"NU MAGIC"- Gdańsk Morena 24.02.07

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

badyl pisze:sie glebiej nad tym zastanawiac nie bede, ale jak sie wszystkim tnie to chaos tez mozna, w koncu to jedyna armia ktora moze sobie teraz kostek powera/dispela doprodukowac jak nie ma przedmiotow
a jak lesniaki nie maja jelonka, to choas na juggerach itp tez nie musi jezdzic
ja juz napisalem, zasady tego turnieju nie moga wchodzic w army booka, a army book stawia sprawe jasno...na samym undivided tez sie zlozy silna armie, ale to nadal beda jednoskti z markiem, tyle z MoCU, taka juz specyfika tej armii, tak jak bret ma te vowy podstawowe, a wampiry musza miec jakas rodzine... tak samo bret nie musza miec innych vowow wiec nie maja, wampiry innych bloodlinow wiec nie maja, a WE moga sie wystawic bez kindredow... a co jak ktos jest graczem Khorna, mlodym zapatrzonym w krew i czaszki nastolatiem... wg. tego co piszesz nie moglby wogle wziasc udzialu w turnieju, mimo ze jego armia jest jak najbardziej dozwolona i legalna... a WE w odroznieniu od chaosu moga sie zlozyc spokojnie na kazdy wariant bez kindredow

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

a jak taki zapalony mlody milosnik lasow ma jako herosow maga na unicornie i wildow na stagach i innych herosow sobie nie kupil to juz ma pecha z tego wynika;]
pozdr

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

badyl pisze:a jak taki zapalony mlody milosnik lasow ma jako herosow maga na unicornie i wildow na stagach i innych herosow sobie nie kupil to juz ma pecha z tego wynika;]
pozdr
jest to najlepszy argument za kindredami jakie widzialem :wink: 8)

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

thurion pisze:
jest to najlepszy argument za kindredami jakie widzialem :wink: 8)
thx

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Tylko o Orłowa jade ja z Witkiem?
A Pater i ty Błażej :) ?

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Nie wiem czy będę mógł pojechać, bo teoretycznie pracuję w soboty. Podoba mi się format, więc dołożę wszelkich starań by zagrać... ale na 100% to bede wiedział w piątek dopiero :)

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Pater jedzie pewnie, tylko on w pracy bardziej pracuje niz ja i mniej po forach biega;] wczoraj mowil, ze jedzie

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Oki.To wpisz Mlody Patera tez.Ja postaram sie wziasc auto.Dam wam znac w piatek.Jezeli nie to ktos z was ewentulanie moze wziasc 8)

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

byloby nice:) Pater nie zawsze moze miec auto, ja moge zawsze bo moje, ale w ten weekend odpoczywalem, wiec w przyszla sobote moge nie moc prowadzic... czekam na info zatem
pozdr

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Hmm, to nie powiem, żeby z tymi kindredami było fair. Chaośnicki Exalted może sobie łyknąć marka np. Khorna i wsiąść na Juggera, a na podobnej zasadzie noblik WE nie może mieć WR Kindred i wskoczyć na Jelonka. Czuję się dyskryminowany. Poza tym Kindred to nie jakiś Mark, tylko po prostu forma wystawienia innego herosa - nie dali oddzielnego Waywatchera, czy Wardancera, natomiast w zamian inny system wystawienia sobie dowolnego kolesia (zamiast z 10 rodzajów herosów jak w Orkach i paru innych armiach).

Skoro się już robi taki turniej i ogranicza się te różne rzeczy, to w chaosie też tak można - będzie co prawda tylko jedna opcja Undivided (bo takiego się kolesia kupuje zgodnie z podręcznikiem), ale bez dodatkowych innych Marków. Trudno, ale skoro parę armii straci kilka opcji, to chaosowi też się nic nie stanie.
A jak słusznie ktoś zauważył, bardzo łatwo można w tej armii dopakować sobie kostki PD i DD, właśnie Markami, co ze względu na brak Scrolli może być dosyć istotne.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Armia prawie kompletna, czekam na zamówione modele, z których zrobię szejkery, jeśli nie dojdą do je sproksuję, mam nadzieję że to przejdzie, stąd pytanie, czy ktoś od was mam na stanie hellcanon(o 2 nie marzę), który mógłby pożyczyć na turniej?? Chciałbym przyjechać bo nawet mam nocleg(u kuzynki)tylko kwestia tych figsów(lecą z Anglii...)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

@ Scimi mi się wydaję że te marki są po prostu potrzebne do wystawiania różnych armii. Nie chodzi tutaj o to że bohaterowie będę tacy sracy albo nijacy tutaj chodzi o to, że armia bez takeigo, srakiego albo nijakiego bohatera nie mogłaby się obejść bo byłaby nielegalna. W WE bój jest tylko o bohaterów, bo armię możesz złożyć niezależnie o nich. Oczywiście wszystko jest IMO, jak coś to mnie pewnie ktos poprawi ;)

Pozdro
Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Mi też chodzi o wystawienie różnej armii a nie jedynie słusznego klona, do czego zmusza mnie format :lol:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Witam, jeśli są jeszcze wolne miejsca to prosiłbym o wpisanie mnie na listę uczestników. W związku z tym, że gram CHD mam pytanie, czy uwzględnicie erratę z GT, na temat której toczy się dyskusja na forum?? Pozdrawiam Nijlor

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

W związku z tym, że gram CHD mam pytanie, czy uwzględnicie erratę z GT, na temat której toczy się dyskusja na forum??
Tak będzie

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Dziękuję w imieniu Dawi Zharr :)

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

no i wszystko się wyjaśniło... w sobotę mam małe zaliczonko, więc na turnieju mnie nie będzie :)

politechnika potrafi doskonale zorganizować czas wolny studenta... :roll:

Onimusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Onimusz »

Ja mam takie pytanie moze ktos jedzie ze wrzeszcza i by mogl mnie zabrac ..?? bo troszke niewiem jak trafic zapomnialem..:P z gory dzieki..!!

Pozdr

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

spod Manhattanu : 127,129,162 ;) Za 1,40 zł w obie strony jazda.

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

@Chory
i co tam, masz auto?? my z Paterem jutro rano raczej nie chcemy prowadzic...

ODPOWIEDZ