Chaos Dwarf Updated - official news
Moderator: esgaroth
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ładne. Szpitale chyba muszą się przygotować na masową wyprzedaż nerek .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
No i w opisie czaru jest np. inna nazwa, ale to kładę na karb wersji WIP -owskiej Brakuje mi czaru - szczeliny w ziemi jak w 5 ed
A z innej beczki: K'daii destroyer - jaki model zastosujecie?? Ja kupiłem jakiś czas temu metalowego balroga - miał robic za bloodzia w demonkach, ale chyba "zaadotpuje" go sam Hashut
A z innej beczki: K'daii destroyer - jaki model zastosujecie?? Ja kupiłem jakiś czas temu metalowego balroga - miał robic za bloodzia w demonkach, ale chyba "zaadotpuje" go sam Hashut
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
- Infernal Puppet
- Masakrator
Pocieszę was, Forgeworld ma zwyczaj szybko wydawać erraty .I jest źle opisany np. jak długo trwają czary 0 i 4? Do następnej tury czy rip?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jaaasne ... Poczekajcie aż zobaczycie ceny takich zabawek .
Mi akurat wystarczą zasady. Chadecja z mantica stanowi maks moich możliwości finansowych a maszynki zrobię sam... Jedyne co zakupię to ślicznego armybooka...Infernal Puppet pisze:Jaaasne ... Poczekajcie aż zobaczycie ceny takich zabawek .
- Infernal Puppet
- Masakrator
W sumie racja, zapomiałem że chadecja ma swoją specyficzną historię . Ale dla nowych graczy ceny mogą być już większą barierą, choć z drugiej strony, od czego są konwersje ?
Dokładnie
fascynaci armii mają już większość rzeczy zrobione i sa zaprawieni w bojach z dłubaniem własnych figurek, konwersji i maszyn po tym jak do armii nie wydawano nic przez 20 lat
Aczkolwiek sam pewnie sie skuszę na coś z WF
i jeszcze takie rzeczy btw booka, pisze gość który go trzymał w rękach na games dayu (to od niego te wszystkie informacje)
fascynaci armii mają już większość rzeczy zrobione i sa zaprawieni w bojach z dłubaniem własnych figurek, konwersji i maszyn po tym jak do armii nie wydawano nic przez 20 lat
Aczkolwiek sam pewnie sie skuszę na coś z WF
i jeszcze takie rzeczy btw booka, pisze gość który go trzymał w rękach na games dayu (to od niego te wszystkie informacje)
Zhatan87 na CDO pisze:Other minors informations :
The list was on printed sheets.
The front page was called "Throne of chaos"
The second page showed the credits.
Then, the book can be divided in four parts.
The first one was the fluff. About 5 pages, including the black orc insert.
The second part treated of fluff and rules.
The third was about 2-3 pages of generic rules : resolute, relentless, etc...
Finally, the list with the magic item and the lore of hashut.
In term of artworks : all the artworks were very dark, with black and orange (blazing)/red colours.
Two showing daemonsmith. One of the hellsmith has a bionic eye and carries a staff or weapon. It looks like the new character mini not available now but seen during GD events.
Another artwork showed a daemonsmith making a blade (or something, difficult to see) on an anvil (the same anvil as those showed on old CD transfers, same symbol)
BC and Kdaai artworks already known.
Great taurus artwork : the taurus is obscured by a smokescreen, and flames come out of its nose. Horns look like the symbol that FW use for CD on their website.
Hobgoblins : two artworks, one for warriors and one for wolf raiders. I remember that the hobgoblin wolf raider has a mat of hairs, such as one of the head of goblins wolfriders.
Dreadquake mortar artwork : my favourite. Burning coal and shells, with the ogre slave carring one shell. This artwork spread on two pages.
I think that the magma cannon also had its own artwork, such as infernal guard and iron daemon, but I can't remember well.