Tomb King & Tomb Prince

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

przytnij trochę brzegi podstawki
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

A jak jest w tym modelu TK + rydwan. Rydwan jest trochę szerszy czy jak?
Jeśli tak to niezłe chamstwo zmuszające tych, którzy nie chcą nic docinać, żeby wydali dodatkową kasę na zestaw TK + R
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Rydwan jest zwykły.

A docięcie podstawki (oryginalnej) to 5 minut roboty.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Podstawka przycięta, prince siedzi na wózku i jest happy :D
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Witajcie, czy Prince gdy jest w walce wrecz moze w turze magii rzucic na siebie i oddzial inkantacje dajaca dodatkowy atak?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tak
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

dziekuje

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Myślę ostatnio nad wsadzeniem Prince'a do rydwanu tylko nie bardzo wiem z czym. Ostatnio używałem go ze Spear of Antarhak (pisownia oryginalna - nie zmieniać :D ) ale jakoś nie bałdzo mi działał. Teraz myślę nad Chariot of Fire a z broni to mu wsadzić np flaila. Jakieś sugestie?

P.S. Nie wsadzam Kinga na rydwan bo on biega z Destroyerem w klocku TG i sprawdza się wspaniale - już dwa razy przyjął na klatę szarżę Savage Boar Boyzów z gienkiem w odziale (7 ataków :) ) i dwa razy pogonił ich równo (ostatnio Killing Blow w gienka i champa a sam po szarży dostał 1 ranę z bodajże 8 ataków przy czym przerzucił ją Collarem na gwardzistę obok :wink: )

Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

ja jak uzywam Princa na rydwanie to zawsze chariot of fire i sword of might, daje mu jeszcze tarcze i lekka zbroje, sprawdza mi sie doskonale ( zazwyczaj sie splaca). Wole grac tak niz z flailem lub GW, pozdrawiam. a TOMB KINGA to wole na piechote z klockiem TG lub normalnych szkieletow, a daje mu cloak of dunes, golden ankhra oraz armor of the ages, daje mu jeszcze GW i LA, zawsze tak nim gram, destroyera nie uzywam, zajmuje za duzo pkt

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jakby ktoś miał wątpliwości co do kinga z destroyerem to wypisze jego trofea z ostatniego mastera ;).
1. Lord bretoński, bsb bretoński
2. Mengil z oddziałem
3. Black Orc Lord na Wywernie
4. BSB Wight , Vampire Lord
5. BSB Khorna

Zginął tylko w ostatniej bitwie, nie starczyło mi TG, tak bym pewnie jeszcze miał na koncie Lord of Change ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

no dobrze, ale king z destroyerem nie ma prawie zadnej obrony, no ten T5 go jedynie ratuje , ja wole KINGA, ktory ma szanse przezyc... wyleci w ostatniej chwili z regimentu na ktory szarzuje cos co go rozniesie, 1W zawsze sie przydaje, no i 4+ Ward, jako bron wtedy daje mu GW. MOIM zdaniem te zlozenie krola jest najbardziej universalne, pozdrawiam

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Moze mi ktos przedstawic plusy i minusy kinga z destroyerem w porownaniu ze standardem 279?
jakby co testuje rozpe3xlicz 15lukow, 20lukow, 3 rydwany,2swarmy,3-4uszatki,2xskorpy,22tg,2xkatapa.
na razie gralem na kingu standardzie i sprawdza mi sie dobrze jednak w wielu miejscach czytalem o tym ze dostroyer wypada lepiej.

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

dziekanotr pisze:no dobrze, ale king z destroyerem nie ma prawie zadnej obrony, no ten T5 go jedynie ratuje , ja wole KINGA, ktory ma szanse przezyc... wyleci w ostatniej chwili z regimentu na ktory szarzuje cos co go rozniesie, 1W zawsze sie przydaje, no i 4+ Ward, jako bron wtedy daje mu GW. MOIM zdaniem te zlozenie krola jest najbardziej universalne, pozdrawiam
No więc King z destroyerem nie biega sam ale w regimencie np: 24 Tomb Guards. Wtedy najlepiej dać mu Collar of Shapesh który chroni go całkiem nieźle. Destroyerem najlepiej się kosi wrogich generałów,bsb i inne badziewie na które warto poświęcić 4 standardowe ataki na rzecz 2 autohitów w w dwa (najczęściej) modele z siłą 7 i szansą na Killing Blow. Mniej się moc Destroyera opłaca używać na sam wrogi regiment ale i tak 4 atki z S7 jest miłe dla oka :D

Awatar użytkownika
haggis
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: haggis »

tomb king z destroyerem, vambreces of the sun i talisman of protection

a prince na chariocie, chariot of fire ,golden eye of rah-nut ,flail

DolmiR
Falubaz

Ja pytalem tylko o kinga.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

no i mam niby leciec klockiem 24 TG wraz z moim kingiem na na przyklad wrogiego bsb, albo na przyklad treemana? troche bezsensu.... prosze napiszcie mi jak go uzywacie, bardzo mnie to interesuje, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

dziekanotr pisze:no i mam niby leciec klockiem 24 TG wraz z moim kingiem na na przyklad wrogiego bsb, albo na przyklad treemana
A po co lecieć? Poczekaj na niego ;) TK nie gralem ale grywam VC i też mam podobny klocek GG (24 +FCG+War Banner). Różnica jest tylko w AS, GG mają o jeden wiekszy od TG. Do niedawna tylko TK mogli wskrzeszać swoją elitarna piechotę teraz sie już troszke zmieniło :twisted:

Taki duży klocek 24 z bohaterem jest naprawde mocny. Duży CR na starcie (3rzędy+banner+WB+przewaga=6) i tyle ran ile zada a bohaterowie nieźle podbijają CR. Dodatkowo masz KB na np. kawalerię. Taki klocek może sam pogonić a jak nie to przetrzymać (cięzko go wytłuc do nogi) i dać np. czas na oddanie kontry na flanke przeciwnika ;) Podejrzewam że w armii defensywnej nawet lepiej się nadaje niż w ofensie bo jesteś w stanie zatrzymać coś do konca bitwy chroniąc swoje oddziały strzelające.
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

3. Black Orc Lord na Wywernie

[-_-'] Nie zbaił go King a CR oddziału bo nie przyją nawet challange

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Inferno pisze:3. Black Orc Lord na Wywernie

[-_-'] Nie zbaił go King a CR oddziału bo nie przyją nawet challange
Cicho :p
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

DolmiR
Falubaz

Ale taki king z destroyerem jest strasznie "uziemiony", latanie to jednak potezny atut.

ODPOWIEDZ