.

@Leśny Człowiek - Jednego magusa to nawet trzeba wystawić, bo te dwa scrolle zawsze będą potrzebne.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Krassus pisze:@Voodoo - Na górce to właśnie było 3d6 s4, a 12 cali od górki było 2d6 s4. Master of Wood miało d6 s5 12 cali od lasu, a w lesie 2d6 s5.
Masz rację, mój błąd. Wszystko sobie już przypomniałem. Tak jak ja mówiłem było na początku 6 edycji (masz to jeszcze w starym RB), a potem GW zrobiło upgrade tego lora do wyjścia 7 edycji tak jak to opisałeś ;)
Kosa pisze:lord-mag jest super opcją, na arcy-caddego. Bardzo dobra opcja i uniwersalna.
Jednak wolę chyba 2 małych caddych i lorda na smoku lub ancient brokuła ;)
Obrazek

Zablokowany