"Twórczość" moja czyli ork na kiju
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: "Twórczość" moja czyli ork na kiju
gostek na "krzyżu" jest spoko. ale spodobała mi się we wcześniejszej figurce (z obrotówką) "krata" z tyłu. być może jest, a może nie jest to wyczyn ale wpadło mi w oko
Fajny. Prawie spadłem z krzesła
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
powiem , tak bardzo fajne prace, widać że malarz poszukuje technik i próbuje rożnych rozwiązań to się chwali
tylko przemalowywać więcej modeli, bo niektóre kreski wołają o pomstę do nieba
nabrać staranności i nadal się rozwijać
modele bardzo pozytywne
dym to pewnie wata
tylko przemalowywać więcej modeli, bo niektóre kreski wołają o pomstę do nieba
nabrać staranności i nadal się rozwijać
modele bardzo pozytywne
dym to pewnie wata
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ukrzyżowany jest super
Gdzie jest krzyż?!
Co do figsy:
No efekt jest genialny! Dym jak żyw! Płomień tylko bym nieco jaśniej robił i więcej osl chyba?
To będzie jakaś diorama czy co?
Co do figsy:
No efekt jest genialny! Dym jak żyw! Płomień tylko bym nieco jaśniej robił i więcej osl chyba?
To będzie jakaś diorama czy co?
Dzięki za komentarze
Zrobiłem kłębek i zalałem rozcieńczoną czarną farbą. Po odczekaniu aż farba w pojemniczku wyschnie wyjąłem watkę i rozciągnąłem. Nie wiedzieć Czemy pojawiły się małe grudki. Podmalowałem je i wykorzystałem jako unoszący się z dymem żar.
Ogólnie chciałem zmajstrować coś takiego na Słoneczniki
Przepis jest prosty. Wbrew 1 wrażeniu nie jest to wata. Wziąłem taką syntetyczną watkę jaką można w pluszakach spotkać. Akurat miałem małą piłkę zabawkową która się rozpruła więc wziąłem troczę.grabz pisze:Ależ mi się podoba , świetna robota.Proszę o przepis na dym jeśli można.
Zrobiłem kłębek i zalałem rozcieńczoną czarną farbą. Po odczekaniu aż farba w pojemniczku wyschnie wyjąłem watkę i rozciągnąłem. Nie wiedzieć Czemy pojawiły się małe grudki. Podmalowałem je i wykorzystałem jako unoszący się z dymem żar.
Wstępne założenie było aby ustawić orka na podstawce za Chaos Lordem on Daemonic Mount. Jednak mam pewne wątpliwości czy będzie dobrze współgrał z figurką, czy nie odwróci uwagi od gł. bohatera.Bizon pisze:To będzie jakaś diorama czy co?
Ogólnie chciałem zmajstrować coś takiego na Słoneczniki
Fear me mortals, for I am the Anointed...
cisniejOgólnie chciałem zmajstrować coś takiego na Słoneczniki
ja cisnę
Jako że już po Słonecznikach to i ja się zaprezentuję. Na początek chaośny mag:
Jak by ktoś miał ochotę zapunktować na CMON-ie to proszę:
http://www.coolminiornot.com/272406
Wszelkie komentarze mile widziane
Jak by ktoś miał ochotę zapunktować na CMON-ie to proszę:
http://www.coolminiornot.com/272406
Wszelkie komentarze mile widziane
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny ten mag, bardzo podoba mi się malowanie , nabrałem ochoty na kupno tego figsa...
Dzięki wielkie. Szczerze mówiąc to mój 1 NMM jaki zrobiłem. Wcześniej były jakieś próby ale bardziej jako eksperyment.Rasti pisze:Czym on jest lakierowany?
Bardzo dobry NMM, ogólnie klasa
Tutaj pisałem o lakierze jaki używam:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 0&start=40
Wrzucam jeszcze fotki na rozbudowanej podstawce.
Oceny proszę
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że podstawka jednak odstaje nieco poziomem od figsa, nie podoba mi się ta zieleń. Generalnie podstawka jest za duża i magus trochę w niej ginie - a szkoda, na małej podstawce właśnie on grałby pierwsze skrzypce.
Cholera, mam to samo przy robieniu fotek - aparat dziwnie łapie ostrość i niektóre elementy są rozmyte - może ktoś ma na to patent
Cholera, mam to samo przy robieniu fotek - aparat dziwnie łapie ostrość i niektóre elementy są rozmyte - może ktoś ma na to patent
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
+1 te zielone kłaczki osobiście mi się nie podobająsmiejagreg pisze:Myślę, że podstawka jednak odstaje nieco poziomem od figsa, nie podoba mi się ta zieleń. Generalnie podstawka jest za duża i magus trochę w niej ginie - a szkoda, na małej podstawce właśnie on grałby pierwsze skrzypce.
Najlepsza jest szata (jaki to kolor ? cos z red gorem kombinowane ? ).
p.s- dlaczego on sie tak świeci ? Czerwienie GW daja taka swicaca powierzchnie ,ale to trzeba bylo jakims lakierem machnac
p.s2-Płonący ork jest świetny
p.s- dlaczego on sie tak świeci ? Czerwienie GW daja taka swicaca powierzchnie ,ale to trzeba bylo jakims lakierem machnac
szczurek pisze:Najlepsza jest szata (jaki to kolor ? cos z red gorem kombinowane ? ).
Płaszczyk malowałem Scab Red z Midnight Blue do czystego Scab Red’a, rozjaśnienie do Tanned Flesh i na końcu czysty biały. Nie bardzo wiem czemu sie tak świeci. Lakierowany był matem alem chyba zbyt grubą warstwą
Herosa wrzucę za kilka dzień lub 2.Rakso_The_Slayer pisze:Nie służą te fotki tej figurce i podstawce. Na żywca wyglądały znacznie lepiej. Czemu herosa na koniu nie dajesz?
No i czekamy na secret project, o którym opowiadałeś
Niebawem również 1 fotki "secret project"
Ogólnie zgadzam sie z opiniami na temat kłaczków (na CMON-ie jeden typ skomentował że znalazłem ciekawe zastosowanie dla kendziorków ). Lubię jednak poeksperymentować i nie zawsze są to eksperymenty udane.
Dzieki za komentarze.
Ta "zielenina" nie byłaby zła gdyby nad nią popracować Tutaj na przykład dałem taki zwykły mech modelarski (niebieski) ,a po pomalowani kilkoma kolorami wygląda już o niebo lepiej niż "surowy" http://www.coolminiornot.com/242538 .Imo wszelkie trawki ,kamyczki czy inna rozliczność dużo zyskuje dzięki malowaniu
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Faktycznie, mech OK, ale i tak blednie przy figsie. Płaszczyk strzelca pomalowany IMHO idealnie .