Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
-
- Pseudoklimaciarz
Mógłby mi ktoś przesłać army booka lub jakiegoś linka do niego na maila:
marcin-ziarko@wp.pl
z góry dziękuje
marcin-ziarko@wp.pl
z góry dziękuje
Qrde i po jakie licho GW taką zasadę wymyśliło ;/It should be noted that while Greater Daemons (ie,
Bloodthirsters, Lords of Change, Great Unclean Ones and
Keepers of Secrets) and Daemon Princes are characters,
they are also monsters, as defined by the game, and
therefore may never join units.
A co wy na taki model na BT? http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=P74022&sid=5eec8861
Jakiś taki dinozaurowaty... Wygląda jak w obsydian armourze Ale ja bym go nie używał jako BT/
Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Dzisiaj z nimi grałem i dostałem maske Próbowałem wszystkim strzelać w GUO i klocek plaguebearersów z herosem na palaquinie ale to był błąd- wcale go nie ruszyłem chadekową artylerią
Widać że demony są ciekawą armią, nie na pałe do przodu, wykorzystują każdą fazę (i w każdej mogą dokopać), mogą mieć bardzie różnorodne rospiski i w ogóle są super. Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno
Dzisiaj z nimi grałem i dostałem maske Próbowałem wszystkim strzelać w GUO i klocek plaguebearersów z herosem na palaquinie ale to był błąd- wcale go nie ruszyłem chadekową artylerią
Widać że demony są ciekawą armią, nie na pałe do przodu, wykorzystują każdą fazę (i w każdej mogą dokopać), mogą mieć bardzie różnorodne rospiski i w ogóle są super. Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno
O, jeszcze jedna armia od której bestie będą zbierały ciężkie baty. I żeby było zabawniej same wydanie jej osłabi bestyjki, bo nie bede mógł używać ani furii, ani screamerów, ani nic. Hura!
Do 2009tego gram w 40k Bo demony sobie bym pozbierał, ciekawie to wygląda, ale kasy nie ma.
Do 2009tego gram w 40k Bo demony sobie bym pozbierał, ciekawie to wygląda, ale kasy nie ma.
Uerph.
@Piotr3K może sie dużo ludzi nie rzuci z powodu małej ilości nowych modeli. Nie widze jakoś żeby małolaty skupywały fury blistrów horrorów, plagueberersów czy tam furii. JAk co to rzuca sie na demonetki i bloodletterów... Ja tam z nowych modeli to może sobie Epidemiusa sprawie.. resztę trzeba zrobić
- Corvus Albus
- Kretozord
Standard i zapewne będą to osoby które są pazerne na nagrody z turniejów ja czekam ile osób zacznie grać DE jak wyjdzie nowy book.Piotr3K pisze:Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno
jak na osobe, ktora nie byla na turnieju jakos strasnzie szybko uznales to za standard...Corvus Albus pisze:Standard i zapewne będą to osoby które są pazerne na nagrody z turniejów ja czekam ile osób zacznie grać DE jak wyjdzie nowy book.Piotr3K pisze:Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno
Ja nie mówię nawet o małolatach- ich może blistrowa armia odstraszyć.Sykstus pisze:Nie widze jakoś żeby małolaty skupywały fury blistrów horrorów, plagueberersów czy tam furii.
Ale o graczach takich co już trochę grają i docenią walory tej armii (bo gra się nią napewno super- lata, czaruje, bije sie, strzela, straszy i do tego jest mocna)- myślę, że dużo takich się na nią skusi
@Piotr3K niby jest wszystko ale żeby to wszystko było efektywne to trzeba grac na duże punkty. Bo na małe wszystkiego nie zmieścisz i musisz wybrać która tura będzie twoja Ja wybrałem DL w tamtym roku ponieważ jest to armia gdzie nie trzeba było mieć za wiele figsów (wszystkie drogie punktowo) a tu teraz potaniały i trzeba więcej armii stworzyć
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
Dzisiaj zamierzam spróbować zagrać nowym DLem i chcę wystawić thirstera i chciałbym się zapytać czy Imortal fury daje przerzuty za trafienie i za zranienie czy tylko za zranienie i czy trwa to tylko w pierwszej turze walki czy caly czas? i jeszcze chciałbym się upewnić czy można połączyć Axe of Khorne z Flamesword z góry dzięki za odp
Immortal fury przerzuty hitów.
Firestorm blade to jest topór, Axe of Khorne też topór.. Bazowo używa: Weapons & Armour:
Axe and whip
(hand weapon)
Hmm sam nie wiem czy może używać naraz czy nie...
Firestorm blade to jest topór, Axe of Khorne też topór.. Bazowo używa: Weapons & Armour:
Axe and whip
(hand weapon)
Hmm sam nie wiem czy może używać naraz czy nie...
-
- Mudżahedin
Może mówił to na przykładzie innych turnieji, akurat nie chodziło mu o bitewniaki. Często jest tak, że duża ilość graczy żeby wygrać turniej pomaga sobie grając "top tierami" i tego nie zmienisz.Shino pisze:jak na osobe, ktora nie byla na turnieju jakos strasnzie szybko uznales to za standard...Corvus Albus pisze:Standard i zapewne będą to osoby które są pazerne na nagrody z turniejów ja czekam ile osób zacznie grać DE jak wyjdzie nowy book.Piotr3K pisze:Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Co do demonów ja już od dawien dawna chciałem zbierać demony Nurgla i nowa edycja zmobilizowała mnie do pierwszych zakupów. Czy uważacie, że da się grać i wygrywać armią złożoną pod jednego boga? Osobiście nie podoba mi się idea łączenia bogów i chciałbym stworzyć armię pod samego Nurgla.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
No pewnie, musisz mieć tylko dodatek furii (przynajmniej 2x6, proponowałbym 4x6 ).