DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Re: DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Ostatnio zagrałem w turnieju na zasady euro i w porównaniu do formatu BP+R gra się o niebo przyjemniej, liczą się wreszcie jednostki a magia choć nie może całkowicie zdominować rozgrywki wciąż stanowi istotny czynnik w grze. Jak dotąd ze wszystkich formatów w których grałem euro wypada najlepiej.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
Najpierw Barb nam musi wytłumaczyć, co miał na myśli. A potem możecie uzyskać informacje co do planowanych zmian.Zbyszku a kiedy jeśli można wiedzieć ?
Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.Euro to kolejny format promocja dla DE
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
BP+R promuje je jeszcze lepiej, ale co ja tam wiemthurion pisze:Euro to kolejny format promocja dla DE![]()

DE nie wygrały jeszcze mastera na duże punkty (mowa o DE AD2008).
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
a ile Singlowych masterow z ograniczeniami od wydania AB DE bylo do tej pory? o ile sobie dobrze przypominam to jeden, w Bydgoszczy i wygral go Kacper, zaloze sie o piwo ze MB wygra ktoś z DEJankiel pisze: Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.

Thurion mnie niestety na MB nie będzie ale chętnie o to piwo sie założę.a ile Singlowych masterow z ograniczeniami od wydania AB DE bylo do tej pory? o ile sobie dobrze przypominam to jeden, w Bydgoszczy i wygral go Kacper, zaloze sie o piwo ze MB wygra ktoś z DEJankiel pisze: Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.![]()
Co do Tego jaki format to chyba faktycznie najbardziej pasuje tu Euro...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...
a na powaznie, bo teorie spiskowe to w temacie o Euro...
chciałbym żeby było jasne.
Turniej DMP jest tworzony nie tylko dla pierwszych najlepszych drużyn ale dla zabawy 200ludzi.
Jesli wiekszosc chce ograniczeń to niech ma
Jesli przekonasz wystarczajaca ilosc uczestników że najlepiej sie beda bawić jesli nie bedzie/beda obostrzenia to agituj, ale zlituj sie błagam - stwierdzanie że DE teraz beda mordercze, bo system im sprzyja...
(przecież do tej pory udowodniły to na wielu masterach zajmujac szereg pierwszych miejsc).
Owszem to jedna z tych armii, w której prawie nie ma beznadziejnych jednostek. Niemniej jakoś nikt nie udowodnił, ze jak Demony czy VC zaginaja czasoprzestrzeń i da sie je normalnie pokonać.
Rozumiem że uwieraja obostrzenia armii Demonów. przytocze tu wypowiedz znanego na Ślasku gracza, który miał sporą przerwe w graniu (co nie przeszkodziło mu w dobrym występie na ostatnim DMP)
cytuje:
"ta armia urąga mojej inteligencji"
Zreszta nie oszukujmy sie - bez ograniczen czy z nimi najlepsze teamy beda zawierac:
VC - bo to b silna armia pomimo obostrzeń (na wolnej amerykance - limited najsilniejsza)
Demony - bo nie trzeba az tak bardzo sie meczyć zeby wycisnac masakre - idelany nabijacz pkt w drużynie
DE - bo chyba nie ma w tej chcwili armii bardziej uniwersalnej
lub przynajmniej któraś z tych armii znajdzie sie w repertuarze kazdej z teamów.
Thurion:
też moge sie załozyc ze to bedzie marginalny przypadek.
bez ograniczen jest głeboka przepasc miedzy VC, Demonami a DE i reszta armii.
Taka ze DE nie wycisna masakr na tych armiach.
a VC czy Demony i owszem moga to spokojnie zrobić.

a na powaznie, bo teorie spiskowe to w temacie o Euro...
chciałbym żeby było jasne.
Turniej DMP jest tworzony nie tylko dla pierwszych najlepszych drużyn ale dla zabawy 200ludzi.
Jesli wiekszosc chce ograniczeń to niech ma
Jesli przekonasz wystarczajaca ilosc uczestników że najlepiej sie beda bawić jesli nie bedzie/beda obostrzenia to agituj, ale zlituj sie błagam - stwierdzanie że DE teraz beda mordercze, bo system im sprzyja...
(przecież do tej pory udowodniły to na wielu masterach zajmujac szereg pierwszych miejsc).
Owszem to jedna z tych armii, w której prawie nie ma beznadziejnych jednostek. Niemniej jakoś nikt nie udowodnił, ze jak Demony czy VC zaginaja czasoprzestrzeń i da sie je normalnie pokonać.
Rozumiem że uwieraja obostrzenia armii Demonów. przytocze tu wypowiedz znanego na Ślasku gracza, który miał sporą przerwe w graniu (co nie przeszkodziło mu w dobrym występie na ostatnim DMP)
cytuje:
"ta armia urąga mojej inteligencji"
Zreszta nie oszukujmy sie - bez ograniczen czy z nimi najlepsze teamy beda zawierac:
VC - bo to b silna armia pomimo obostrzeń (na wolnej amerykance - limited najsilniejsza)
Demony - bo nie trzeba az tak bardzo sie meczyć zeby wycisnac masakre - idelany nabijacz pkt w drużynie
DE - bo chyba nie ma w tej chcwili armii bardziej uniwersalnej
lub przynajmniej któraś z tych armii znajdzie sie w repertuarze kazdej z teamów.
Thurion:
nie twierdze ze sa najmocniejsza armia, sa najmnocniejsza armia w swietle promowanych ograniczenzafael pisze:Tak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...
![]()

co do masterow, Kohortex, DE go wygraly

i tu sie zgadzam, dlatego osobiscie jestem mimo wszystko za BP+Rzafael pisze:chciałbym żeby było jasne.
i tu tez sie zgadzam, na Limited DoCh i VC sa przed DE, ograniczenia jednak premiuja te drugie... wyrastajace na turniejach jak grzyby po deszczu armie DE to nie przypadekzafael pisze: Thurion:

aha, co do zakladu chetnie sie zaloze z kazdym, pod warunkiem ze ew. przegrana/wygrana zostanie wyegzekwowana na Wielkim Draconie w czasie wieczorenego ogniska

pzdr !!
może dlatego że same plewy nią grają (taki żarcik, jak kogoś bardzo uraziłem to przepraszamTak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...

PO trochu tak i po tropchu nie bo tak naprawde pewnie niewiele osób się przyzna ale z tych 200 pewnie ze 150 ma ciśnienie na wygrywanieTurniej DMP jest tworzony nie tylko dla pierwszych najlepszych drużyn ale dla zabawy 200ludzi.

wydaje mi się że te obostrzezenia nie są jakoś mega drastyczne, IMO bardziej pocięto VC niż demony, jednak wolał bym jak organizatorzy wymyślili by własne ograniczenia niż poszli na łatwizne i wybrali tępy BP+RRozumiem że uwieraja obostrzenia armii Demonów
pewnie wszystkie 3 bedą w teamach które będą miały ciśnienie na 1 miejscelub przynajmniej któraś z tych armii znajdzie sie w repertuarze kazdej z teamów.
Błażej w teorHamerze może i DE są najlepsze tak jak była bretonia ale teoria nie zawsze równa jest praktyce. 

dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Hmmm... niestety w tym momencie tajne rozpiski nie zdadzą egzaminu
A szkoda było by ciekawie 

O nie nie nie kolego Zabo.
Nie damy Ci wystawić Krucionogów z maxymalną ilością dział, katap, organek, bolcow i raptem 3 corow zlozonych ze pukawek i moze jeszcze Lorda na kowadle rodem z Warszawskiej Huty. Zapomnij
:P:P
P.S.
Jeżeli dobrze rozkminilem to kapitan z naszego klubu (MSWiA) nie może głosować za formatem pomimo iż wybieramy się do was w tym roku. Prawdaż to??
Nie damy Ci wystawić Krucionogów z maxymalną ilością dział, katap, organek, bolcow i raptem 3 corow zlozonych ze pukawek i moze jeszcze Lorda na kowadle rodem z Warszawskiej Huty. Zapomnij

P.S.
Jeżeli dobrze rozkminilem to kapitan z naszego klubu (MSWiA) nie może głosować za formatem pomimo iż wybieramy się do was w tym roku. Prawdaż to??
@ Smiechu
Jeżeli byliście rok temu a pewnie nei byliście to nie możecie głosować.
Pytanie ogólne co do formatu, to stałe, nie zmienialne, przyjemne 2250 tak?
Jeżeli byliście rok temu a pewnie nei byliście to nie możecie głosować.
Pytanie ogólne co do formatu, to stałe, nie zmienialne, przyjemne 2250 tak?
xYz
Tak, nie wpadłbym na pomysł, żeby akurat to zmieniać.
A licky boom boom down!!!