ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Re: ETC 2014

Post autor: JarekK »

Remo pisze:W każdym bądź razie
w każdym razie
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

no i tutaj przepraszam bo nie wiem czemu ubzdurało mi się że limit mają tylko rary.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Draft 2, oficjalnie zawisł na stronie TWF. Link oraz jego zawartość w 1. poście.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dzieki Lidder.

Ten zapisek:
Empire
• Each 7 (or fraction) Demigryph Knight models/Steam Tank/War Altar with 2 or more Light Wizards presents in the army/Duplicated War Machines present in the army, max 2
• Great Cannon/Steam Tank/Hellblaster Volleygun/Engineers present in the army/2nd Mortar, max 5
• Steam Tank (max 1)/Great Cannon, max 3
Jest chyba najgorzej napisanym ograniczeniem empire do tej pory. Zupełnie nie wiem po co jest druga linijka gdy obecna jest pierwsza i trzecia. Ten kalejdoskop zmian mnie już osłabia...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Czyli wystawiając 3 działa i czołg już nie można wystawić demisiów, można dodać hellblasterka z inżynierem.
Max 3 działa i 7 demisiów i inzynier i 1 hellblaster.
Papa z 2 magami i demisie i jedno działo.

Czyli zostaje opcja defensywna armii bo co zrobić z 2 oddziałami demisiów i 1 armatą ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Kopyt pisze:Czyli wystawiając 3 działa i czołg[...]
Nie da się, patrz linijka 3.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

że tak powiem O JA PIERDOLE...

30 min mi zajęło zrouzmienie tego

Kopyt - dalej możesz mieć 6 dmisiów ,czołg i dwa działa - jak tak gram od dawna....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

No właśnie nie :| Jak wystawiasz Demisie to zajmują slot więc nie zdublujesz dział mając równocześnie czołg.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jak wystawiasz 7!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Piotr - każde 1-7 modeli demisi zajmuje jeden slot.
Ostatnio zmieniony 8 sty 2014, o 12:10 przez panterq, łącznie zmieniany 1 raz.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

No, taki skrót myślowy. Kiepsko mi dzisiaj idzie precyzyjne formułowanie myśli.

EDIT - gdzieś mi zniknął post na który odpowiadałem.
Ostatnio zmieniony 8 sty 2014, o 12:10 przez panterq, łącznie zmieniany 1 raz.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

PiotrB pisze:jak wystawiasz 7!
Przeczytaj jeszcze raz - tam jest napisane "Each 7 or fraction..."
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ta... no to spoko- mam na sprzedaż imperium :)... co za absurd

Czołg,2działa i oddział demsiów to jest za mocne - no lol ](*,)
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Bez przesady - dramatyzujesz jak nastoletni podlotek :P
Po prostu będziecie wystawiać Hellblastery zamiast kolejnych armat...
Na elfy i tak się przydadzą.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

grałem na 2 działach ,helbalterze i czołg oraz na 2 heblach ,dziale i czołgu i za każdym razem odpowiedź brzmi - NIE ! A bez czołgu taki defens to w ogóle nie przejdzie... niestety jest dupa :)
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

W sumie to nie jest źle z tym imperium - 5, 5, 4 kurczaków, działo, helka, inżynier i reszta standard. Bez tragedii, choć mogło być lepiej.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

• Each 7 (or fraction) Demigryph Knight models/Steam Tank/War Altar with 2 or more Light Wizards presents in the army/Duplicated War Machines present in the army, max 2
• Great Cannon/Steam Tank/Hellblaster Volleygun/Engineers present in the army/2nd Mortar, max 5
• Steam Tank (max 1)/Great Cannon, max 3
To są jakieś jaja za przeproszeniem -.-
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

chyba jest lepiej nie poprzednio ? przynajmniej mi się tak wydaje :D można wziąć więcej maszyn

masz :

- 7 demi
- tank
- war alter z jednym dużym magiem z lightem, więc banishment z S 5, ale dalej jest ;]
- cannon
- hellblaster - wcześniej nie wchodził
- mortar - to też
- a nawet rakietki :D
Ostatnio zmieniony 8 sty 2014, o 13:33 przez el Victor, łącznie zmieniany 1 raz.
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

el Victor pisze:chyba jest lepiej nie poprzednio ? przynajmniej mi się tak wydaje :D można wziąć więcej maszyn
Jest gorzej ! i to o wiele wolałem poprzednią wersję która była sensowna a to jest jakiś joke
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Proszę o podawanie argumentów bo dyskusja przeradza się w tę na AR.

ODPOWIEDZ