popisy i wpadki

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Re: popisy i wpadki

Post autor: Górken »

mgm to ludzie tego używają? w sumie na lorda undivided jest dobre, ale i tak preferuje tzeentcha dla +1 do casta i warda;)

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Przemcio251 pisze:Third eye of Tzeentch
Górken pisze:mgm to ludzie tego używają? w sumie na lorda undivided jest dobre, ale i tak preferuje tzeentcha dla +1 do casta i warda;)
A co jedno z drugim ma wspólnego? Ja często grałem na magu Tzeencha + TeoT. Nie rozumiem cię.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

dzisiaj był turniej na 1500, grałem:
błogosławiony, mantikora, BsB, obroża khorna, zaklęta tarcza, piętno khorna, kąsające ostrze, łaska bogów

niewolnik czarownik, 2x zwoje rozproszenia

2x 5x marudersi, cepy, toporki, lekka zbroja

4x 5x ogary

2x 5x rycerze, piętno khorna

hela
1 bitwa z DE ... było różnie w rzutach kolegi wychodziło na to że heta nie potrzebował :/ choć nadrabiałem taktycznie bo dawno nie grał... ale jak rycerze szarżują razem z helą na hydre to zadaję 1 ranę z wszystkich ataków ( 9 rycerzy, 6 koni, 5 hely ) a gdy w następnej turze rzuca czar że mam 1ws / 1bs to zadaje 3 rany z czego 2 z koni :twisted: 4 / 16

2 bitwa z bretką... generalnie wyjechałem na przód bez większych obaw i przyjmowałem po kolei szarże 8) ... ale pamiętliwa akcja jak BsB runął na realmów i z 5A na 3+ w trafia 1 ( oczywiście nie ranie na 2+ ), a potem mantysia zadaje 3 KB :D 20 / 0

3 bitwa z orC & Goblin... 8 klocków NG=7 fanoli, 2 chuki, loba i wyrzutnia goblinów, 3 fasty pająków, 2 rydwany wiklów, BO na rydwanie... no jakaś masakra... na szczęście zaczynałem... podlot mantysią na max pod las by terroryzować fasty w lesie... marudy i ogary na full do przodu... coś zginęło paniki ( hela ) terrory było nieźle... potem wielkie waaaa... i gobliny do przodu na mięso by wypuścić fanatoli... dużo pisania bo dużo goblinów ale gdy BsB bez mantysi dostaje PA z pająków i sV na 1 ( EotG ) nie wychodzi, robiło się gorąco bo już 1 ranę dostał, ale khorn nie po to dał mu obroże by świeciła kolcami, ward na 6+ udaje się ( już kilka razy na bitwach tak się stało ) :mrgreen: 20 / 0

4 miejsce

dla czego BsB ma mantikore? koledzy ostatnio na turniejach pozwalają, brać na zasadach jak w DE ( zżera hero slota )... wcale nie jest przegięta na takie pkt... spada od byle strzałem ( brak sV ) tylko to że jest w miarę mobilna jak na woch ( nie gram na dyskach ) po za tym jest LT + frenzy z marka daje możliwość wyboru w co się zaszarżuje... chciałbym żeby BP umożliwiał normalnie taką możliwość a nie proszenie się ;) choć DE z słomkom i inverdem jest bardziej nie do zaciukania

pozdrawiam :D

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ta druga bitwa z bretką na 3 pegazów i samych 6 erratnów. Sorry ale tego nie dało sie przegrac twoja rozpą. Gdyby miał grali i inną dużą lance to wynik były z goła inny. Ale i tak wielkie garty =P~ :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Na 1500 NIE Można mieć Mantikory! Albo ja mam złego booka

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Janiszek pisze:Ta druga bitwa z bretką na 3 pegazów i samych 6 erratnów. Sorry ale tego nie dało sie przegrac twoja rozpą. Gdyby miał grali i inną dużą lance to wynik były z goła inny. Ale i tak wielkie garty =P~ :wink:
z Gralami widzę to tak... szarża mantysi i wyzwanie i kolejne i tak do usranej śmierci... :twisted:
Szymon94 pisze:Na 1500 NIE Można mieć Mantikory! Albo ja mam złego booka
przeczytaj posta jeszcze raz :roll:

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Maż racie nie skapłem się . Gdyby LS pozwoliła na mantikorę z WOCH na zasadach DE to WOCH nie byłby już taki słaby na

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nic nie szkodzi :)

choć z dalszą częścią się nie zgodzę woch nie jest słaby... szczególnie na magii... fakt brak skirmiszy męczy a psy tego nigdy nie odwrócą ( no chyba że fasta dostaną ) albo forsejkeni skirmisz za 2pkt. per model 8)

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

WoC jest silną armią, a dla mnie i tak bedzie najsilniejszy... no dobra mam kłopoty z lizakami, ale reszte miażdżę;) chociaż sporo też od rzutów zależy...
a co do oczka tzeentcha to muszę wypróbować;)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

ludzie a kto się oprze 5 knightom z frenzy ???

15 ataków + 10 ataków koników :twisted: :twisted: :twisted: :D

jak mi pokarzecie oddział w O&G który to przetrzyma (jeszcze fear chyba na chaos knightach) to przerzucam się na O&G :lol2: :lol2: :lol2:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

JarekK pisze:ludzie a kto się oprze 5 knightom z frenzy ???

Aby wypłacić te 25 ataków knechci muszą najpierw dojść, a żeby temu zapobiec wystarczy latająca odginaczka szarż w postaci orła. A jak nie odegnie i nie zmusi Twoich dzielnych rycerzy Khorne'a do pościgu, to społowi ruch. Słowem, wszystko git i pięknie, mocna jednostka, ale proponowałbym nie wierzyć tak bardzo w moc frenzy.
Zamiast MoK biorę MoS albo MoT, rzadziej MoN. MoS dla psychologii, MoT dlatego, że Pan Zmian to mój ulubiony bóg chaosu.
Lest we forget:
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Jarek. Orki najpierw ci wydymają taki oddział fastami, następnie poprawia 4 balistami + doomdiver. ;-) I oddział znika.
Samo to, ze maja tyle ataków nic im nie daje, muszą dojsc jak kolega wspomniał. Frenzy na oddziale uderzeniowym i tak drogim to moim zdaniem błąd. Chyba, że jedna 6 czy 5. Nie więcej.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

tacy kneghci statystycznie odbijają się od mocniejszego kransludzkiego klocka lub GG... a jak dojdą społowieni to jeszcze lepiej... ale i tak lubię ich power hit wiec gram tylko na takich:) chociaż nie narzekałbym na tzeentchowców z warbannerem ew. nurglitów

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Gracz mający fasty i bolce ustawia sobie takich knechtów bokiem i robi szaszłyk... Myślący gracz...

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

z tym się zgodzę... do khorne'a trzeba mieć odpowiednią rozpiskę z mega dużą ilośćią magii, która ma za zadanie wyeliminowanie bolców- sprawdza się zawsze
mam 3 tzeentchowców i BoS
rzucam 3 pociski tzeencha z 2 kostek i fireballa z 2 kostek wychodza zawsze wszystkie i to na casting lvlu osclującym między 8 a 9... przeciwnik musi poświecic 2-3 kostki na taki pocisk wiec wchodzą 2 na ture, a to wystarczająco żeby przez 2-3 tury defensywnej gry wybić fasty, latacze i inne śmieci, a potem kontrofensywa;)
ostatnio zadziałało na masterze

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ehh... dzisiejsza bitwa z VC...
najpierw wampirkowi wchodzą z IFki pociski i spada dwóch Khornowych Rycerzy po czym wlatują od przodu wraciaki (5+Baśka, musiałem podstawic oddział na szarżę bo bałem się, że wraciaki wlecą w trwający combat i przechylą tam szale zwycięstwa, uznałem też że 5 rycerzy taką szarżę ustoi bo nie takie rzeczy już robili) i w szarży przemielili mi oddział.
Potem ten sam oddział wraciaków wpada z popychaczki (kolejna IFka) od przodu w 5 Nurglowych Rycerzy z frenzy, trafiają wszystko, ranią masakrycznie dużo, ja nie zdaje 5 testów As i drugi oddział idzie do piachu :shock:

Ogólnie i tak wyszło na moje (12:8) ale te sytuacje mnie zmuliły ostro i zachwiały moją wiarą w knightów, którzy do tej pory śmiali się z szarż treemanów czy Bloodthirsterów...

A paradoksalnie w tej samej bitwie wcześniej w Nurglowych rycerzy wjechał Black Couch z 3 zassanymi kośćmi i wampir BSB turbo siepacz i się odbili, tzn wampira usiekłem, nabiłem tez rany na couchu i się sypnął, bez żadnych strat po mojej stronie :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dzisiaj część dalsza... oddział Rycerzy Khornitów z War Bannerem i BSB klepie się z oddziałem Boar Boysów z +1A i BOBB. Challenge... zero wbić po obu stronach, rzucam tym wiaderkiem kości za rycerzy i koniki i... nie zabijam nic :shock: on zabija dwóch :shock: stoimy...
ludzie a kto się oprze 5 knightom z frenzy ???

jak mi pokarzecie oddział w O&G który to przetrzyma (jeszcze fear chyba na chaos knightach) to przerzucam się na O&G :lol2: :lol2: :lol2:
JarekK - mam nadzieję, że lubisz malować zielonym :twisted: ;)

12 Chaos Warriorów Nurgla, dwóch Czarowników w środku. Dostają szarżę od Orkowych Boysów. On zabija jednego z 11 ataków, myślę sobie 'jest OK' po czym zabijam dwóch z 15 ataków :shock: , przegrywam i brejkuje się #-o , na szczęście udaje mi się uciec.

Po zebraniu się robie w tył zwrot, on oblewa animozje na tym oddziale dzięki czemu później wjeżdżam mu szarżą od frontu. Wpadam, zabijam chyba 10 i mszczę się za wcześniejsze krzywdy :twisted:

Z co ciekawszych sytuacji jeszcze... Oddział Nurglowych Rycerzy z Szałem wraca zza stołu, szarżuje na trolle, które wyparowywują i dostaje szarżę od boku 20 BO z Gholanem. Orki z 41 ataków zabijają 2 rycerzy, łamią oddział i gonią na 3 cale wystawiając się na szarżę od boku Dragon Ogrów. Te szarżują, myśle sobie "zrobią klepanko ładne" po czym trafiam 3 razy :shock: no i BO ustały. Na szczęście konnica się zebrała też, niestety musieliśmy kończyć bitwę w 5 turze a jeszcze dużo ciekawych sytuacji się szykowało...
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dziśaj grałem bardzo miłą bitewkę 3 x 3000

oczywiście woch, były krasie i lizaki

miałem:

lodra na smoczku bijącego bez SV, word of agony ench i collar
BsB na jaggu, z banner of the gods, roa ( ani razu nie użyta ) 8)
4xfasty, cep, toporki, LA, music
4xpsy
25x chosenów, banner of rage, tacze, halabardzy, fcg, favored
10x rycerzy, z war banneram, fcg
3x ołtarze

popisy:

choceni z BSB ( dostali +1A +1S mr3 ) pogonili ziomka na karnozauże wbijając się w jakiegoś innego kowboja lizaków... z over run'a wbiłem się w kloc saurusów, w fazie lizaków wbił się templami od boku zabił 3 oddając zabiłem 6, potem bsb dobił 5 ran do CR i 2 pobiło kolejnych 4 saurusów... w następnej turze z 20 A na bok zabiłem 12 templi i został 1+slan :mrgreen:

wpadki:

ziomek na smoku zaszarżował na 9longberdów i BSB... z word of agony zabiłem chepiona potem cheleng... smok nic ziomek nic przegrywam i uciekam a to była moja 6 tura :twisted: złoooo...

mnóstwo ciekawych sytuacji, polecam takie bitewki a graliśmy na stole 60 x 92, 32" strefa rozstawienia od rogów i 1 od środka szybko sprawnie i powabnie, graliśmy to wszystko może w 3 godz :D

pozdrawiam

Arthas433
Plankton

Post autor: Arthas433 »

Ja z tylko 1 rycerzem (czempionem) khorne i zaklętą bronią szarża na salamandrę salamandra odrazu zgineła a rycerz cały

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

ja kiedyś pojedynczym rycerzem khorna [nie championem] wszarżowałem w 20 night gobosów [resztę oddziału zjadły fanole] tłukłem się z nimi chyba 4 tury, aż wreszcie je spanikowałem i zarżnąłem :mrgreen:

ODPOWIEDZ