Co się sprawdza ...
Moderator: Shino
Re: Co się sprawdza ...
Jedynie na demony i wampiry wydają się być z dupy, ale na resztę dają radę
- Shakin' Dudi
- Masakrator
tia jakos mnie nie przekonałeś.
Jednak na razie zostaną w rozpie, żebym mógł większe wyniki na defensach robic.
Jednak na razie zostaną w rozpie, żebym mógł większe wyniki na defensach robic.
Właśnie, Shino, poradź koledze pragnącemu powrócić do grania po rocznej-z-hakiem przerwie czym teraz warto grać biorąc pod uwagę nowe armie (wucety, demony, delfy) oraz trendy (BP+R)?
Czy moja standardowa klimatyczna rozpiska (king latacz + 3 liche, 2x3 rydwany, łucznicy, swarmy, TG, 2xskorpion, ushabti, klopa + gigant itp. klajmat ) ma wciąż sens?
Czy moja standardowa klimatyczna rozpiska (king latacz + 3 liche, 2x3 rydwany, łucznicy, swarmy, TG, 2xskorpion, ushabti, klopa + gigant itp. klajmat ) ma wciąż sens?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Shakin' Dudi
- Masakrator
aczkolwiek latajacy king musi miec flail of skulls na eteryki. Reszta jest jak najbardziej ok
Ale jak mu dam flaila, to muszę zabrać warda. A przecież King ma być nieśmiertelny, ostatni model na stole itd.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
ma... mniej wiecej czyms takim gra mlody tylko ma innego kingaTomash pisze:Czy moja standardowa klimatyczna rozpiska (king latacz + 3 liche, 2x3 rydwany, łucznicy, swarmy, TG, 2xskorpion, ushabti, klopa + gigant itp. klajmat ) ma wciąż sens?
a i flail na krolu jest przydatny w dobie wraithow. a jak bedziesz mial collara to i wytrzymaly jest choc oczywiscie stary dobry krol z 5w i wardem 4+ nadal zly nie jest ;]
- Kacpi 1998
- Masakrator
Jak robicie sobie laitowe rozpiski to co bierzecie 4lev nehekara, 4lev light i 2-3 małych z lighta ?
- Kacpi 1998
- Masakrator
myślałem jeszcze nad 4lev hierofant 3 2lev light i ewentualnie jeszcze jakiś 1 lev lighta, co wy na to ?
wychodzi taniej a mam tylko o 2 mniej do casta punishmentu
wychodzi taniej a mam tylko o 2 mniej do casta punishmentu
A o jakich punktach rozmawiamy? Bo na małe pkt to chyba dużo za dużo...
Siemaneczko,
chciałbym się z Wami skonsultować (a jednocześnie tchnąć odrobinę ducha w nasze podforum). Gram dzisiaj z WE. W sumie uważam to za fajny paring ale koleżka z klubu zaskoczył mnie kolegium światła (rozpa nie pod TK tylko w ramach naszych klubowych rozgrywek a nigdy nie grał na tej domenie).
Duży mag światła na szkapie (prezerwatywa, Scroll of Shielding, Moonstone)
BSB na szkapie (Hoda, Dragonhelm)
3 małych magów światła na koniach (DS, MR2)
20 trujących łuków
18 łuków z Trueflightami
10 sióstr z dyscypliną
7 Wildów z płonącymi atakami
6 Wildów
2 orły
Dwie 5 Waywatcherów
Mój dylemat polega na tym czy powinienem się gdzieś kampić czy może warto zaryzykować i spróbować złapać te elfy w combat. Skłaniam się w stronę tej drugiej opcji (Birona i jazda, a przy odrobinie szczęścia moja antymagia pozwoli mi przetrwać początek gry), ale chciałbym poznać Waszą opinię. Ja mam:
Hierofanta (Sceptre of Stability, MR3)
Duży mag światła (Neferra's Scroll)
3 małych magów światła (DS, Scroll of Shielding)
Dwie 20 łuków
Dwie 4 rydwanów (w tym jedne płonące)
Dwie 5 konnych łuków
4 Surferów
30 Guardów z razorem
Kaszkiet
2 katapulty
chciałbym się z Wami skonsultować (a jednocześnie tchnąć odrobinę ducha w nasze podforum). Gram dzisiaj z WE. W sumie uważam to za fajny paring ale koleżka z klubu zaskoczył mnie kolegium światła (rozpa nie pod TK tylko w ramach naszych klubowych rozgrywek a nigdy nie grał na tej domenie).
Duży mag światła na szkapie (prezerwatywa, Scroll of Shielding, Moonstone)
BSB na szkapie (Hoda, Dragonhelm)
3 małych magów światła na koniach (DS, MR2)
20 trujących łuków
18 łuków z Trueflightami
10 sióstr z dyscypliną
7 Wildów z płonącymi atakami
6 Wildów
2 orły
Dwie 5 Waywatcherów
Mój dylemat polega na tym czy powinienem się gdzieś kampić czy może warto zaryzykować i spróbować złapać te elfy w combat. Skłaniam się w stronę tej drugiej opcji (Birona i jazda, a przy odrobinie szczęścia moja antymagia pozwoli mi przetrwać początek gry), ale chciałbym poznać Waszą opinię. Ja mam:
Hierofanta (Sceptre of Stability, MR3)
Duży mag światła (Neferra's Scroll)
3 małych magów światła (DS, Scroll of Shielding)
Dwie 20 łuków
Dwie 4 rydwanów (w tym jedne płonące)
Dwie 5 konnych łuków
4 Surferów
30 Guardów z razorem
Kaszkiet
2 katapulty
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Jeśli ma to być rozpiska uniwersalna to wydaje się być ok. Jeśli na Wood Elfy, to gwardia jest mocno nietrafionym konceptem. Za powolna i niemal bez ochrony przed strzelaniem.