IV X MMVIII - MDpts
Powiedzcie ilu graczy max może sie u was zmieścić bo moze troche osób sprowadzę 

Cóż za optymizm Charki, z tobą nawet do 23:00 się nie wyrobimy 

Jezu ludzie, najpierw słyszę, żeby robić turnieje z lordem, a teraz kiedy taki proponuje, jest że źle. Co do czasu to może przypomnę, że na ostatniej parówce też było po 4tys. na stole, a na jednej nawet 5400... Gdybyśmy zrobili turniej w piątek od 10. to do 18:00 powinniśmy się wyrobić. IMHO. Aha, no i gwarantuję, że będą ograniczenia kompozycyjne.
Tak jak już Charki napisał może być problem z frekwencją. Ja osobiście co drugi piątek mam wolny więc 8 akurat mi wypadnie wolny. Co do pkt to mam propozycję podniesienia tego do 2250. Myślę że nie jest to duża różnica i czasowo na rozgrywkę nie powinno to wpłynąć. W niektórych przypadkach może to przyspieszyć rozgrywkę bo to 250 pkt potrafi dać lepsze możliwości w większości armii niż 2k
(To nie znaczy że na 2k się nie zgadzam
)
No i jak ma być jakiś CS Furiona czy kogoś tam innego to nawet się nie wybieram.
Czekam na dalsze decyzje i postanowienia.

No i jak ma być jakiś CS Furiona czy kogoś tam innego to nawet się nie wybieram.
Czekam na dalsze decyzje i postanowienia.
@Arbaal
U Charkiego 250pkt więcej to kolejne 2 oddziały które po 10 razy trzeba przestawiać a u mnie jakieś 50 szczurów które będę próbował przemycić o min 13 cali
U Charkiego 250pkt więcej to kolejne 2 oddziały które po 10 razy trzeba przestawiać a u mnie jakieś 50 szczurów które będę próbował przemycić o min 13 cali

No jak się ma armię pod ilość to ja Cie doskonale rozumiem:D
Jak grałem hordami to 250 dawało mi bardzo dużo i tak samom teraz mam jak sobie buduje demony i he
Na turniej jeśli pójdę to chciałby zagrać różnymi figurkami a nie na samych psach
Na 2k mam straszne dopychanie.
Jak grałem hordami to 250 dawało mi bardzo dużo i tak samom teraz mam jak sobie buduje demony i he

2250 też jest ok. W sobotę 2250 może trwać długo - to fakt. Ile na jedną bitwę trzeba dać, hm 2-2,5h chyba, plus rozłożenie figsów. Więc pewnie do 13:00 pierwsza runda, do 15:30 druga, do 18:00 trzecia.
Może i tak być. Kto wchodzi w taki układ?
Co do CSa to jeśli tak Ci się Arbaalu nie podoba to może napisz dlaczego, bo taka abnegacja nie jest szczególnie konstruktywna.
Może i tak być. Kto wchodzi w taki układ?
Co do CSa to jeśli tak Ci się Arbaalu nie podoba to może napisz dlaczego, bo taka abnegacja nie jest szczególnie konstruktywna.
Odpowiedz na życzenie Krzyśka
Oczywiście Cs został stworzony po to żeby głównie zepsuć armię wampirów i demonów a jedną z nich gram. Gdyby nie te dwie armie nie było by żadnego cs'a. Osobiście uważam że wampiry są silniejszą armią niż demony.
Furion najbardziej cisnoł demonom w swoim CS'sie. Budowa armii według tego cs'a jest bardzo kłopotliwa a na dodatek przesadna pod niektórymi ograniczeniami. Kupuję książkę do armii którą gra między innymi po to żeby według niej budować armię. Kiedy mam już zarys armii, proksuje i testuję a później kupuję figurki. Według cs'a cześć moich obecnych figurek została by w domu a część musiał bym chyba wyciąć z bloku technicznego

Oczywiście Cs został stworzony po to żeby głównie zepsuć armię wampirów i demonów a jedną z nich gram. Gdyby nie te dwie armie nie było by żadnego cs'a. Osobiście uważam że wampiry są silniejszą armią niż demony.
Furion najbardziej cisnoł demonom w swoim CS'sie. Budowa armii według tego cs'a jest bardzo kłopotliwa a na dodatek przesadna pod niektórymi ograniczeniami. Kupuję książkę do armii którą gra między innymi po to żeby według niej budować armię. Kiedy mam już zarys armii, proksuje i testuję a później kupuję figurki. Według cs'a cześć moich obecnych figurek została by w domu a część musiał bym chyba wyciąć z bloku technicznego

Dla tego kupuje się wszystkie figurki a potem się uzywa tych co potrzeba
ja mam nawet giant raty, a widziałeś zebym kiedyś nimi grał? Granie w sobotę do 18:00 jak najbardziej tak, graniu w piatek mówimy nie.

Miałem na to odpisać ale uznałem że jaja sobie ze mnie robiszSkaven pisze:Dla tego kupuje się wszystkie figurki a potem się uzywa tych co potrzebaja mam nawet giant raty, a widziałeś zebym kiedyś nimi grał? Granie w sobotę do 18:00 jak najbardziej tak, graniu w piatek mówimy nie.

Dibo batalion do myszek jest tak złożony że każdy gracz tej armii kupuje go przynajmniej dwa razy. Są w nim rat ogry które są totalnie beznadziejną jednostką. Tego nikt nigdy nie wystawia. Jedyne ich zastosowanie to podmiana w oddziałach clanratów bo mogą zająć miejsce czterech figurek. Wtedy taki oddział ładnie wygląda.
@Arbaal
Ja miśku jak najbardziej serio, i nie mówię tu o plastikach z batalionu ale o starych ładnych metalowych pakach
Ja miśku jak najbardziej serio, i nie mówię tu o plastikach z batalionu ale o starych ładnych metalowych pakach