Nowe Dark Elves - pytania o zasady

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Ja mam takie szybkie pytanko: Czy Lifeteker ma magiczne ataki ?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ma, ślicznie jedzie po wraithach i innych skirmisherach. W koncu jest magiczną bronią a ta zawsze ma magiczne ataki.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

no niekoniecznie jezeli ma napisane to ma (WE nie maja napisane to nie maja)

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Murmandamus pisze:W koncu jest magiczną bronią a ta zawsze ma magiczne ataki.
Nie zawsze. Magiczne łuki WE strzelają przecież niemagicznymi strzałami. :D
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

hahha z tą regenka to dowaliłem zawszy myślałem ze przed KB jest regnka :D

co do mengili to w tej rameczce o ile sie nei myle było napisane ze to syn jednego z nobli De który został wysłanny by udowodnić swoje mestwo przydomek manhide to juz kazdy wie skąd ma...

co za tym idzie moze i płynie w nik krew DE ale sie nim nei czuje

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dydu pisze:no niekoniecznie jezeli ma napisane to ma (WE nie maja napisane to nie maja)
Cytat:
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

KreoL pisze:weźcie przegłosujcie jeszcze na tej LS czy Lifetaker ma ap za RxB czy nie :P
Jankiel pisze:A po co?
Przecież nie jest repeater crossbow. Gdyby był, to by miał. A skoro nie jest, to nie ma ap.
KrzysiekW pisze:[Obrazek
Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow to nie powinno mieć AP? Jak to w końcu jest z tą kuszą?
Obrazek

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Jest to Repeater Crossbow, który wali na 30'' z S4 i multiplem x3, bez AP i tyle.

Edit:
A no i trafia na 2+

Edit2:
Aha teraz nie pamiętam, gdzie ale przewijała się dysputa czy magiczka w CC z familiarem może rzucać magic missile. No wczorja przeglądałem booka i tam jak byk pisze, że nowa pozycja ustala zasięg, pole widzenia i fakt czy się jest w CC czy nie.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow
Kursywą. A to się nie liczy. Zasady broni są podane dalej i nie ma tam słowa o ap. Więcej mi się nie chce tego powtarzać.
Aha teraz nie pamiętam, gdzie ale przewijała się dysputa czy magiczka w CC z familiarem może rzucać magic missile.
Nie było dysputy. Shino napisał jakąś głupotę i tyle :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Jankiel pisze:
Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow
Kursywą. A to się nie liczy. Zasady broni są podane dalej i nie ma tam słowa o ap. Więcej mi się nie chce tego powtarzać.
W porządku wszystko jasne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Corvus Albus pisze: Hmm to skoro tu jest jasno napisane Repeater Crossbow to nie powinno mieć AP? Jak to w końcu jest z tą kuszą?
powinno... jednoczesnie zasieg 24" sile 3 i podwojny strzal.... ale chyba nie o to wam chodzi :P

;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Z tym RC na lifetakerze jest jak z tym spearem w WE, ktory spearem nie jest (chociaż nie wiem czy faq tego nie zmienił). Ale pewnie - zawsze można grać, że jak figurka ma dwa miecze to ma dwa ataki ;-)
Pytanie: jeśli gram na tajnych rozpiskach i nie określam z przeciwnikiem jakie mamy oddziały dopóki nie pojawią się na stole (wiem, że to dziwaczna zasada, ale spróbujmy się z tego nie śmiać przez chwilę, przynajmniej na potrzeby mojego pytania ;-)) i dochodzi do wystawiania scutów i pytam przeciwnika czy ich ma, a ten mówi, że owszem, a następnie ja wygrywam rzut, czyli decyduję o tym kto wystawi swoich pierwszy, podejmuję decyzję o wystawieniu swoich, zmieniając ogólną koncepcję ze względu na to, że on ma scoutów, po czym dowiaduję się, że tym scoutem jest assasin, który, jak tutaj słusznie zostało napisane, scoutem w sumie nie jest, to mam do czynienia z bezczelnym wałem czy tylko mi się wydaje? :-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

No ja bym powiedział że wałek... bo sam zabójca nie może być wystawiony jako skaut.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A propos ... asasyn może być wystawiony w shade'ach??

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Wydaje mi się, że jak najbardziej tak i wówczas jest poniekąd scoutem.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Mam pewne pytanko - przeglądam sobie głosowanie w sprawie uściśleń do DE i jedno mi się rzuciło w oczy:

pkt. 18 i Beastmaster's scourge - na jakiej podstawie niektórzy twierdzą, że daje poganiaczom extra atak ?? Daje tylko AP, nic więcej, gdyż w zasadach broni wyraźnie napisali Hand weapon, a nie additional hand weapon, czy 2nd weapon. To tak jak warrior ma hand weapon i spear. Uważam, że forsowanie tego dodatkowego ataku to nadinterpretacja. Nie ma też specjalnej zasady, która by dawała Beastmasterom możliwość korzystania z obu broni jednocześnie, tak jak wprowadzano taką zasadę dla Hellebron.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

nie porównuj tego speara i hw bo to nie to samo co hw i hw, zauważ że pozostałe są w equipnent w 2 podpunktach <kropkach> a to jest w 1, pozatym na logikę posiada bicz(HW) i posiada drugi hand weapon <po ang second hand weapon> czyli posiada 2 hand wepony jednoręczne ale nie ma 2óch naraz?.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

logiki tutaj bym nie mieszał - nie przyszło wam do głowy, że te 2 ataki już uwzględniają te 2 bronie ?? Harpie mają 2 ataki i w opisie coś podobnego nawet. Tutaj szukałbym prędzej analogii. Wiem, że fajnie by było dodać coś na tej podstawie hydrze, ale uważam, że nie napisali counts as two hand weapons czy coś podobnego, to nie ma co dorabiać sobie, że mają kolejny atak jeszcze.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

niech będzie i analogia z podpunktów ekwipunku:
Harpie 2A - szpony (hand weapon)
wicze 1A - two hand weapons
beastmasterzy 2A - each are armed with a scourage and a hw <nie ma tego w 2 podpunktach jak w pozostałych przypadkach, pozostałe jednostki posiadające GW,halabardy itp mają w osobnym punkcie hw i jak by ne było w jednym kropku mają 2 hand wepony>

ODPOWIEDZ