Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ma, ślicznie jedzie po wraithach i innych skirmisherach. W koncu jest magiczną bronią a ta zawsze ma magiczne ataki.
Nie zawsze. Magiczne łuki WE strzelają przecież niemagicznymi strzałami.Murmandamus pisze:W koncu jest magiczną bronią a ta zawsze ma magiczne ataki.
hahha z tą regenka to dowaliłem zawszy myślałem ze przed KB jest regnka
co do mengili to w tej rameczce o ile sie nei myle było napisane ze to syn jednego z nobli De który został wysłanny by udowodnić swoje mestwo przydomek manhide to juz kazdy wie skąd ma...
co za tym idzie moze i płynie w nik krew DE ale sie nim nei czuje
co do mengili to w tej rameczce o ile sie nei myle było napisane ze to syn jednego z nobli De który został wysłanny by udowodnić swoje mestwo przydomek manhide to juz kazdy wie skąd ma...
co za tym idzie moze i płynie w nik krew DE ale sie nim nei czuje
- Corvus Albus
- Kretozord
KreoL pisze:weźcie przegłosujcie jeszcze na tej LS czy Lifetaker ma ap za RxB czy nie
Jankiel pisze:A po co?
Przecież nie jest repeater crossbow. Gdyby był, to by miał. A skoro nie jest, to nie ma ap.
Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow to nie powinno mieć AP? Jak to w końcu jest z tą kuszą?KrzysiekW pisze:[
Jest to Repeater Crossbow, który wali na 30'' z S4 i multiplem x3, bez AP i tyle.
Edit:
A no i trafia na 2+
Edit2:
Aha teraz nie pamiętam, gdzie ale przewijała się dysputa czy magiczka w CC z familiarem może rzucać magic missile. No wczorja przeglądałem booka i tam jak byk pisze, że nowa pozycja ustala zasięg, pole widzenia i fakt czy się jest w CC czy nie.
Edit:
A no i trafia na 2+
Edit2:
Aha teraz nie pamiętam, gdzie ale przewijała się dysputa czy magiczka w CC z familiarem może rzucać magic missile. No wczorja przeglądałem booka i tam jak byk pisze, że nowa pozycja ustala zasięg, pole widzenia i fakt czy się jest w CC czy nie.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Kursywą. A to się nie liczy. Zasady broni są podane dalej i nie ma tam słowa o ap. Więcej mi się nie chce tego powtarzać.Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow
Nie było dysputy. Shino napisał jakąś głupotę i tyleAha teraz nie pamiętam, gdzie ale przewijała się dysputa czy magiczka w CC z familiarem może rzucać magic missile.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Corvus Albus
- Kretozord
W porządku wszystko jasne.Jankiel pisze:Kursywą. A to się nie liczy. Zasady broni są podane dalej i nie ma tam słowa o ap. Więcej mi się nie chce tego powtarzać.Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow
Z tym RC na lifetakerze jest jak z tym spearem w WE, ktory spearem nie jest (chociaż nie wiem czy faq tego nie zmienił). Ale pewnie - zawsze można grać, że jak figurka ma dwa miecze to ma dwa ataki
Pytanie: jeśli gram na tajnych rozpiskach i nie określam z przeciwnikiem jakie mamy oddziały dopóki nie pojawią się na stole (wiem, że to dziwaczna zasada, ale spróbujmy się z tego nie śmiać przez chwilę, przynajmniej na potrzeby mojego pytania ) i dochodzi do wystawiania scutów i pytam przeciwnika czy ich ma, a ten mówi, że owszem, a następnie ja wygrywam rzut, czyli decyduję o tym kto wystawi swoich pierwszy, podejmuję decyzję o wystawieniu swoich, zmieniając ogólną koncepcję ze względu na to, że on ma scoutów, po czym dowiaduję się, że tym scoutem jest assasin, który, jak tutaj słusznie zostało napisane, scoutem w sumie nie jest, to mam do czynienia z bezczelnym wałem czy tylko mi się wydaje?
Pytanie: jeśli gram na tajnych rozpiskach i nie określam z przeciwnikiem jakie mamy oddziały dopóki nie pojawią się na stole (wiem, że to dziwaczna zasada, ale spróbujmy się z tego nie śmiać przez chwilę, przynajmniej na potrzeby mojego pytania ) i dochodzi do wystawiania scutów i pytam przeciwnika czy ich ma, a ten mówi, że owszem, a następnie ja wygrywam rzut, czyli decyduję o tym kto wystawi swoich pierwszy, podejmuję decyzję o wystawieniu swoich, zmieniając ogólną koncepcję ze względu na to, że on ma scoutów, po czym dowiaduję się, że tym scoutem jest assasin, który, jak tutaj słusznie zostało napisane, scoutem w sumie nie jest, to mam do czynienia z bezczelnym wałem czy tylko mi się wydaje?
Wydaje mi się, że jak najbardziej tak i wówczas jest poniekąd scoutem.
Mam pewne pytanko - przeglądam sobie głosowanie w sprawie uściśleń do DE i jedno mi się rzuciło w oczy:
pkt. 18 i Beastmaster's scourge - na jakiej podstawie niektórzy twierdzą, że daje poganiaczom extra atak ?? Daje tylko AP, nic więcej, gdyż w zasadach broni wyraźnie napisali Hand weapon, a nie additional hand weapon, czy 2nd weapon. To tak jak warrior ma hand weapon i spear. Uważam, że forsowanie tego dodatkowego ataku to nadinterpretacja. Nie ma też specjalnej zasady, która by dawała Beastmasterom możliwość korzystania z obu broni jednocześnie, tak jak wprowadzano taką zasadę dla Hellebron.
pkt. 18 i Beastmaster's scourge - na jakiej podstawie niektórzy twierdzą, że daje poganiaczom extra atak ?? Daje tylko AP, nic więcej, gdyż w zasadach broni wyraźnie napisali Hand weapon, a nie additional hand weapon, czy 2nd weapon. To tak jak warrior ma hand weapon i spear. Uważam, że forsowanie tego dodatkowego ataku to nadinterpretacja. Nie ma też specjalnej zasady, która by dawała Beastmasterom możliwość korzystania z obu broni jednocześnie, tak jak wprowadzano taką zasadę dla Hellebron.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
nie porównuj tego speara i hw bo to nie to samo co hw i hw, zauważ że pozostałe są w equipnent w 2 podpunktach <kropkach> a to jest w 1, pozatym na logikę posiada bicz(HW) i posiada drugi hand weapon <po ang second hand weapon> czyli posiada 2 hand wepony jednoręczne ale nie ma 2óch naraz?.
logiki tutaj bym nie mieszał - nie przyszło wam do głowy, że te 2 ataki już uwzględniają te 2 bronie ?? Harpie mają 2 ataki i w opisie coś podobnego nawet. Tutaj szukałbym prędzej analogii. Wiem, że fajnie by było dodać coś na tej podstawie hydrze, ale uważam, że nie napisali counts as two hand weapons czy coś podobnego, to nie ma co dorabiać sobie, że mają kolejny atak jeszcze.
Draconis - FOR EVER !!!
niech będzie i analogia z podpunktów ekwipunku:
Harpie 2A - szpony (hand weapon)
wicze 1A - two hand weapons
beastmasterzy 2A - each are armed with a scourage and a hw <nie ma tego w 2 podpunktach jak w pozostałych przypadkach, pozostałe jednostki posiadające GW,halabardy itp mają w osobnym punkcie hw i jak by ne było w jednym kropku mają 2 hand wepony>
Harpie 2A - szpony (hand weapon)
wicze 1A - two hand weapons
beastmasterzy 2A - each are armed with a scourage and a hw <nie ma tego w 2 podpunktach jak w pozostałych przypadkach, pozostałe jednostki posiadające GW,halabardy itp mają w osobnym punkcie hw i jak by ne było w jednym kropku mają 2 hand wepony>