Skład na Euro
Moderator: swieta_barbara
Re: Skład na Euro
Dmitrij – wiem, że Internet dzięki anonimowości oraz dystansowi wobec adwersarza zapewnia piszącym bezpieczeństwo a wraz z nim odwagę, ale dyskusja nie powinna prowadzić nigdy do obrażania kogokolwiek.
Dlatego wyjaśnię Tobie z chęcią, że zajęcie pierwszego miejsca w lidze nie świadczy o tym, że dany gracz jest najlepszym graczem w Polsce. na ten wynik składa się bowiem wiele elementów. nie tylko gry indywidualne ale również gry w mniejszym lub większym teamie. oceny z malowania i testu wiedzy (nieraz w zastanawiających proporcjach), częstotliwość grania na turniejach. wreszcie, chyba najważniejsze - wszyscy gracze nie grają tą sama armią. jedni grają cały sezon jakimiś tałatajstwem, a inni wybierają "samograja". trudno zatem stwierdzić, czy gracz zakładający maski takim samograjem jest lepszy od tego, którego robi cyklicznie 15:5 swoją śmieć-armią. gdyby na euro można było jechać z 8 takimi samymi armiami nie byłoby problemu, bo można by było po prostu wybrać top8 na podstawie wyniku z ligi. Tyle, że tak prosto nie jest.
w tym roku reguły wyboru składu były jasne. skład miał być wybierany przez kapitana wyłonionego przez top20. na przyszłość warto zatem pomyśleć zanim się coś stworzy, a nie potem wylewać tony łez w swych postach, próbując wszystko odkręcić. miejsc na euro jest tylko 8 zaś chętnych znacznie więcej. na przyszły rok trzeba zatem pomyśleć o takim wyborze składu, który byłby sprawiedliwy i miarodajny.
Playoffy jakie zaproponował debek są ciekawym rozwiązaniem tyle, że winny obejmować całą 20 a nie 20 minus tych, których z jakichś względów nie lubimy. zasady tego turnieju powinny być też znane wszystkim przed rozpoczęciem sezonu. pozdrawiam
Dlatego wyjaśnię Tobie z chęcią, że zajęcie pierwszego miejsca w lidze nie świadczy o tym, że dany gracz jest najlepszym graczem w Polsce. na ten wynik składa się bowiem wiele elementów. nie tylko gry indywidualne ale również gry w mniejszym lub większym teamie. oceny z malowania i testu wiedzy (nieraz w zastanawiających proporcjach), częstotliwość grania na turniejach. wreszcie, chyba najważniejsze - wszyscy gracze nie grają tą sama armią. jedni grają cały sezon jakimiś tałatajstwem, a inni wybierają "samograja". trudno zatem stwierdzić, czy gracz zakładający maski takim samograjem jest lepszy od tego, którego robi cyklicznie 15:5 swoją śmieć-armią. gdyby na euro można było jechać z 8 takimi samymi armiami nie byłoby problemu, bo można by było po prostu wybrać top8 na podstawie wyniku z ligi. Tyle, że tak prosto nie jest.
w tym roku reguły wyboru składu były jasne. skład miał być wybierany przez kapitana wyłonionego przez top20. na przyszłość warto zatem pomyśleć zanim się coś stworzy, a nie potem wylewać tony łez w swych postach, próbując wszystko odkręcić. miejsc na euro jest tylko 8 zaś chętnych znacznie więcej. na przyszły rok trzeba zatem pomyśleć o takim wyborze składu, który byłby sprawiedliwy i miarodajny.
Playoffy jakie zaproponował debek są ciekawym rozwiązaniem tyle, że winny obejmować całą 20 a nie 20 minus tych, których z jakichś względów nie lubimy. zasady tego turnieju powinny być też znane wszystkim przed rozpoczęciem sezonu. pozdrawiam
zwazywszy ze w eliminacjach bierze udzial 4 JH, a sklad ma 8 graczy to maxymalnym procentem mogloby byc 50%.Dmtrij pisze: Sorry, ale nie zdziwie się, jak 60% składu będzie z JH, mimo wew. eliminacji.
chyba ze plotki sie sprawdza i robson chce do JH...

a skoro nadal wychodzi ci 60% to wroc do szkoly zamiast czytac forum.
cytuje malala : pozdro pocwicz.

@ Furion a może przyznasz się czym grasz ?
@ Hurtmaker - nie ma armii samorajów to mit - jak jamochłonowi dasz "samoraja" to marnie skończy, oczywiście armia ma duże znaczenie, ale i tak czołówka eleminuje ten element grając... najlepszymi armiami. Można oczywiście się spierać że statystycznie gracze Worków i Gobelinów czy też Ogierów to najtęższe battlowe umysły ale... po co... ?
Ż.

@ Hurtmaker - nie ma armii samorajów to mit - jak jamochłonowi dasz "samoraja" to marnie skończy, oczywiście armia ma duże znaczenie, ale i tak czołówka eleminuje ten element grając... najlepszymi armiami. Można oczywiście się spierać że statystycznie gracze Worków i Gobelinów czy też Ogierów to najtęższe battlowe umysły ale... po co... ?
Ż.
@ Jasiuu owszem jestem. choć mimo, ze tracę obiektywność jest parę rzeczy które nawet nie-wrocławskich graczy drażnią a ja dałe temu upust.
Żeby nie było niejasności, do samego końca kibicować Debka druzynie zamierzam, wkurza mnie tylko demagogia i wciskanie ciemnoty:P
Żeby nie było niejasności, do samego końca kibicować Debka druzynie zamierzam, wkurza mnie tylko demagogia i wciskanie ciemnoty:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
zgadzam się z Tobą ale tylko częściowo- wiadomo, że jak dasz miałpie karabin maszynowy to zrobi z nim taki sam użytek co z kija. ale jeśli karabin dostanie dobrze wyszkolony żołnierz, to ma większe szanse w starciu z dobrze wyszkolonym żołnierzem ale wyposażonym w kij. spierać się nie zamierzam kto jest najlepszym graczem. pisałem tylko, że nie można tego ustalić w oparciu o ranking ligowy.Żaba pisze:@ Furion a może przyznasz się czym grasz ?![]()
Ż.
a czemu nie??
powinna się liczyć skuteczność a nie kolesiostwo

to trzeba było pomyśleć o tym w zeszłym sezonie i przeforsować taki wybór składu, któryby odpowiadał Twojemu pojęciu skuteczności. wymyślono inny, a że wynik był sprzeczny z oczekiwaniem co niektórych to już inna sprawa.trzeba uszanować wynik wyborów i pomysleć o dobrym i sprawiedliwym rozwiązaniu tej kwestii na przyszły sezon.RAFIX pisze:a czemu nie??
Zdecydowanie Takswieta_barbara pisze:Naprawde sadzisz, ze taka kolosalna roznica w efektywnosci druzyny jest zastapienie Darka, Malala i Robsona Kielonem, thurionem, Kolata czy mna?
@RAFIX
dokładnie!
Nie ujmując umiejętności JH i reszcie, bo są wielokrotnie wyższe niż moje, ale to w oparciu o skuteczność powinno się skład wygrać. Mamy jakiś ranking, znacie sie nie od dziś, więc skille graczy najlepszych nie są wam obce. Dlaczego nie wybrać najlepszych? hmmm, bo "kikasowość też się liczy"?
Pozdro. POMYŚL
dokładnie!
Nie ujmując umiejętności JH i reszcie, bo są wielokrotnie wyższe niż moje, ale to w oparciu o skuteczność powinno się skład wygrać. Mamy jakiś ranking, znacie sie nie od dziś, więc skille graczy najlepszych nie są wam obce. Dlaczego nie wybrać najlepszych? hmmm, bo "kikasowość też się liczy"?
Gratki gąsko - 60% nie jest tu konkretnym wynikiem, a raczej słowem mówiącym o sytuacji. Jeżeli naprawdę tego nie pojąłeś, a jedyne co potrafisz to czepiac się słówek, proponuje zamknąć się.Gasior pisze:zwazywszy ze w eliminacjach bierze udzial 4 JH, a sklad ma 8 graczy to maxymalnym procentem mogloby byc 50%.Dmtrij pisze: Sorry, ale nie zdziwie się, jak 60% składu będzie z JH, mimo wew. eliminacji.
chyba ze plotki sie sprawdza i robson chce do JH...![]()
a skoro nadal wychodzi ci 60% to wroc do szkoly zamiast czytac forum.
cytuje malala : pozdro pocwicz.
Pozdro. POMYŚL
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Zdecydowanie nie masz pojęcia jakie pierdoły piszesz.Ziemko pisze:Zdecydowanie Takswieta_barbara pisze:Naprawde sadzisz, ze taka kolosalna roznica w efektywnosci druzyny jest zastapienie Darka, Malala i Robsona Kielonem, thurionem, Kolata czy mna?
Miałeś milczeć, a tak serio to zgadzam się z Ziemkiem. Jeżdżę już 4 lata na mastery i często oglądam jak kto gra(Malal, Darek, Robson), a do tego dochodzą jeszcze opinie innych graczy które sa prawie zawsze jednakowe. W mojej głowie wykrystalizowała sie opinia o tych trzech graczach a mianowicie Darek Polit- bezwzględność i brutalność, po trupach i skandalach do celu[wysmienity material na kapitana, nie wiem jak wy ale mi by nie było zal obcokrajowców którzy musieliby stawić czoła Darkowi], Robson- arcymistrz, miałem przyjemność grać i widzieć jak gra dla mnie poezja(i swoj koleś jak lepiej poznaszKubcio pisze:Zdecydowanie nie masz pojęcia jakie pierdoły piszesz.Ziemko pisze:Zdecydowanie Takswieta_barbara pisze:Naprawde sadzisz, ze taka kolosalna roznica w efektywnosci druzyny jest zastapienie Darka, Malala i Robsona Kielonem, thurionem, Kolata czy mna?

Kubcio pisze:Zdecydowanie nie masz pojęcia jakie pierdoły piszesz.Ziemko pisze:Zdecydowanie Takswieta_barbara pisze:Naprawde sadzisz, ze taka kolosalna roznica w efektywnosci druzyny jest zastapienie Darka, Malala i Robsona Kielonem, thurionem, Kolata czy mna?
Nie mam zamiaru wchodzic z Toba w pyskowke , nie bede takze pisal na temat wartosci merytorycznej Twoich wypowiedzi , ani nie bede ocenial ich.
Juz dawno przyzwyczialem sie , ze szarzy, anonimowi uzytkownicy lubia popisac sobie rozne farmazony. Dobrze , ze nie maja oni wplywu na ksztalt ligi...
Nie taki anonimowy. Kuby Falkowskiego nie pamiętasz?Juz dawno przyzwyczialem sie , ze szarzy, anonimowi uzytkownicy lubia popisac sobie rozne farmazony.
Nie kojarzę żadnych zgrzytów pomiędzy mną i Barbarą... A poza tym do składu się nie nadaję, bo nie pamiętam już, jak się gra w wfb.Do teamu dorzuciłbym jeszcze Jankiela i Św. Barbare tak żeby były zgrzyty, bo rywalizacja musi być.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
@ Kubcio sądzę jednak że sie mylisz - jeśli bardzo chcesz mogę przedstawić wyniki bezpośrednich konfrontacji pomiędzy ww. graczami - fakty vs słowa. Ale przecież nie ma to najmniejszego sensu bo przecież nikt nie jest jeszce pewien swojego miejsca w reprezentacji ? prawda ? Toteż szkoda czasu. Więc poczekajmy na ogłoszenie parafialne
Dacie radę nie będzie problemu / nie dacie ropęta się piekło 

raptor dobze prawi, z automatu skreslacie 3 najlepszych graczy w polsce, bo co tu ukrywac od ostatnich kilku sezonow zwyciestwo ligi rozstrzyga sie miedzy nimi.
A nawiazujac do postu barbary... zastapienie darka osoba barbary to rzeczywiscie swietny pomysl... przeciez barbara jest w 100% lepszy przyjol od darka maske a grali identycznymi rozpiskami
a z majego malego doswiadczenia batlowego to sie raczej nie zdarza jak graja gracze o podobnym poziomie? a moze sie myle... 
A nawiazujac do postu barbary... zastapienie darka osoba barbary to rzeczywiscie swietny pomysl... przeciez barbara jest w 100% lepszy przyjol od darka maske a grali identycznymi rozpiskami

- Shakin' Dudi
- Masakrator
grałeś przeciwko Darkowi? Miła bitwa była?
i może dlatego Darek nie jest wybrany do składu
bo jest lepszy od barbary 

Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, o 11:26 przez RAFIX, łącznie zmieniany 1 raz.