Ethereal Creatures
Moderator: misha
Ja eteryków nie wystawiałem, bo nie miałem, ale niedawno kupiłem sobie 2 wraithy i banshee...Jutro gram z imperium i ciekawi mnie jak się sprawdzą... (postaram się przyblokować nimi czołg) Mam nadzieję, że krzyk mi wyjdzie lepiej niż jedyny raz kiedy go użyłem, bo wtedy zeszły 2 zwykłe orki...A ogólnie to będę wystawiał, albo eteryki albo BC, zależy co szybciej skleję
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Na MB grałem przeciwko 2x 8 Wraithów z banszetkami.
Było mi o tyle łatwiej, że spora części mojej armii (WE) ma magiczne ataki, a dodatkowo miałem HoDA i Bow of Loren ze strzalami no armour save, więc systematycznie wystrzeliwałem je (chociaż HoDA jak zwykle wielkich sukcesów nie osiągnęła).
Ale S&S na banszetkach to masakra. Treeman szarżując na 4 czy 5 wraithów dobiegł z 3 ranami, a potem było już tylko gorzej. Nie warto szarżować Treemanem na nie
Po stracie drzewca, dopiero zmasowana szarża Wildami i Dryadami pozwoliła mi sie ich pozbyć (chociaż straciłem Wildów i sporo Dryad).
Było mi o tyle łatwiej, że spora części mojej armii (WE) ma magiczne ataki, a dodatkowo miałem HoDA i Bow of Loren ze strzalami no armour save, więc systematycznie wystrzeliwałem je (chociaż HoDA jak zwykle wielkich sukcesów nie osiągnęła).
Ale S&S na banszetkach to masakra. Treeman szarżując na 4 czy 5 wraithów dobiegł z 3 ranami, a potem było już tylko gorzej. Nie warto szarżować Treemanem na nie
Po stracie drzewca, dopiero zmasowana szarża Wildami i Dryadami pozwoliła mi sie ich pozbyć (chociaż straciłem Wildów i sporo Dryad).
-
- Mudżahedin
Tylko ze vampir taki z eterykiem nie moze miec zadnego itemu magicznego i jak dobrze pamietam to raczej nie moze byc w innym oddziale niz eteryczny
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
-
- Mudżahedin
darmowe pkt dla kogos
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
I wyszło mi żałośnie...obok stał oddział piechty z bsb i kapłanem... Duchy zeszły w II turze nic nie robiąc...a oprócz tego to nie było tak źle, choć i tak przegrałem. Został mi 1 nietoperz, 1 zombie po wskrzeszaniu, 10 GG z vampirem, drugi wampir i to wszystko. A przeciwnikowi czołg oddział piechty, pół drugiego oddziału z magiem. Na następny raz muszę mieć inną rozpiskę...
na czołga zombiaków bym posłał niech z nimi morduje... przy odrobinie szczęścia można takiego tanka przyblokować na kilka tur a potem dojechać go czymś mocnym... nie wiem czy byłby sens pakować się w to boodkami
czy po prostu kisić go w zombiakach przez cały czas? co sądzicie? no ale skoro to temat eteryczny to już się rozpływam z tymi mięsami
Moja filozofia to blokować tanka czymś tanim i pozornie słabym najdłużej jak się da duszki imo są ok do tej roli...
czy po prostu kisić go w zombiakach przez cały czas? co sądzicie? no ale skoro to temat eteryczny to już się rozpływam z tymi mięsami
Moja filozofia to blokować tanka czymś tanim i pozornie słabym najdłużej jak się da duszki imo są ok do tej roli...
-
- Mudżahedin
Szczerze to korzystam z Wraithow i daja sobie rade z tankiem, to tego wykorzystuje Lorda ktory przy odrobinie szczescie sam zjada 5 woundow tankowi plus BSB z S7 i moze bk cos wejdzie Generalnie nie jest zle gorszym problemem jest War Altar z Var Horstman speculum, ale tutaj tez furrore moze zrobic Banshee, albo Lord z czaremz fire lore sword of rhuin, co dalej mu daje S7 tylko ze ma 3 ataki po zamianie
Hipokryzja!
-
- Mudżahedin
Szczerze to korzystam z Wraithow i daja sobie rade z tankiem, to tego wykorzystuje Lorda ktory przy odrobinie szczescie sam zjada 5 woundow tankowi plus BSB z S7 i moze bk cos wejdzie Generalnie nie jest zle gorszym problemem jest War Altar z Var Horstman speculum, ale tutaj tez furrore moze zrobic Banshee, albo Lord z czaremz fire lore sword of rhuin, co dalej mu daje S7 tylko ze ma 3 ataki po zamianie
Hipokryzja!
No cóż...grałem przedwczoraj z taką samą armią i zmasakrowałem przeciwnika...czołg z 2 woundami, a resztę nabiły właśnie wraity...dokładniej 2 w 5 tur Szkoda, tylko że czołg ma ten save na 3+ w tym wypadku...mogłem nie brać banshee, bo wtedy z czołgu by nic nie zostało Bo z krzyku to zginęło tylko dwóch swordmenów chyba :/ W poniedziałek zagram z O&G to napiszę jak się sprawdzą Choć tym razem może banshee więcej zrobi jeśli spojrzeć na Ld gobosów