Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Kozisynie nie zapominaj o dodatkowym woundzie i regeneracji :)

everchosen
Pseudoklimaciarz

Post autor: everchosen »

Mógłby mi ktoś przesłać army booka lub jakiegoś linka do niego na maila:

marcin-ziarko@wp.pl

z góry dziękuje

Sykstus
Masakrator

It should be noted that while Greater Daemons (ie,
Bloodthirsters, Lords of Change, Great Unclean Ones and
Keepers of Secrets) and Daemon Princes are characters,
they are also monsters, as defined by the game, and
therefore may never join units.
Qrde i po jakie licho GW taką zasadę wymyśliło ;/

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

jest juz gdzies caly army list?
trzeba przyznac ze demony mocno pobudzily moja wyobraznie...moze nawet je zbiore 8)

r24d24
Plankton

Post autor: r24d24 »

Sykstus
Masakrator

Jakiś taki dinozaurowaty... Wygląda jak w obsydian armourze :P Ale ja bym go nie używał jako BT/

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Dzisiaj z nimi grałem i dostałem maske :( Próbowałem wszystkim strzelać w GUO i klocek plaguebearersów z herosem na palaquinie ale to był błąd- wcale go nie ruszyłem chadekową artylerią :(
Widać że demony są ciekawą armią, nie na pałe do przodu, wykorzystują każdą fazę (i w każdej mogą dokopać), mogą mieć bardzie różnorodne rospiski i w ogóle są super. Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno :lol2:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

O, jeszcze jedna armia od której bestie będą zbierały ciężkie baty. I żeby było zabawniej same wydanie jej osłabi bestyjki, bo nie bede mógł używać ani furii, ani screamerów, ani nic. Hura!

Do 2009tego gram w 40k ;) Bo demony sobie bym pozbierał, ciekawie to wygląda, ale kasy nie ma.
Uerph.

Sykstus
Masakrator

@Piotr3K może sie dużo ludzi nie rzuci z powodu małej ilości nowych modeli. Nie widze jakoś żeby małolaty skupywały fury blistrów horrorów, plagueberersów czy tam furii. JAk co to rzuca sie na demonetki i bloodletterów... Ja tam z nowych modeli to może sobie Epidemiusa sprawie.. resztę trzeba zrobić ;)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Piotr3K pisze:Mocne te demony są. Mocniejsze niż myślałem.
Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno :lol2:
Standard i zapewne będą to osoby które są pazerne na nagrody z turniejów :D ja czekam ile osób zacznie grać DE jak wyjdzie nowy book.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Zaczną grać ci, którzy nagle przerzucili się z imperium i VC na demony.
Wtedy Chaosem będą grać "normalni" :) chaosiarze ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Corvus Albus pisze:
Jednyny minus jaki teraz zauważam to taki że duużo ludzi zacznie nimi grać i będzie ich wszędzie pełno :lol2:
Standard i zapewne będą to osoby które są pazerne na nagrody z turniejów :D ja czekam ile osób zacznie grać DE jak wyjdzie nowy book.
jak na osobe, ktora nie byla na turnieju jakos strasnzie szybko uznales to za standard...

Piotr3K
Kretozord

Sykstus pisze:Nie widze jakoś żeby małolaty skupywały fury blistrów horrorów, plagueberersów czy tam furii.
Ja nie mówię nawet o małolatach- ich może blistrowa armia odstraszyć.
Ale o graczach takich co już trochę grają i docenią walory tej armii (bo gra się nią napewno super- lata, czaruje, bije sie, strzela, straszy i do tego jest mocna)- myślę, że dużo takich się na nią skusi :wink:

Sykstus
Masakrator

@Piotr3K niby jest wszystko ale żeby to wszystko było efektywne to trzeba grac na duże punkty. Bo na małe wszystkiego nie zmieścisz i musisz wybrać która tura będzie twoja :P Ja wybrałem DL w tamtym roku ponieważ jest to armia gdzie nie trzeba było mieć za wiele figsów (wszystkie drogie punktowo) a tu teraz potaniały i trzeba więcej armii stworzyć :P

Awatar użytkownika
FIFI (_!_)
Chuck Norris

Post autor: FIFI (_!_) »

Dzisiaj zamierzam spróbować zagrać nowym DLem i chcę wystawić thirstera i chciałbym się zapytać czy Imortal fury daje przerzuty za trafienie i za zranienie czy tylko za zranienie i czy trwa to tylko w pierwszej turze walki czy caly czas? i jeszcze chciałbym się upewnić czy można połączyć Axe of Khorne z Flamesword :?: z góry dzięki za odp :lol2:

Piotr3K
Kretozord

Przerzuca hity i woundy- trwa cały czas.
Można połączyć axe of khorne z flameswordem.
Tak przynajmniej można wyczytać z rumourów :P AB jeszcze nie czytałem

Sykstus
Masakrator

Immortal fury przerzuty hitów.
Firestorm blade to jest topór, Axe of Khorne też topór.. Bazowo używa: Weapons & Armour:
Axe and whip
(hand weapon)
Hmm sam nie wiem czy może używać naraz czy nie...

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Shino pisze:
Corvus Albus pisze:
jak na osobe, ktora nie byla na turnieju jakos strasnzie szybko uznales to za standard...
Może mówił to na przykładzie innych turnieji, akurat nie chodziło mu o bitewniaki. Często jest tak, że duża ilość graczy żeby wygrać turniej pomaga sobie grając "top tierami" i tego nie zmienisz.

Co do demonów ja już od dawien dawna chciałem zbierać demony Nurgla i nowa edycja zmobilizowała mnie do pierwszych zakupów. Czy uważacie, że da się grać i wygrywać armią złożoną pod jednego boga? Osobiście nie podoba mi się idea łączenia bogów i chciałbym stworzyć armię pod samego Nurgla.
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Sykstus
Masakrator

No pewnie, musisz mieć tylko dodatek furii (przynajmniej 2x6, proponowałbym 4x6 :P ).

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

mnie sie wydaje ze srednio, niestety - jesli nie umiescisz nic tzeentcha w rozpie to zostaniesz na 2 dispell dice'ach i zero scrolli przeciwko magii :\

ODPOWIEDZ