Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
To po co sam tworzyłeś regulamin , by go nie przestrzegać ?
Mowa jest o figurkach nie pomalowanych , a nie pomalowanych byle jak bo to olbrzymia różnica . 3 kolory to nie srebrny (metalu ) , czarny ( podkładu ) i obity
W tamtym roku miałem przyjemność grania 3 razy z kupo demonami przy których armia Robsona była pro painted i full converted, więc jestem może troche przewrażliwony ...
jedno jest pewne zapowiada sie fajny turniej , w tamtym roku bawiłem sie przednie
Mowa jest o figurkach nie pomalowanych , a nie pomalowanych byle jak bo to olbrzymia różnica . 3 kolory to nie srebrny (metalu ) , czarny ( podkładu ) i obity
W tamtym roku miałem przyjemność grania 3 razy z kupo demonami przy których armia Robsona była pro painted i full converted, więc jestem może troche przewrażliwony ...
jedno jest pewne zapowiada sie fajny turniej , w tamtym roku bawiłem sie przednie
Beka na maxa
Nie wierzę w to, że jak napiszemy zakaz posiadania niepomalowanych modeli to wszyscy przyjadą z pomalowanymi. Co zrobić z tymi co oleją zakaz. Odp a) karniaki b) wylot do domu. W jaki sposób uwzględnić oba te zapisy w jednym regulaminie ? Nie da się, dlatego wychodzimy na przeciw i mówimy, że nikogo do domu nie odeślemy ale dostanie karniaki.
czyli moge zagrac na quatarze tylko mi wlepicie 5 karniakow tak?Xet pisze:Nie wierzę w to, że jak napiszemy zakaz posiadania niepomalowanych modeli to wszyscy przyjadą z pomalowanymi. Co zrobić z tymi co oleją zakaz. Odp a) karniaki b) wylot do domu.
bo przeciez mnie dipuscicie na turniej jak przejechalem tak daleko zeby nie zostac dopuszczonym do turnieju tak?
Ej dobra, wiadomo o co chodzi NIe robcie z tego takiego tematu przy czytaniu którego bede się czuł winny że nie zapłaciłem za bilet
Z obecnie przegłosowywanego regulaminu Ligi :
5.3 Turniej klasy master musi posiadać sędziów. Przynajmniej jeden z sędziów nie może być członkiem klubu, który organizuje turniej.
5.4 Na turnieju klasy master najwyżej trzech sędziów otrzymuje premie sędziowskie o wartości 100 punktów rankingowych zaliczanych z puli turniejów lokalnych. W jednym sezonie można zdobyć najwyżej dwie premie sędziowskie, przyznawane wyłącznie za turnieje klasy master.
5.5 Armie na turnieju klasy master muszą być pomalowane.
Sam pomagałeś go formułować ,a nawet więcej poparłeś go ...
Pytanie brzmi czy macie zamiar go przestrzegać ?
5.3 Turniej klasy master musi posiadać sędziów. Przynajmniej jeden z sędziów nie może być członkiem klubu, który organizuje turniej.
5.4 Na turnieju klasy master najwyżej trzech sędziów otrzymuje premie sędziowskie o wartości 100 punktów rankingowych zaliczanych z puli turniejów lokalnych. W jednym sezonie można zdobyć najwyżej dwie premie sędziowskie, przyznawane wyłącznie za turnieje klasy master.
Beka na maxa
Nie doprowadzajmy regulaminu do absurdu.
Zaraz się okaże, że ktoś złośliwy przyjedzie np na WI z 1 niepomalowanym oddziałem, potem zgłosi to na LL i WI zostanie odebrana klasa master.
Wymóg formalny całkowicie pomalowanej armii w regulaminie został spełniony. Orgowie nie są w stanie skontrolować wszystkich graczy, formą reprymendy w sytuacjach wyjątkowych są karniaki.
Zaraz się okaże, że ktoś złośliwy przyjedzie np na WI z 1 niepomalowanym oddziałem, potem zgłosi to na LL i WI zostanie odebrana klasa master.
Wymóg formalny całkowicie pomalowanej armii w regulaminie został spełniony. Orgowie nie są w stanie skontrolować wszystkich graczy, formą reprymendy w sytuacjach wyjątkowych są karniaki.
Na MasterBlasterze nie było sędziów i co? Wszyscy się obrazili i nie uznano turnieju? Czy może wszyscy przymknęli oko i się dobrze bawili... ?Oskar pisze:Z obecnie przegłosowywanego regulaminu Ligi :
Proszę Cię... nie szukaj dziury w całym...
Ktoś będzie chciał skończyć malowanie oddziału przed turniejem ale zapomni z domu pędzla (hi Xet), lub zapomni wziąć z domu 4 dział (hi Rzymek) i bedzie musiał wystawić proxy... i co odeślesz go do domu?
Wasz regulamin :Jak widzisz, nie jest uwzględnione jak muszą być pomalowane. My piszemy, że modele pomalowane tak słabo, że nie można na nie patrzeć dostają karniaki. Pozdro dla formalistów.
5 pkt: Gracz w armii posiada do pięciu nie pomalowanych modeli
10 pkt: Gracz w armii posiada powyżej pięciu nie pomalowanych modeli
To ja nie umiem czytać czy Ty nie wiesz co ustalileś z kolegami z klubu .
Wystarczy zmienić ten zapisek tak by był zgodny z regulaminem ligi i będzie ok , może i jestem formalistą i nie potrzebnie zwracam uwage , ale wypada to redefiniować .
Pozdro i do zobaczenia we Wejcherowie .
Beka na maxa
chyba wszscy zdają sobie sprawę czemu akurat przed Drakonem są takie spinki w kwestii malowania pamięć kasztano demonów i innych plugawych potworków jest wciąż żywa w Narodzie. IMHO wystarczy solenne zapewnienie organizatorów (które jak dla mnie już padło w temacie) że nie będzie litości dla sku... proxów zdrowy rozsądek zwykle wystarcza
miłego,
Żaba
miłego,
Żaba
Oj Xeciu, nie przesadzaj juz :-) Sam pamietam Twoje HE jak mnie dupnales rok temu, a bynajmniej nie byly to ostatnie stoly. Jedziemy sie tam bawic przeciez. Powinno to lezec w ludzkim interesie zeby zaprezentowac ladne armie do tej zabawy. Na tym polegaja mastery - jedziesz grac z topowymi graczami, ladnymi armiami i skurwic sie w nocy :)
Chociaz smieciowe armie sa bee :/ W tym roku zabieram kumpla na jego pierwszy master i chcialbym zeby zobaczyl true klimat mastera a nie ze bedzie gral z armiami jak Paint 20 lat temu.
Chociaz smieciowe armie sa bee :/ W tym roku zabieram kumpla na jego pierwszy master i chcialbym zeby zobaczyl true klimat mastera a nie ze bedzie gral z armiami jak Paint 20 lat temu.
Słuchajcie - większość z was jest dorosła i mam was za poważnych ludzi. Jak jest to master to armia musi być pomalowana.
Powiedzieć wam jak było z niektórymi na poprzednim Draconie? Tak od strony głównego sędziego.
Robię obchód - wcześniej mi Ania z Chesta zgłosiła, że widziała coś niepomalowanego u kogoś. No to idę - patrzę, srebrny Varghulf (nawet bez podkładu) - bach, ze stołu proszę go zdjąć !!
GRACZ - no ale weź, nie bądź taki.
JA - ok, zmieniasz teraz rozpę, dodaj sobie coś za niego, albo znajdź model zastępczy pomalowany, dostaniesz karniaki, ale możesz grać.
GRACZ - ale nie mam nic takiego
JA - trudno, ściągaj go ze stołu
Przechodzę koło tego stołu kontrolnie po 30 min i co - srebrny Varghulf buszuje w najlepsze.
JA - kazałem ściągnąć ten model
GRACZ - ale X nie miał nic przeciwko temu i mi pozwolił
JA - (żaaaaaaaaaaal)
No i słucham - co zrobiłbyś TY ?? albo TY ?? Już widzę, jak któryś z was wywali takiego gracza z turnieju !!!
Dobrze, skoro taki to problem to każdy dostanie przy zapisach do podpisania oświadczenie treści:
Powiedzieć wam jak było z niektórymi na poprzednim Draconie? Tak od strony głównego sędziego.
Robię obchód - wcześniej mi Ania z Chesta zgłosiła, że widziała coś niepomalowanego u kogoś. No to idę - patrzę, srebrny Varghulf (nawet bez podkładu) - bach, ze stołu proszę go zdjąć !!
GRACZ - no ale weź, nie bądź taki.
JA - ok, zmieniasz teraz rozpę, dodaj sobie coś za niego, albo znajdź model zastępczy pomalowany, dostaniesz karniaki, ale możesz grać.
GRACZ - ale nie mam nic takiego
JA - trudno, ściągaj go ze stołu
Przechodzę koło tego stołu kontrolnie po 30 min i co - srebrny Varghulf buszuje w najlepsze.
JA - kazałem ściągnąć ten model
GRACZ - ale X nie miał nic przeciwko temu i mi pozwolił
JA - (żaaaaaaaaaaal)
No i słucham - co zrobiłbyś TY ?? albo TY ?? Już widzę, jak któryś z was wywali takiego gracza z turnieju !!!
Dobrze, skoro taki to problem to każdy dostanie przy zapisach do podpisania oświadczenie treści:
Myślę, że będzie ok. Kto nie podpisze, ten nie zostanie dopuszczony do turnieju. Nie mam zamiaru każdemu rewidować walizki, a dzięki temu umyję rączki i jak znajdę niedomalowany jakiś model to wywalę z turnieju. Zostanie tylko imprezowanie z kolegami na bazie i tyle.Oświadczam, że armia, którą mam zamiar grać na turnieju jest zgodna z rozpiską, którą wysłałem wcześniej i posiada wszytkie modele pomalowane zgodnie z wymaganiami regulaminu turnieju. W przypadku niezgodności niniejszego oświadczenia ze stanem faktycznym jestem świadom konsekwencji z tego wynikających, łącznie z groźbą wykreślenia z listy uczestników turnieju.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Niektórzy mają pociągi powrotne do domu, więc chcą się jakoś uwinąć by nie dojechać np. w poniedziałek wieczorem Nie każdy zostaje na miejscu lub wraca do Gdańska.
Pary postaram się przygotować dzień wcześniej i po prostu jak ktoś mi zgłosi, że zamierza dać sobie większy wycisk wieczorem i w nocy, to postaram się rekonwalescentów sparować ze sobą w niedzielę
@Karlee
To co napisałem o oświadczeniach to taka ostateczność. Na prawdę po niektórych postach można mieć wrażenie, że niektórzy to duże dzieci, a pełnoletniość dla nich oznacza, że pani w sklepie sprzeda im piwo i fajki bez kłopotu. Daleki jestem od wywalania ludzi z turnieju, ale na prawdę jak ktoś czymś mocno podpadnie to wywalę bez zająknięcia. Tak samo jak ktoś jednak niepomalowane figsy w walizce będzie mieć, to trzeba coś z tym zrobić, a wywalenie z turnieju to ostateczność.
Pary postaram się przygotować dzień wcześniej i po prostu jak ktoś mi zgłosi, że zamierza dać sobie większy wycisk wieczorem i w nocy, to postaram się rekonwalescentów sparować ze sobą w niedzielę
@Karlee
To co napisałem o oświadczeniach to taka ostateczność. Na prawdę po niektórych postach można mieć wrażenie, że niektórzy to duże dzieci, a pełnoletniość dla nich oznacza, że pani w sklepie sprzeda im piwo i fajki bez kłopotu. Daleki jestem od wywalania ludzi z turnieju, ale na prawdę jak ktoś czymś mocno podpadnie to wywalę bez zająknięcia. Tak samo jak ktoś jednak niepomalowane figsy w walizce będzie mieć, to trzeba coś z tym zrobić, a wywalenie z turnieju to ostateczność.
Draconis - FOR EVER !!!
- 4 karabiny
- Beast from the East
100% poparcia.Scimitar pisze: Daleki jestem od wywalania ludzi z turnieju, ale na prawdę jak ktoś czymś mocno podpadnie to wywalę bez zająknięcia.
Zajebisty plan :D Ja juz sie zglaszam ;)Scimitar pisze:Pary postaram się przygotować dzień wcześniej i po prostu jak ktoś mi zgłosi, że zamierza dać sobie większy wycisk wieczorem i w nocy, to postaram się rekonwalescentów sparować ze sobą w niedzielę :D
Re Xet: Tobie moze 17:30 nie robi roznicy, jak masz do domu 15km to mozesz nawet piechota wracac. Ale ja jak skoncze o 17:30 to bede do domu wracal jakies 14.5-15h, wiec mi robi roznice.. Tez bym wolal pospac :) ale z tymi pociagami to niestety prawda :/