Piechota Elfów Wysokiego Rodu :)

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Piechota Elfów Wysokiego Rodu :)

Post autor: Asassello »

Kaylar pisze:No akurat piechotę Chaosu można też ładnie złożyć więc nie masz akurat racji. Można zrobić na nich ward na 3+ podobno a są też pomysły w sekcji Chaosu że można mieć po 4 ataki xD Ale Chaos możemy zostawić w spokoju. Powergameing [-X

miscast nie jest efektem czaru tylko samego procesu czarowania, a przed tym BotWD nie broni

NIe wydaje mi się jest jakiś FAQ do tego ??? Bo jeśli nie to jak najbardziej musi zapewniać ochronę również przed miscastem ponieważ jest to efekt czaru.
miscast nie jest efektem czaru a czarowania, dwie różne rzeczy i na serio było to już wałkowane - przekopcie Kwestie
Zasad!

Poza tym przestań podniecać się tak bardzo tym chaosem, tamte jednostki są jeszcze droższe od naszych, czyli słusznie że są lepsze. Ale czyj stosunek jakoś/cena jest lepszy to już kwestia otwarta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

SM? 3+ save? :shock2:
Czort, miałem na myśli WL, SM to nieco inna kategoria wagowa. Zwracam honor :) .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

6tka SM jako taktyczne commando potrafi uratować 4 litery. Ostatnio dopisali vargulfa i małe harpie do kolekcji. Niestety salwa strzelania i ich nie ma. Na VC warto championa wykupić z amulet of light.

W głowie krąży mi niedobry :twisted: pomysł małego metal maga w folariath's robe kroczącego dumnie przed SM'a .

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Post autor: Kaylar »

Według mnie brakuje im tylko zasady zabójczy cios, skoro egzeki to mają to Swordmasterzy powinni mieć go tymbardziej ;p. Cóż ale i tak są świetni :)
HIGH ELVES 0/0/0 (W fazie zbierania ;])
WARRIORS OF CHAOS 0/0/0 (W fazie smutku ;])

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

WS 6 tez jest spoko... z KB byliby turbo gieci :D
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

No nie wiem, to podobno najlepiej wyszkolenie wojownicy na świecie ;D Im zasada killing blow jest wręcz pisana heh

Uważaj na swoje myśli, stają się słowami. Uważaj na swoje słowa, stają się czynami. Uważaj na swoje czyny, stają się nawykami. Uważaj na swoje nawyki, stają się charakterem. Uważaj na swój charakter on staje się twoim losem...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

z kb byliby jeszcze drożsi, a dalej by był to wspaniały, zajebisty, powabny elf z 3tafa i savem 5+ :)
Lepiej jakby mieli 5WS i byli tansi :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

dziik pisze:W głowie krąży mi niedobry :twisted: pomysł małego metal maga w folariath's robe kroczącego dumnie przed SM'a .
Nie rozkminiam tego. Chodzi o to, żeby SM nie mogli w nic zaszarżować, bo mag ich blokuje?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Andrzej pisze:
dziik pisze:W głowie krąży mi niedobry :twisted: pomysł małego metal maga w folariath's robe kroczącego dumnie przed SM'a .
Nie rozkminiam tego. Chodzi o to, żeby SM nie mogli w nic zaszarżować, bo mag ich blokuje?
Chodzi o to, aby bezpiecznie ich dostarczyć w bok kloca ^_^ z dala od wrogiej kawalerii.

Andrzej
Pan Spamu

No dobra, ale w jaki sposób ten mag ma im pomóc?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

bo on mysli ze tym magiem zatrzyma kawe. Ha dobre. To teraz chlopcze policz. 1 za szarze 1 za bannerek i moze cos jeszcze dojdzie jakas ranka czy cos. I mag przegrywa o 3 czy ile, i zdawaj breaka. Nie dosc ze mag pojdzie to sm i tak dostana szarze.

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Relosu pisze:bo on mysli ze tym magiem zatrzyma kawe. Ha dobre. To teraz chlopcze policz. 1 za szarze 1 za bannerek i moze cos jeszcze dojdzie jakas ranka czy cos. I mag przegrywa o 3 czy ile, i zdawaj breaka. Nie dosc ze mag pojdzie to sm i tak dostana szarze.
Relosu, jak chcesz wypuścić swoją kawalerię wartą 250+ punktów (zasięg czaru 24 cale) na metal maga wartego 145 punktów to Twoja sprawa.

Andrzej

Właśnie o to chodzi, żeby Swordmasterzy nie bili się samotnie z kawalerią ciężką, a jedynie wspierali speary i dragon princes w walce z piechotą. Jeżeli magik będzie miał BSB w zasięgu to ma szansę przetrwać niemagiczną szarżę, jeżeli będzie szarża magiczna to się poświęci - ale w kolejnej turze, kawy przeciwnika już nie będzie. Wystarczy szybka kalkulacja.
Mała kawa kosztuje 250 punktów +. Duża kawa kosztuje 400+. Mała kawa po przyjęciu strzała z sygnaturki zostanie wessana przez cokolwiek. Duża kawa spotka się z szarżą w bok od cowboya na smoku lub Dragon Princes i zejdzie.

Bez brzytwy tylko opancerzona kawaleria jest problemem dla elfików.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

to wypusci w to klocek taniej jak barszcz piechoty. Jeszcze lepiej.

Andrzej
Pan Spamu

Niby coś w tym jest. Ale mało jest armii niemających sposobu na ściągnięcie takiego gościa. Jakikolwiek czar, jakiś magiczny strzał. Nie ma opcji, żeby to zadziałało.
Zresztą pojedź tym na turniej, to sam zobaczysz :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

obecnie ludzie spokojnie radzą sobie z trójką wraciaków to niby czemu nie mieliby poradzić sobie z jednym magiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Jeden magik eteryczny to nawet nie jest pomysl 0-1 , gdyz w najlepszej konfiguracji zbiera breaka na -2. Boom Boom i tracisz maga , a to nie tylko punkty ale tez potencjal magiczny. Do takich manewrow lepsze sa orzelki, nie eteryczne ale cel i nimi mozna osiagnac.

Andrzej
Pan Spamu

W sumie, to sprawdzi się tak samo dobrze jak taki mag, a jest trzykrotnie tańszy :)

Awatar użytkownika
Kaylar
Wałkarz

Po sklejeniu nowych PG macie ich ustawionych podstawka w podstawke czy macie jakieś problemy ? Ja skleiłem ich tak, że stoją w zdłuż podstawki nie po przekątnej. Jakoś mimo wszystko nie dają się wszystkie ustawić podstawka w podstawkę (po moim sklejeniu). Zrobiłem do tego movement tray i jest trochę przerw między nimi ale czy to wpływa mocno na grę ? W podreczniku napisane jest ... podstawka w podstawkę ... Wątpie aby mój oddział PG stykał się podstawka w podstawkę z przeciwnikiem.

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Jest tylko jedno wyjście.... wywal ich i kup metalowych :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

bercik pisze:Jest tylko jedno wyjście.... wywal ich i kup metalowych :wink:
+1
masz drugą opcję nie graj na PG tylko na WL lub SM :)

ODPOWIEDZ