Pomigracyjny szampan i kac
Re: Pomigracyjny szampan i kac
Sorry za 2 posta ...
ale czy da rade coś zrobić żeby większe podpisy/poty nie rozjeżdżały tak ? Może jest jakaś możliwość rozciągnięcia tego forum na całą szerokość przeglądarki ?
Link do foty :
http://s584.photobucket.com/albums/ss28 ... pulpit.jpg
ale czy da rade coś zrobić żeby większe podpisy/poty nie rozjeżdżały tak ? Może jest jakaś możliwość rozciągnięcia tego forum na całą szerokość przeglądarki ?
Link do foty :
http://s584.photobucket.com/albums/ss28 ... pulpit.jpg
1) Już pisałem, że layouty poza oficjalnymi (subsilver, redsilver, prosilver) nie będą wspierane. Znaczy, wali mnie szczerze jeśli i kiedy powodują problemy z wyświetlaniem
2) Zdaje się że można gdzieś w panelu ustawić ograniczenie rozmiaru wklejanych obrazków. Póki co uderzaj do moderatora, żeby przystopował zapędy takiego "galernika".

2) Zdaje się że można gdzieś w panelu ustawić ograniczenie rozmiaru wklejanych obrazków. Póki co uderzaj do moderatora, żeby przystopował zapędy takiego "galernika".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
eee wale to1) Już pisałem, że layouty poza oficjalnymi (subsilver, redsilver, prosilver) nie będą wspierane. Znaczy, wali mnie szczerze jeśli i kiedy powodują problemy z wyświetlaniem

Mam zastrzeżenia do kolorystyki (za jasna - faktycznie szybko męczy) i do czcionki w tytułach poszczególnych wątków/działów (słabo czytelna). Dla przykładu - niniejszy temat w pierwszej chwili przeczytałem jako "Poimigracyjny szampan i KAO". Na wszelki wypadek wyjaśniam, że nie mam wady wzroku i umiem już czytać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
ja osobiście mam sugestie co do wyglądu skórki: tło mogłoby być barcziej beżowe/pastelowe/piaskowe coby się przyjemniej czytało, bo narazie tak jak to już było wcześniej wspominane podczas przeglądania forum oczy strasznie szubko się męczą.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Tzn. ja mam tak, że jak wchodzę na search=newposts (zobacz nowe posty) to już przeczytane/odpisane po prostu mają szarą ikonkę -- ale wciąż się pokazują jako nowe posty od czasu ostatniego wejścia na forum ze świeżą sesją (tj. świeżym odpaleniu przeglądarki). I tak chyba powinno się zachowywać. A jak ktoś nie chce, to niech sobie kliknie "oznacz działy jako przeczytane" na głównej stronie.

Ja na razie widzę same minusy zmiany silnika:
- forum działa wolniej;
- mnóstwo upierdliwych błędów;
- brzydszy layout.
Plusów jak na razie nie zauważyłem.
- forum działa wolniej;
- mnóstwo upierdliwych błędów;
- brzydszy layout.
Plusów jak na razie nie zauważyłem.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Tomashu, bardzo mi przykro ale ta opcja, przynajmniej u mnie, nie działa (tzn po wybraniu oznacz działy jako przeczytane nic się sensownego nie dzieje.)Tomash pisze:Tzn. ja mam tak, że jak wchodzę na search=newposts (zobacz nowe posty) to już przeczytane/odpisane po prostu mają szarą ikonkę -- ale wciąż się pokazują jako nowe posty od czasu ostatniego wejścia na forum ze świeżą sesją (tj. świeżym odpaleniu przeglądarki). I tak chyba powinno się zachowywać. A jak ktoś nie chce, to niech sobie kliknie "oznacz działy jako przeczytane" na głównej stronie.
Kurde, dziwnie to brzmi. Poproszę o informację o przeglądarkach, ich wersjach oraz jak step-by-step odtworzyć babola.

jedno co jest jeszcze wkurzajace to panel moderacji... nie ma juz takich prostych przyciskow na dole ekranu tylko trzeba sie bawic jakimis zakladkami, tabelkami...
no i tak jak mowili przdmowcy brak odznaczania dzialow przeczytanych
ogolnie słabo moim zdaniem, stare bylo duzo bardziej funkcjonalne
no i tak jak mowili przdmowcy brak odznaczania dzialow przeczytanych
ogolnie słabo moim zdaniem, stare bylo duzo bardziej funkcjonalne
Ech, trzeba było zrobić migrację na SMF a'la Nowa Gildia i ciekawe jak wtedy byście śpiewali 

bardzo chciałem Ci pomóc, ale zaczęło sie kulturalnie wszystko odchaczaćTomash pisze:Kurde, dziwnie to brzmi. Poproszę o informację o przeglądarkach, ich wersjach oraz jak step-by-step odtworzyć babola.

używam wymiennie IE 8.0 i Safari, jakby co.
akurat panel mod. jest korzystnyjedno co jest jeszcze wkurzajace to panel moderacji... nie ma juz takich prostych przyciskow na dole ekranu tylko trzeba sie bawic jakimis zakladkami, tabelkami...

.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.