Wróg u bram!
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
taki lizak jest nie grożny, co on nam moze zrobić?
Jak przeżyje co jest wątpliwe to i tak ma male szanse się przebić, trafia 50% ataków, a my mamy Ld8 na smoku, dwa testy? Oczywisćie wątpliwe jest czy taki lizaczek przezyje.
A carnim nie ma się co martwić, statystycznie wklepuje jakieś 2 rany smokowi.
Kiepska kombinacja i od razu bym w to wpadal star dragonem, nie ma czego się bać, jak przedmówcy zauważyli.
Jak przeżyje co jest wątpliwe to i tak ma male szanse się przebić, trafia 50% ataków, a my mamy Ld8 na smoku, dwa testy? Oczywisćie wątpliwe jest czy taki lizaczek przezyje.
A carnim nie ma się co martwić, statystycznie wklepuje jakieś 2 rany smokowi.
Kiepska kombinacja i od razu bym w to wpadal star dragonem, nie ma czego się bać, jak przedmówcy zauważyli.
Kosa a pomnozyles te rany od Carniego razy D3?
takLasti pisze:Kosa a pomnozyles te rany od Carniego razy D3?
skoro ma 4 ataki, to trafia ponad 1, na woundowanie odejmij tą reszte od <1, bo wounduje na 3+, wchodzi jedna rana, statystyka z jednej d3 daje 2. A staruś szybko wsysa samego carniego, maks 2 walki wręcz.
Statystyka jest nieublagalna w tym wypadku.
W 2 turze wez pod uwage ze carni i lizak maja frenzy.
możemy zagraćLasti pisze:W 2 turze wez pod uwage ze carni i lizak maja frenzy.
SD vs carni i Twój Lord
Wiesz Teohammer i Mathammer jest malo wymierny.
Zdarzalo mi sie ze mojego BT na 1 woundzie zabil obslugant bolca HE a moj skink-obslugant engina zabijal z javelina exalteda na juggerze z savem na +0 i wardem +4
Wszystko zalezy od szarz, ustawienia, sytuacji...
Niema co teoretyzowac
Konczmy ten offtop
Zdarzalo mi sie ze mojego BT na 1 woundzie zabil obslugant bolca HE a moj skink-obslugant engina zabijal z javelina exalteda na juggerze z savem na +0 i wardem +4
Wszystko zalezy od szarz, ustawienia, sytuacji...
Niema co teoretyzowac
Konczmy ten offtop
to nie jest offtop, wszsytko jest na temat, spójrz na nazwe topica
teohammer wiadomo jaki jest, ale nie mów, że jak skladasz rozpiski to nie sugerujesz się statystyką i teorią? Ja przynajmniej tak zawsze robie, dodając do tego aspekt emocjonalny czyli to co mi się bardziej podoba, ale zawsze w konwencji przydatności na polu bitwy oraz na zaufaniu w statystyke jeśli tego sytuacja wymaga.
Dlatego aby nie teoretyzować to chetnie zagram z takim carnim aby przenieść teorie na praktyke.
teohammer wiadomo jaki jest, ale nie mów, że jak skladasz rozpiski to nie sugerujesz się statystyką i teorią? Ja przynajmniej tak zawsze robie, dodając do tego aspekt emocjonalny czyli to co mi się bardziej podoba, ale zawsze w konwencji przydatności na polu bitwy oraz na zaufaniu w statystyke jeśli tego sytuacja wymaga.
Dlatego aby nie teoretyzować to chetnie zagram z takim carnim aby przenieść teorie na praktyke.
Kosa - carni naprawdę ostro bije starusia - zwłaszcza, że zawsze smok jest trochę zmiękczony bo gdzieś skinkowy vietkong wpluje nam kilka ran...
Bitwa to co innego niż porównywanie dwóch modeli
Bitwa to co innego niż porównywanie dwóch modeli
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
ale my też mamy jeszcze RBT + łucznicy + magie która powinna sie przebić no nie ? Mamy jeszcze dragonów trzeba by zagraćaby stwierdzić jak naprawdę jest . Nasz SD może zgarnąć ostrzał z plujek , a my w carniego walimy bolcami na 3+ na dalekim z singla i co jak wejdzie w dół to jest duża szansa ze cośzrobi a w góre to nawet lepiej.
A jak save może mieć tez saurus ? i jakiego warda ? 4+ ward z tym mieczem nie wejrzeć co ?
A jak save może mieć tez saurus ? i jakiego warda ? 4+ ward z tym mieczem nie wejrzeć co ?
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Carni już nie jest LT.
Koles z tym mieczem ma z ES +1 save (i 5 tafa jakby ktos nie wiedział).
no, straszne
Krasnoludzie puchy to inna bajka..