Od kilku dni trapi mnie jedna mysl, mianowicie:
Jesli z Engine'a spadnie priest( silnik przestaje dzialac), i w poblizu jest priest na piechte, to czy moze dojsc do silnika i zaczac go obslugiwac ?
Prosze o odpowiedz

Moderator: Ziemko
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
wkrótce po raz drugi spotkam lizaki, najpewniej na 4 stedziach (2x ancient), dlatego kretyńskie pytania, bo podręcznika nie kupię z zasysać nie chcę.: - gramy na 7ed - może ktoś pamięta:Alister pisze:Z polskiego nie wiem, o która Ci chodzi.
Moce sa 3:
1. D6S4 magiczne hity we wszystko "enemy" w 2D6''
2. Ward 5+ dla "friendly" w 12'' na ataki pochodzace spoza 12'' od Engine
3. Obniżenie "casting value" wszystkich czarów z jednego lora o 1 (czyli latwiej je rzucic).
Alleluja i do przodu.
chodzi mi o sytuację, gdy na ancienta atakuję samotnym, powiedzmy pegazem z lordem. Czy ops może ustawić załogę w rządku i pokazać, że jest miejsce które nie walczy i tam postawić priesta odmawiając challenga? /jak to ma miejsce przykładowo w oddziale łuczników z magikiem?/ - bo samotnym liderem do 5 skinków się nie dostawię.Jasif pisze: 2. Jeśli nie ma innej postaci w styku to owszem, Skink Priest musi przyjąć challenge.
byłaby szansa na źródło? Naprawdę byłbym wdzięczny.Jasif pisze: 4. Z giant blowpipes tak, z giant bow nie.
Skink Priest na Ancient Stegadonie jest pojedynczym modelem, nie ściąga się nikogo z góry do walki_reszka pisze:chodzi mi o sytuację, gdy na ancienta atakuję samotnym, powiedzmy pegazem z lordem. Czy ops może ustawić załogę w rządku i pokazać, że jest miejsce które nie walczy i tam postawić priesta odmawiając challenga?
Tak samo, nie musisz się stykać z bohaterem, żeby rzucić challenge. Jeśli łucznicy są w "linijce" to bohater nie ma gdzie się schować, więc musi przyjąć challenge. (O ile łucznicy nie mają championa) A w ogóle to jak gracie na 7 edycję, to sam decydujesz, jak dostawiasz się przy szarży, więc what's the problem?_reszka pisze: /jak to ma miejsce przykładowo w oddziale łuczników z magikiem?/
Czytanie FAQ'ów nie boli._reszka pisze:byłaby szansa na źródło? Naprawdę byłbym wdzięczny.