Czy oby na pewno tak można??

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

W skrócie chodzi o to, że magiczne reformy gwardią, są mniej bezczelne niż fanatic slingshot, który jest z kolei mniej bezczelny niż popychanie slave'ów łokciem, tak samo jak overguess na 4 cale jest mniej bezczelny niż overguess na 20 cali, który jest z kolei mniej bezczelny niż rzucanie w figurki przeciwnika kamieniami, ale o ile w tym drugim przypadku wszyscy się zgadzają, że każde z tych zagrań jest złe o tyle w pierwszym przypadku jest grupa osób (które o dziwo nie grają wcale ogrami, orkami, czy innymi high elfami) która uważa, że dwa ostatnie zagrania są złe a to pierwsze jest jak najbardziej fajowe.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

są mniej bezczelne niż fanatic slingshot,
a fanatic slingshot w koncu byl gdzies zbanowany? bo ja tego nigdzie nie widzialem...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Shino pisze:
Ciekawe czemu gracze VC tak nie robią?
robia... jak maja march block lub maja oddzialy w lesie...
nie spotkałem się... Ostatnio mniej jeżdzę na mastery. W każdym bądź razie takie zagrywki na moim stole nie przejdą. Po prostu ma się ochotę bić.

Nie mówię to do nikogo personalnie, ale takie zagrywki są krótko mówiąc; be. Można mi zarzucać brak argumentów. Ale na pewno nie będę się sprowadzal tak nisko by wykorzystywać wszystkie chamskie tricki w zwykłej grze w figurki...
Żenada :(

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Shino pisze:
a fanatic slingshot w koncu byl gdzies zbanowany? bo ja tego nigdzie nie widzialem...
No właśnie Kacper to zaproponował i się obruszyłeś. :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

b_sk pisze:
Shino pisze:
No właśnie Kacper to zaproponował i się obruszyłeś. :P
zaproponowal wheela i turna co jest niezgodne z zasadami. nawet pokazalem cytat, ktory tego zabrania.

slingshoty wilkami sa z tego co pamietam trktowane jak szczelinki w 6 edycji :) (nie zakazane ale uwazane jako rule abuse)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Kwestia terminologii. W zależności od osoby fanatic slingshot może znaczyć jedno albo drugie, mnie chodziło o myka z wheelem.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

@Miszczu- a co powiesz na zagranie takiego rodzaju:

mam odzial tancerzy w lesie z magami powiedzmy. tak ze mnie calkowicie nie widzisz... robisz reforme w odpowiednia strone w wezyk z krolem na przedzie i o dziwna sprawo widzisz moj unit i mozesz szarzowac... dalej wszystko wpozadku dla Ciebie?
no moze dodam ze TG robia sie klociem nie do zaszarzowania przez nie lataczy bo inaczej spokojnie sami sa szarzowani... malo? mozna jeszcze troche takich przykladow posypac...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

mam odzial tancerzy w lesie z magami powiedzmy. tak ze mnie calkowicie nie widzisz... robisz reforme w odpowiednia strone w wezyk z krolem na przedzie i o dziwna sprawo widzisz moj unit i mozesz szarzowac... dalej wszystko wpozadku dla Ciebie?
ale wiesz, ze nie o to jest dyskusja bo to i tak bedzie mozna robic ikona?

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Po prostu GW zwaliło nie wydając dobrych errat do poszczególnych armii podczas wydawania 7ed. (zastanawia mnie, czy ktoś w ogóle się tym tam zajmuje) W tym momencie wszystko rozbija się o tworzenie oddziałów z 1 modelem z przodu i masą z tyłu. Każdy z tych exploitów na tym się opiera. Zapis, że poza szarżą żaden model nie może wykonać w fazie ruchu więcej niż 2x (bez tego 2x jeśli oddział jest w sytuacji gdzie nie można maszerować) jego ruch może tez by pomógł.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Shino pisze:
ale wiesz, ze nie o to jest dyskusja bo to i tak bedzie mozna robic ikona?
wiem i wiesz pewnie takze ze na takiej samej "legalnej' zasadzie ratlingii strzelaja z lasu niewidzialne i zza /z gorki? po prostu sie obracaja... bo przeciez nie ma zakazu...
sam dobrze wiesz ze podobnych mykow mozna jeszcze troche uwypoklic...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Shino pisze:zaproponowal wheela i turna co jest niezgodne z zasadami. nawet pokazalem cytat, ktory tego zabrania.
Jest inna możliwość wypluwania fanatyków:
1. Wystawiamy 30 goblinów w formacji 6x5 tyłem do wroga.
2. Zmieniamy formacje (50% ruchu) do 1x30 (nowy faq pozwala)
3. Jesteśmy na 20 calu (25 modeli).
4. Wypluwamy fanatyków.
5. Za 50% ruchu wracamy do punktu wyjścia.

Czy LS planują cos z tym zrobić ?

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Shino delikatnie wyjaśnił sprawę.

Ja tylko dodam, że w realiach abym Cię złapał ikoną musisz stać tymi tancerzami z magiem 9 cali od mnie. Czyli sam się prosisz o krzywdę.

I warto się nauczyć grając WE, że wstawienie oddziału do lasu nie daje immunitetu nieśmiertelności.
Argument wrzucam do worka "chybionych" (oj powoli ta torba zaczyna mi ciążyć.. jak tak dalej pójdzie trzeba będzie pójść po nową siatkę do TESCO)
I tym kończę ten epizod.

Czekam nadal na konkrety :)

Dziki Mukker za pewnego rodzaju podsumowanie. Widac że niektórzy potrafią spojrzeć trzeźwo na sprawę.

Bigpasiak: Polecam uważnie czytać. Ten argument z pomiedzy tzw lędzwi.. został już obalony. I znów nie ma nic wspolnego z ikoną

C4H10. (to tylko okrzyk radosci) GRATULUJĘ!! WRESZCIE KONKRETNY I TRUDNY DO OBALENIA ARGUMENT! I JAK NAJBARDZIEJ TRAFNY W STOSUNKU DO DYSKUSJI :D :D

Teraz musze nad tym spokojnie siąść bo wreszcie mam argument który żeczywiście zarzuca bzdurność komentarza FaQ :)
Jeszcze raz dziękuje :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

c4h10 pisze:
Shino pisze:zaproponowal wheela i turna co jest niezgodne z zasadami. nawet pokazalem cytat, ktory tego zabrania.
Jest inna możliwość wypluwania fanatyków:
4. Wypluwamy fanatyków.

Czy LS planują cos z tym zrobić ?
wiesz, ze takie myki mi sie podobaja :) ostatnio o tym zrezta wspominalem na turnieju, ze cos takiego fajnego mozna zrobic :)

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Jak tak dalej pójdzie ludzie rzucą Demony i przejdą na Orki :D
To by był dopiero wyczyn
/przepraszam nie mogłem sie powstrzymać. raz na 6 esejów musze coś pospamować - działa jak dobra terapia odwykowa/

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Butan pisze:Jest inna możliwość wypluwania fanatyków:
4. Wypluwamy fanatyków.
buahahahahaha dobre :D

pozdraiwam
Furion

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

swietne

jezeli tak ma wygladac wfb to wole GoT lub L5R

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Czemu wszarżowanie do lasu, żeby dorwać oddział tancerzy z magami (kryjącymi się tam przez całą bitwę i naparzającymi we mnie korzeniami, podczas, gdy ja mogę co najwyżej biegać za łucznikami kosztującymi 120 pkt) jest czymś nie tak? Bo tylko my możemy tak zrobić? Bo każdy inny jak wejdzie na chama do lasu i stanie przed twoim oddziałem to się musi modlić, żeby mu popychaczka weszła, a ty jak zescrollujesz to obsypiesz go szyszkami i gałęziami i znowu uciekniesz z pola widzenia? Takie szarżowanie wężykiem jest fe bo niszczy czyiś da plan? (mimo że jest mocno przewidywalne gdzie może taka gwardia sięgnąć)

Czy wszyscy byliby zadowoleni, gdyby:
A) Gwardia nie rozwijała się w wężyk i nie szarżowała w tej postaci
B) Gwardia nie rozwijała się w wężyk po czym zwijała szeregi, żeby przejść te magiczne 7-9 cali zamiast 4 jak reszta armii
C) Gwardia używała sztandaru tylko i wyłącznie do robienia obrotów w miejscu + małe przetasowanie pozycji herosów
D) wasza propozycja
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

czemu się tak bulwersujesz? ten myk z gwardią powstał stosunkowo niedawno. wczesniej żaden gracz TK nie miał problemów z graniem tą armią. teraz dzieki nowej zabawce wprowadziliście do gry element nieprzewidywalności. bo za cholere nie wiadomo jak należy się ustawiac, zeby nie dostac szarży od takiego oddziału.
jak już wspominałem w inym poście niektórzy z członków LS chyba zapominają po co LS istnieje- to nie organizacja, które ma pracować nad wymyslaniem nowych super patentów psujacych innym zabawę, ale rozwiązywanie takich problemów. i nie mówcie mi, że po to wymyslacie nowe myki, żeby je potem ucinać. tłumaczenie tego typu można porównac z zeznaniem pewnego strażaka, ktory mowił że podpalał, żeby uczyć się potem gasić pożary...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Dla mnie C - tak zawsze ikona działała dopóki jakiś dziwnych myków ludzie nie zaczęli wymyślać z wężykowaniem. Obrót, przetasowanie herosów i jakieś logiczne zmiany szeregów (na przykład zmiana ustawienia 15 TG z 5x3 na 7x2+1, a nie 1x15). B jest wałem, A jeszcze da się przełknąć, chociaż dla mnie jest na granicy dobrego smaku, poza tym jest wielce prawdopodobne, że gracz TK po rozjechaniu tego herosa w następnej turze wykona manewr B by wyjść z lasu.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

I bardzo dobrze Hobbit że tak zrobi.
Nie po to wydaje ponad 300 pkt na jednostkę aby ugrzęzła w lesie do końca gry pełzając 2 cale na rundę.

ODPOWIEDZ