Regiments of Renown
Moderator: esgaroth
- petronikus
- "Nie jestem powergamerem"
''Mengilom'' to pewnie Mengil Manhides Manflayers-ja gram dwarfami i ich nie moge wystawic pozatym jest duza różnica w punktach gdzie 287pkt a 125pkt i co to ''duellistsi''Kokesz pisze:Mengilom to oni mogli by co najwyżej buty czyścić. Słabe to, że aż szkoda gadać. Już lepsi zwykli duellistsi.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Otwierasz sobie AB do DoW i tam ładnie jest wszystko napisane a tak na serio to zwykła jednostka DoW, a nie RoR, czyli wystawiana w rare'ach - chłopaki w skirmishu, z możliwością wziecia pistoletów, gw lub ahw. Bazowo kosztują 5 pkt, a główną ich zaletą jest WS 4. Niestety to, ze są rare'm troche ich dyskredytuje...
putoa alasti avantoon!
Duellistsi nie mogą brać gw tylko buckler`y - działające jak tarcze. Z resztą się zgadzam.
@petronikus
Vespero Vendetta jak większość RoRów jest jak na te czasy za drogim oddziałem. Nie są warci swojej ceny. Jeśli szukasz ciekawego skirmisza to polecam Lumpina z kolegami (halflingi z RoR). Ich jedynym mankamentem jest to, że mają sztandar. Są doskonali do omiatania lekkich jednostek.
@petronikus
Vespero Vendetta jak większość RoRów jest jak na te czasy za drogim oddziałem. Nie są warci swojej ceny. Jeśli szukasz ciekawego skirmisza to polecam Lumpina z kolegami (halflingi z RoR). Ich jedynym mankamentem jest to, że mają sztandar. Są doskonali do omiatania lekkich jednostek.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
mój błąd - pomyślałem o nożach do rzucania, a napisałem gw
putoa alasti avantoon!
- petronikus
a czy w RoR są jakieś scouty najlepiej w skrimisshuKokesz pisze:Duellistsi nie mogą brać gw tylko buckler`y - działające jak tarcze. Z resztą się zgadzam.
@petronikus
- petronikus
niestety nie moge ich wystawić bo mam dwarfy a pozatym mengile nie są scoutKefas pisze:mengile są
- petronikus
tyż prowda a czy oprócz mengili jest jeszcze jakaś inna jednostka scout?Kokesz pisze:W ich zasadach
... a dokładniej zasadach ich magicznej szmaty. Trzeba wszystko czytać
- petronikus
ktos powiedzial na tym temacie ze RoR nie oplaca sie wypstawiac bo drogie punkty nic bardziej mylnego...rycerze z Empire core 5+command 155pkt Heavy cavalry z DoW 150
KofInner Circle +command 170pkt Volands Venators 195-ci kolesie wyplacają(pięciu) w szarzy 7ataków z silą 6 -i jest git . Z kawalerią wcale nie ma takiej strasznej różnicy w punktach
KofInner Circle +command 170pkt Volands Venators 195-ci kolesie wyplacają(pięciu) w szarzy 7ataków z silą 6 -i jest git . Z kawalerią wcale nie ma takiej strasznej różnicy w punktach
Tak, lecz problem polega na tym, że ciężka kawaleria DoW oraz Venatorzy zajmują w innych armiach slot rare. Na to już nie każdy sobie może pozwolić. Przecież za te 5 pkt żaden Imperialista nie zrezygnuję z Tanka.
Większość oddziałów RoR jest jednak za droga jak na dzisiejsze czasy. Zwykłe jednostki DoW przez to, że zajmują slot rare są także nieopłacalne.
Większość oddziałów RoR jest jednak za droga jak na dzisiejsze czasy. Zwykłe jednostki DoW przez to, że zajmują slot rare są także nieopłacalne.
Petronikus jest tak jak mówi Kokesz, slot rare u Imperialistów możesz zapełnić lepszymi rzeczami niżeli naszą najęmną kawą. Nasza armia, zarówno DOW jak i ROR wymagają przemodelowania i mam cichą nadzieje, że w końcu się tym ktoś zajmie. Ich koszt punktowy w wielu wypadkach znacznie przewyższa korzyści (wyjątek stanowią Mengile i Maneaterzy), jakie płynełyby z ich wystawienia, a czesto wystarczy jedna tura i idą do piachu, a z nimi trylion punktów, a wierz mi to boli w końcowym rozrachunku.
- petronikus
moim zdaniem dla dwarfow to calkiem dobry interes ( ta ciezka konnica w rarach) dostaje sie całkiem mobilną konnicę do kontry bo rzadko się zdarza żedy to krasnoludy szarżowały, a poza tym element psychologiczny - nikt nie chce dostać z flanki szarżą 7ataków z S6-z wyjątkiem zabójców bo to wariaci
Może warto zbudować koalicję z ChD i lobbować za przyjęciem ich podręcznika i podręcznika z Tilea net do DoW do oficjalnej gry