Laponia w Lublinie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

hehe np do colorado
"D" mi się zjadło, ciekawe czemu? :o

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

oj bo w nowym chaosie trzeba jakieś inne figurki niż knightów:P więc pewnie psy wystawie jako maruderów 3 oddziały żeby core zapchać niestety innych figurek nie mam:) Ale cóż wraz z biegiem czasu się kupi:) Mam nadzieję że jakoś wybaczycie mi brak zasad ale właśnie obczaiłem się że tusz w drukarce się skończył, więc coż brak zasad rzutuje na moją niekorzyść:<

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

nie tryciaj Górken, zasady będę miał, zostanie mi też kilku warriorów\maruderów aczkolwiek niekoniecznie :wink:

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Górken nie ma kasy na figurki bo zbiera na mojego Sacreda !!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

mhm mam prośbę mógłby ktoś jakiekolwiek 15 figsów kawaleryjskich pozyczyc ktore moglyby sluzyc jako maruderzy... okazało się że nie mam jak moich psów odzyskać=\
z góry dzięki:D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

który jestem? :wink:

dobry turniej, nie było tak źle z frekfencją, jednak to nie falcon rok temu :)

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Dajcie wyniki i napiszcie coś o bitwach :)

Awatar użytkownika
Dispell
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dispell »

spoxs turniej
no własinie ktury jestem???????????????:p

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

który dispell, który a nie ktury. Turniej fajny, bolesny powrót do battla po prawie rocznej przerwie. I tak najpierw remis z Kęską i jego slaanem. Niestety miał o dużo za dużo dispella jak na mnie i dałem się wciągnąć w pułapkę "salkową" przez co sporo mi zgineło gdy zanosiło się na moją wygraną. No i byłem zwałowany bo w restricted to scrolle zmniejszają dispell na całą gre a nie tylko jak się ich używa, więc 9 kości dispella i 5 scroli to tak troche nie tak... heh.
Potem grałem z czopem. Czopie wez sobie pograj demonami albo czyms takim żebyś nie musiał za dużo myśleć bo gra z Tobą skończyła się w 4 turze... a to zły omen. 11:9 dla czopa.
Na koniec najmilsza bitwa dnia, czyli ogry kolegi Szeredy (dobrze napisalem?) i przegrana 7-13. Ta bitwa nauczyła mnie bardzo duże. Gdyby nie pechowy ruch o kilka cali za duzo do przodu moimi ushabti i swarmami to moze bym cos wiecej ugrał. Jednak katapulta nic nie zrobiła. Ogry przejechały po wszystkim co zdążyły. Kolega Szereda chyba tylko nie miał pomysłu na rozkręcenie klocka TG z królem.
Wnioski: Charioty dają duże w rozpie, miałem 2 oddziały i zauważyłem ich duży potencjał którego niestety nie umiałem wykorzystać. Katapulta bez farta może się schować. Cascet jest fajny na armie czarujące jednak dużo dispella przeciwnika powoduje ze ten prawie nigdy sie nie przebija.
Turniej bardzo fajny :).

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Dispel jesteś ostatni :wink:
A co do moich odczuc to wielkie dzięki za gre, dyplom i gre z przeciwnikami :D oczywiście tradycja trwa i mam 1 miejsce.

1 bitwa - Imperium
lord z killing blowem na duże cele rozkrecil czołg altar. Bitwa polegała na tym że skupił się na środku stłu w swojej strefie rozstawienia, dałem tam największe lance i pegazy a od boku zajechałem go lanca errantów i grali. Poprostu spychacz. 20 -0 dla mnie

2. bitwa - Ogry Szeredy na dużym magu
Próbowałem rozwalic Rinoxa z lorda z tym killingiem ale sie nie udało trudno lord zjedzony. Potem rhinox przejechał mi po jednej duzej lancy i to tyle z jego strony. U mnie póki grale nie dojechały do walki było ciężko. Wszystkie lance mi zaczęły uciekac, odbijac od 3 ogrów, jedynie pegazy stały na boku ironów i tak po 4 turach walki ich złamały. W ostatniej turze dzielne pegazy próbowały dojechac 3 buli z magiem małym sie nie udało ale musiałem to zrobic zeby móc pogonic gralami dużego maga z ironami. wynik 10:10 z przewagą małych pkt dla mnie.

3 bitwa - chaos górkena
oczywiscie lord w mojej 1 turze leci na smoka :) brejkuje sie ale zdałem. Tam narzucałem pare tych 6,5 na wardy i sv a tak w 2 turze walki smok poszedł z killing blowa i tyle o to istniał lord wraz ze smokiem. Górken sie załamał co dało mi większe pole manewru. Jego 3 kawalerie cieżke rozwalałem tylko kanapkami każdą po kolei. Pegazy dowaliły magów. Został mu 1 knight którego zaszarżowałem w ostatniej turze lordem... odbiłem sie a on mnie zagonił. 19:1 dla mnie

a oto moja rozpa:
Bretonnian Lord
General; Lance; Morningstar; Heavy Armour; Shield; Grail Vow
Gromril Great Helm
Mantle of Damsel Elena
Virtue of Heroism

1 Royal Pegasus

Paladin
Morningstar; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow
Lance of Artois
Virtue of Confidence

1 Warhorse

Paladin Battle Standard Bearer
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Grail Vow
War Banner
Virtue of Duty

1 Warhorse

Damsel of the Lady
Magic Level 1; Barding
Dispel Scroll
Dispel Scroll

1 Warhorse

Damsel of the Lady
Magic Level 1; Barding
Dispel Scroll
Dispel Scroll

1 Warhorse

7 Knights of the Realm
Standard; Musician;

1 Gallant

7 Knights Errant
Standard; Musician;
Errantry Banner

1 Cavalier

8 Knights Errant
Standard; Musician

1 Cavalier

5 Knights Errant
Standard

1 Cavalier

3 Pegasus Knights
Standard; Musician

1 Gallant

3 Pegasus Knights @ 250 Pts
Standard; Musician

1 Gallant

4 Grail Knights
Musician

Total Army Cost: 2250

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Ech Ty mały powergamerze... Przyszedłbyś kiedyś jakąś normalną armią na turniej. A nawet bretonią nie potrafisz wygrać z ogrami :wink:

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

powie mi ktoś na pocieszenie jak to możliwe że z 24 ataków z s6 trafiających na 3+ zadałem 1 wound na lordzie który ma ssave na 6 z przerzutem-.-? no albo wpadająca od boku kawaleria nurgla z banner of rage nienaruszona w lance jak sie moze odbić:<?

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

oj już nie tłumacz się rzutami, przegrałeś i tyle, zmierz się z tym górken ;p.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Górken pisze:powie mi ktoś na pocieszenie jak to możliwe że z 24 ataków z s6 trafiających na 3+ zadałem 1 wound na lordzie który ma ssave na 6 z przerzutem-.-? no albo wpadająca od boku kawaleria nurgla z banner of rage nienaruszona w lance jak sie moze odbić:<?
poprawna odpowiedź na pytanie brzmi - "Tocz"

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

czopie jest tylko jedna prawda "TOCZ JEST JEDEN !!!!!!!!!! " :wink: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

EH, a to wszystko przez to, że mnie zabrakło ;) .

Rozpy nie miał takiej znowu przegiętej...tylko przeciwnikow cienkich ;) . Szereda z Ogrami jedynie sprawił mu problem :p .

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

dobra to może ja
powrót do battla po masterze lubelskim:D

1 bitwa 15:5 z Supłem
moment przełomowy- dobrze użyty rune of challenge na smoku i smierc lorda + piękny multicombat gdzie z jednego oddziału knightów padał 1 longbeard a z drugiej takiego samego padało 8 hammerersów:D ogólnie bitwa na luzie:D

2 bitwa z Bojem w sumie to nie bitwa... pierwsza tura ginie lord z wardem 3+ na strzelanie od 1 bolca:D no i 20 hitów z conflagracji na iffce ktore spolowiły smoka.... reszta bitwy 2 tura kwalerie dojezdzaja i niszcza wszystko ogólnie bojo miał troche pechwoe rzuty>> żaden white lion nie zranił mi kawalerii jak wpadłem i ogólnie brak ogrania+ słaba armia= death bitwa skonczona w 2-giej turze:P

3 btiwa z toczem:
1 tura z terrora lanca uciekła nie ma jak -1 do ld z terrora:D wpada jego heros na pegazie nic nie robi oddaje zadaje 1 wond >> 4 save'y zdane na 6 i reszta wywardowana druga tura walki nie trafił nic lrod smoczek 3 razy zranił wszystko wywardowane i sprzedał mi killing blwoa i bye bye.... reszta bitwy > jedyna deska ratunku zrobiłem pułapke na najdrozszy oddział przeciwnika wpadam 5 nurglowców z banner of rage zadaje 2 woundy stoi nastepna tura tak samo i wpada we mnie wszystkim co ma=\ ehh reszta to dożynki:P

a moja rozpa:
lord na smoku tzeentcha z warde m3+ na niemagiczne 5+ na magiczne +1 ws, st i at -1 do liderek zdawanych przez niego
dyskowiec z wardem 3+ na strzelanie i scrollem
mag konny ze scrolem

3x maruderzy konni slanesha z toporkam iflailami i light armours

2x khornici jeden z raptorous banner drudzy z war bannerem
1x nurglwocy z banner of rage

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

gratuluje wygranym i przegranym, ja nie mogłem sie pojawić rzadko kiedy mam wolne soboty, a szkoda bo ten patch poprawia grywalność ogrami, ale mam nadzieje że pojawie się niedługo na jakimś turnieju żeby go sobie przetestować ;)

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Grodziu a co powiesz na bitewke podczas wf-u:D? mogę wziąść kartoniki kostki i miarkę:D no i tereny;p co Ty na to:>?

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

chyba całkiem ci się w głowie powaliło

ODPOWIEDZ