Ceny malowania

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
May-Bach-mat
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: May-Bach-mat »

@Inkwizytor - widziałeś za ile chodzą figurki z pierwszych miejsc, czy nawet pośrednich renomowanych konkursów?

Zwycięzcy zgarniają i 400 dolarów, a nie śmieszne 25 zeta :?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

przesadzacie ;) malarz mowi wam swoje stawki i ewentualnie pokazuje prace (zebyscie mogli luknac na poziom wykonania :roll: ) i albo zgadzasz sie albo nie :wink: nikt wam nie kaze placic 25 za piechociarza :P mozecie znaleźć kogos "tanszego" albo samemu zakasać rekawy i ...... :P
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

BTW, szukam kogos, kto za 25zl od piechociarza zrobilby 10/20 Black Orkow. Na porzadnym poziomie. 10 jest juz pomalowanych. Reszte trzeba pomalowac tak, zeby do siebie pasowali. Ktoś zainteresowany? Zglaszac sie na priv. :)
Obrazek

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

@Bless
dorzuć kolesiowi jeszcze dyszkę i masz poziom golden dimon'a:)

http://www.allegro.pl/item160507902_dwa ... erers.html

Oprócz niebywałych zdolności malarskich - spore doświadczenie w rachunkowości:] Malarz profesjonalista. Tylko ma awersję do sprzedaży za granicą. No cóż.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

spot pisze:@Bless
dorzuć kolesiowi jeszcze dyszkę i masz poziom golden dimon'a:)

http://www.allegro.pl/item160507902_dwa ... erers.html

Oprócz niebywałych zdolności malarskich - spore doświadczenie w rachunkowości:] Malarz profesjonalista. Tylko ma awersję do sprzedaży za granicą. No cóż.
Czysty zysk, zważywszy na koszt pojedynczej figurki kupując Skull Pass. Bo to brzydale ze SP są, jeśli mnie wzrok nie myli :)

Aczkolwiek trzeba przyznać, że poziom malowania jest bardzo zadowalający. Luknijcie zresztą na jego stronę - świetna bretka malowana w polskie barwy. Maciek pewnie chciał być sarkastyczny, ale moim zdaniem koleś faktycznie jest profesjonalistą.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

spot
Wałkarz

Ostatnio zmieniony 25 sty 2007, o 14:40 przez spot, łącznie zmieniany 1 raz.

spot
Wałkarz

Poziom - jak najbardziej. To jest profesjonalista.

Jednak rachunkowość - pożal się Boże (1. cena figurek, 2. cena farbek, może on je później wypija?!, 3. pędzel to ma tani:)), zapomniał też dopisac, że starczy i na drugi i trzeci regonik. Ale to niuans.
MOdele to faktycznie BFSP. Ale może jakies z domieszką złota?

Najbardziej zwala mnie z nóg komunikat:
Uwagi dla dzieciaków ! Najlepiej przeczytaj to na głos zanim do mnie napiszesz !

Poproś Panią/Pana na matematyce, by obliczył za Ciebie prosty rachunek:
......

Wszystkim domorosłym znawcom rynku, cen, doradcom finansowym i biznesowym serdecznie dziekuję. To nie jest aukcja dla Was.
Wyjątkowo kulturalny osobnik 8) Usiłowałem podobnego typa znaleźć w dziale usługi ale bezskutecznie... Nosek za bardzo do góry zadarty :evil:
Zastanawiam się, do kogo kierowana jest ta oferta i nie znajduje odpowiedzi.
Dzieciak nie zapłaci, nie-dzieciak nie kupi na takie pieniądze bo z łatwością poszuka taniej - i to normalne Krasie (nie klony).

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Do tych co to podobno w mediamarkt nie mogą kupowac :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ale tak możemy gadać i gadać i nikt z nas drugiego nie przekona. Koniec tematu.
Inaczej. Czy po ośmiu latach wykonywania zawodu, wymagającego sporo umiejętności, stawka 5 zeta za godzinę jest dla Ciebie atrakcyjna?
Bo dla mnie ni cholery.

Poza tym, trzeba walczyć z wyzyskiem pracowników :P
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Szczegolnie ,ze niektorzy (w tym ja) maluja wolniej ,inni szybciej :)
Wiec cena za godz. ..........:D
Chyba IMHO lepiej brac za dany model ,a nie za czas :)
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Inkwizytor pisze:Akurat nie widzę w tym nic śmiesznego-nie sztuką jest zgarnąć za chałę 25PLN. Tak każdy by potrafił. Jeżeli już płacę komuś te 25PLN to wymagam, żeby figurka była pomalowana NAPRAWDĘ ładnie i żebym mógł z nią pojechać np. na takiego Games Daya-może nie po to, żeby wygrać, ale też nie po to, żeby zająć chwalebne ostatnie miejsce z najbrzydszą figurką w całym konkursie.
Czy ciężko zrozumieć że za jakąś cenę żądam dobrze wykonanej roboty?
Jeśli masz zamiar jeździć z jakąkolwiek niepomalowaną przez siebie figurką na jakikolwiek konkurs, to gratuluję podejścia.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

Inkwizytor pisze:Studio to studio-studio zawsze bierz więcej, bo ma renomę, popularność etc. To trochę jak porównyanie firm produkujących figurki-GW to moloch (dlatego ma drogie figurki), taki Reaper to mała firma-a jej figurki nie dość że są na wyższym powiomie niż te GWowskie, to jeszcze tańsze.
Ale tak możemy gadać i gadać i nikt z nas drugiego nie przekona. Koniec tematu.
Bzdura. Takie pieprzenie, że studiuo to niby renoma...co najwyzej pieniactwo i robienie zamieszania w sieci, że to niby my jesteśmy lepsiejsi. Tak naprawdę najwazniejszym i najczęstszym wyznacznikiem jest poprostu jakość. Jak pojechałem do Londynu to przez pierwszy m-c malowałem piechociarza za 3 funciaki/szt. a po 6m-cach już kasowałem ok. 10 funtów. Daltego między innymi nie dziwcie się że malarze mają takie ceny. Komu by się chciało za takie pieniądze (5pln ?) coś malować w Polsce ?
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Proste :) Poza tym malowanie to tez czas i OCZY mimo wszystko ;)
Więc ceny np. Jankiela wcale nie są takie wygórowane, a po prostu zwyczajne :)

Pozdro

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Zgadzam , szczegolnie ,ze troche czasu sie spedzilo zeby nauczyc sie tak malowac .
Ceny sa wysokie jak na POLSKIE WARUNKI ,tak samo jak figsy wzgledem polskich pensji :D :roll:
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

co to jest ku**wa Biedronka?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

=D> :mrgreen: :mrgreen: =D>

sorry ale nie moglem sie powstrzymac :D
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ