"CS-czyli critical shot" 11.10.2008 Warszawa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

UWAGA UWAGA UWAGA!!!
doszedłem z Dastorem do wniosku że podoba nam się pomysł Barba bardziej niż CS-y w związku z tym gramy na następujących zasadach.

Na skutek działań GW dostępne armie różnią się znacząco w poziomach siły. Aby umożliwić bardziej wyrównaną rozgrywkę na turniejach, istniejące w tej chwili armie dzielimy na 3 poziomy:

P1 - Daemons of Chaos, Vampire Counts
P2 - Wszystkie armie nie wymienione w pozostałych dwóch punktach
P3 - Ogre Kingdoms, Orcs&Goblins, Beasts of Chaos, Dogs of War

Armie z poziomu P1 mogą wystawić na turniejach o 10% mniej punktów, niż wynosi jego limit. Armie z poziomu P3 mogą wystawić o 10% więcej punktów. Armie P2 wystawiają się normalnie.

Przykład: W wypadku turnieju na 2250 punktów, armia Wampirów może wystawić 2025 punktów (o 225 mniej) a armia Ogrów - 2475 punktów (o 225 więcej).

Tabelka dozwolonych jednostek hero/lord/special/core/rare dla wszystkich armii liczona jest dla pierwotnego formatu turnieju, przed modyfikacjami.

Dodatkowo, victory points za straty w jednostkach (czyli bez bonusów za sztandary, ćwiartki, generałów, scenariusze, itp.) są zwiększane o 10% w wypadku strat zadanych armiom P1 i zmniejszane o 10% w wypadku strat zadanych armiom P3. Tak więc, jeśli armia demonów straciła podczas bitwy 700 punktów w jednostkach i generała, to przeciwnik otrzymuje w sumie 700 + 70 (10%) + 100 (generał) = 970 punktów zwycięstwa.
Do tego systemu dodajemy jedynie zapis o ograniczeniu magii.

Możecie wysyłać nowe rozpy:P

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

mam rozumieć że ograniczenia barba + te na pierwszej stronie

Bartys
Kradziej

tylko pomysł Barba, resztę wykasowałem wcześniej

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a punkty to nadal 2400 czy je tez zmieniliscie?

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Aha czyli dopuszczone są dwa tanki, war altar i 4 działa, a także pierdyliard kości magii? Zmiana na gorsze, gratulacje. :]

Awatar użytkownika
Handełek
Chuck Norris

Post autor: Handełek »

Nie pierdyliard tylko 10PD.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

mdłości pisze:Aha czyli dopuszczone są dwa tanki, war altar i 4 działa, a także pierdyliard kości magii? Zmiana na gorsze, gratulacje. :]
Wiedziałem, że jak zwykle będziesz pieprzył głupoty.
Ale przecież Cię to nie rusza bo jedziesz do Włocławka
Pozdro

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Głupoty? Czyli twoim zdaniem 2xtank,3magów,4 działa,war altar(akurat 10 pd-2 boundy od altara) jest zwykłą armią mieszczącą się w waszym Progu 2. Wampiry normalnie to nosem wciagają nie tracąć 1 figurki ,jasne. Ograniczcie chociaż Tank 0-1, i wraiths 0-1 i będzie git.
Ostatnio zmieniony 3 paź 2008, o 14:10 przez SoCiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Gdzieś w zasadach turnieju jest napisane coś sprzecznego z tym co napisałem? Nie jest dopuszczony taki skład imperium jak podałem? Jest. Więc mi tu nie pieprz. Gdziekolwiek bym na turniej nie pojechał głupota rusza mnie wszędzie, a jeśli wpadnę na Narbutta i będzie mi dane zagrać z imperialnym samograjem Twoja głupota ruszy mnie najbardziej.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

doliczcie jeszcze do limitu leveli przedmioty przechowujace/dajace pd? bo nagle sie okazuje, ze roiac skaveny na full magii mamy 7 leveli czyli zostaje nam 3 na boundy a jeszcze nie policzone sa ewentualne oczko i warpstony...

jak scinacie magie to ja zetnijcie a nie wogole nie ruszajcie ;)

Bartys
Kradziej

mdłości,
Po pierwsze nie jest dopuszczony żaden pierdyliard kości, czytaj uważnie regulamin.
Czy ktoś Ci kiedyś tutaj mówił, że będziemy obcinać mocno jakoś imperium, które w takim standardzie nie jest takim gamebreaker'em jak VC czy DL? Odpowiem Ci na to pytanie: Nikt Ci tego nie obiecywał, dlatego cytuje: "Więc mi tu nie pieprz"

Mnie też zawsze rusza głupota ludzka. Twoja szczególnie, najbardziej w momentach kiedy piszesz posty w stylu: to jest głupota, tamto jest źle, zróbcie to inaczej jak Ci się nie podoba to nie przychodź, albo sam zrób turniej, na którym Ci się będzie wszystko od razu podobało. I może (tutaj też Ciebie zacytuję) "jak Ci przyjdzie 12 osób to więcej takiego nie zrobisz..."
To tyle z mojej strony.

Bartys
Kradziej

Shino pisze:doliczcie jeszcze do limitu leveli przedmioty przechowujace/dajace pd? bo nagle sie okazuje, ze roiac skaveny na full magii mamy 7 leveli czyli zostaje nam 3 na boundy a jeszcze nie policzone sa ewentualne oczko i warpstony...

jak scinacie magie to ja zetnijcie a nie wogole nie ruszajcie ;)
ehh Shino, nie masz ograniczenia 10lvli tylko 10 PD wygenerowanych na początku fazy magii. Oczko, RoP, BP itp też generują kości na początku fazy magii.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

o... fucktycznie :) to jest OK :)

p.s. wszystkie boundy sie licza jako 1 pd? (te tk tez? ;) )

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Bartys - nikt mi nic nie obiecywał, ale w poprzedniej wersji regulaminu było imperium całkiem rozsądnie obcięte i dlatego się czepiam, jakby od początku było mówione, że imperium zostaje nie ruszone to bym nic nie pisał propos imperium. Więc chyba można być taką zmiana rozczarowanym.
Kiedy piszę, że coś jest źle to pisze co i dlaczego. Poza tym po to powstają całe strony rozmów na forum przy tematach turniejów, żeby omówić ich zasady, słabe i mocne strony. Jeśli Ci nie pasuje taka specyfika forum to może się wyloguj i nie wracaj do dyskusji.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Prosił bym By użytkownicy:

Dastor, mdłości i Bartys (choć tylko cytował) nie "pieprzyli" już więcej w tym temacie.

Niektórzy mają uczulenie na pieprz.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Imperium zostaje nie przycięte. life is brutal
Ale myśle, że taki wymiatacz jak Ty da sobie radę;)
Ostatnio zmieniony 3 paź 2008, o 15:07 przez Dastor, łącznie zmieniany 1 raz.

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a miałem ochotę przyjśc... te ograniczenia mi się nie podobają, bo są moim zdaniem nie fair. nie mówię tu że nie trzeba ciąc VC i DL, ale stawianie Imperium i np HE w jednym rzędzie jest raczej średnim pomysłem... powinno byc więcej tych poziomów.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

mnie sie podobają (może przestaną jak zagram :? )
mam jeszcze pytanie czy armie z P2 też dostają 10% zdobytych punktów jak grają z armią z P1??

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Sorki Green, już jest luzik.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Wolale wczesniejsza wersje z ograniczeniem ST, recasta, wraithów i GD...

P.S. Wydukowany podręcznik do warriorów? A nie wystarczą staty i opisy jednostek które wystawiam ;)
Release the Przemcio!

ODPOWIEDZ