DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Re: DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem

Post autor: Embir »

Ostatnio zagrałem w turnieju na zasady euro i w porównaniu do formatu BP+R gra się o niebo przyjemniej, liczą się wreszcie jednostki a magia choć nie może całkowicie zdominować rozgrywki wciąż stanowi istotny czynnik w grze. Jak dotąd ze wszystkich formatów w których grałem euro wypada najlepiej.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Euro to kolejny format promocja dla DE :)
Euro bez 2000/2250/2500 byloby bardzo dobre
Euro bez +10/-10% byloby dobre
Euro obecne jest co najwyzej akceptowalne

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zbyszku a kiedy jeśli można wiedzieć ?
Najpierw Barb nam musi wytłumaczyć, co miał na myśli. A potem możecie uzyskać informacje co do planowanych zmian.
Euro to kolejny format promocja dla DE
Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

thurion pisze:Euro to kolejny format promocja dla DE :)
BP+R promuje je jeszcze lepiej, ale co ja tam wiem :D

DE nie wygrały jeszcze mastera na duże punkty (mowa o DE AD2008).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze: Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.
a ile Singlowych masterow z ograniczeniami od wydania AB DE bylo do tej pory? o ile sobie dobrze przypominam to jeden, w Bydgoszczy i wygral go Kacper, zaloze sie o piwo ze MB wygra ktoś z DE ;)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Kto na bm bedzie grał de ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, o 17:46 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel pisze: Ach te mityczne DE. Już tyle masterów wygrały. Demony na limited to przy nich nic.
a ile Singlowych masterow z ograniczeniami od wydania AB DE bylo do tej pory? o ile sobie dobrze przypominam to jeden, w Bydgoszczy i wygral go Kacper, zaloze sie o piwo ze MB wygra ktoś z DE ;)
Thurion mnie niestety na MB nie będzie ale chętnie o to piwo sie założę.

Co do Tego jaki format to chyba faktycznie najbardziej pasuje tu Euro...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Tak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...
#-o

a na powaznie, bo teorie spiskowe to w temacie o Euro...

chciałbym żeby było jasne.
Turniej DMP jest tworzony nie tylko dla pierwszych najlepszych drużyn ale dla zabawy 200ludzi.
Jesli wiekszosc chce ograniczeń to niech ma
Jesli przekonasz wystarczajaca ilosc uczestników że najlepiej sie beda bawić jesli nie bedzie/beda obostrzenia to agituj, ale zlituj sie błagam - stwierdzanie że DE teraz beda mordercze, bo system im sprzyja...
(przecież do tej pory udowodniły to na wielu masterach zajmujac szereg pierwszych miejsc).

Owszem to jedna z tych armii, w której prawie nie ma beznadziejnych jednostek. Niemniej jakoś nikt nie udowodnił, ze jak Demony czy VC zaginaja czasoprzestrzeń i da sie je normalnie pokonać.

Rozumiem że uwieraja obostrzenia armii Demonów. przytocze tu wypowiedz znanego na Ślasku gracza, który miał sporą przerwe w graniu (co nie przeszkodziło mu w dobrym występie na ostatnim DMP)
cytuje:
"ta armia urąga mojej inteligencji"
Zreszta nie oszukujmy sie - bez ograniczen czy z nimi najlepsze teamy beda zawierac:
VC - bo to b silna armia pomimo obostrzeń (na wolnej amerykance - limited najsilniejsza)
Demony - bo nie trzeba az tak bardzo sie meczyć zeby wycisnac masakre - idelany nabijacz pkt w drużynie
DE - bo chyba nie ma w tej chcwili armii bardziej uniwersalnej

lub przynajmniej któraś z tych armii znajdzie sie w repertuarze kazdej z teamów.

Thurion:
też moge sie załozyc ze to bedzie marginalny przypadek.
bez ograniczen jest głeboka przepasc miedzy VC, Demonami a DE i reszta armii.
Taka ze DE nie wycisna masakr na tych armiach.
a VC czy Demony i owszem moga to spokojnie zrobić.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

zafael pisze:Tak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...
#-o
nie twierdze ze sa najmocniejsza armia, sa najmnocniejsza armia w swietle promowanych ograniczen :)
co do masterow, Kohortex, DE go wygraly ;)
zafael pisze:chciałbym żeby było jasne.
Turniej DMP jest tworzony nie tylko dla pierwszych najlepszych drużyn ale dla zabawy 200ludzi.
i tu sie zgadzam, dlatego osobiscie jestem mimo wszystko za BP+R
zafael pisze: Thurion:
też moge sie załozyc ze to bedzie marginalny przypadek.
bez ograniczen jest głeboka przepasc miedzy VC, Demonami a DE i reszta armii.
Taka ze DE nie wycisna masakr na tych armiach.
a VC czy Demony i owszem moga to spokojnie zrobić.
i tu tez sie zgadzam, na Limited DoCh i VC sa przed DE, ograniczenia jednak premiuja te drugie... wyrastajace na turniejach jak grzyby po deszczu armie DE to nie przypadek ;)

aha, co do zakladu chetnie sie zaloze z kazdym, pod warunkiem ze ew. przegrana/wygrana zostanie wyegzekwowana na Wielkim Draconie w czasie wieczorenego ogniska ;)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

Tak - w tej chwili DE to najmocniejsza armia - ciekawe dlaczego nie wygrywa masterów za masterem...
może dlatego że same plewy nią grają (taki żarcik, jak kogoś bardzo uraziłem to przepraszam :D )
PO trochu tak i po tropchu nie bo tak naprawde pewnie niewiele osób się przyzna ale z tych 200 pewnie ze 150 ma ciśnienie na wygrywanie :wink: (patrz punkt pierwszy, nawias, po przecinku)
Rozumiem że uwieraja obostrzenia armii Demonów
wydaje mi się że te obostrzezenia nie są jakoś mega drastyczne, IMO bardziej pocięto VC niż demony, jednak wolał bym jak organizatorzy wymyślili by własne ograniczenia niż poszli na łatwizne i wybrali tępy BP+R

lub przynajmniej któraś z tych armii znajdzie sie w repertuarze kazdej z teamów.
pewnie wszystkie 3 bedą w teamach które będą miały ciśnienie na 1 miejsce

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

co do stwierdzeń w stylu:
"DE nie są najlepsze bo nikt jeszcze nie wygrał nimi mastera... "

Swego czasu bretonnia była najlepsza, a do tej pory nikt nią mastera nie wygrał...

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Błażej w teorHamerze może i DE są najlepsze tak jak była bretonia ale teoria nie zawsze równa jest praktyce. :lol2:
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Chcilem zaproponować grę na tajne rozpiski. :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Tajne rozpiski stają się nietajne po pierwszej bitwie #-o

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Hmmm... niestety w tym momencie tajne rozpiski nie zdadzą egzaminu :? A szkoda było by ciekawie ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ale Robson jest n00bem i tego nie wiedział :lol2: a teraz dzięki NAM doznał oświecenia :mrgreen: =D>
IMHO zamiast odgórnego cięcia slotów najlepiej wprost wymienić jednostki których nie można powtarzać, bo "chore" defensy jak zwykle na tym najwięcej tracą.

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

O nie nie nie kolego Zabo.
Nie damy Ci wystawić Krucionogów z maxymalną ilością dział, katap, organek, bolcow i raptem 3 corow zlozonych ze pukawek i moze jeszcze Lorda na kowadle rodem z Warszawskiej Huty. Zapomnij :P:P:P

P.S.
Jeżeli dobrze rozkminilem to kapitan z naszego klubu (MSWiA) nie może głosować za formatem pomimo iż wybieramy się do was w tym roku. Prawdaż to??

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

@ Smiechu
Jeżeli byliście rok temu a pewnie nei byliście to nie możecie głosować.

Pytanie ogólne co do formatu, to stałe, nie zmienialne, przyjemne 2250 tak?
xYz

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Tak, nie wpadłbym na pomysł, żeby akurat to zmieniać.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

akurat Karły sobie doskonale radzą z restricted - mają duużo różnych maszyn, jedyne co ich boli to brak drugich organek. dużo większy problem ma imperium :(
IMHO wszystko co wspiera armie spoza Wielkiej 2 jest warte spróbowania :mrgreen:

Zablokowany