Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
Moderator: JarekK
-
- Masakrator
Re: Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
Czyli Khaine jest bardziej tchórzliwy od Khorna, skoro faworyzuje podstęp?
Jaka rasa, takie jej bóstwo.
Jaka rasa, takie jej bóstwo.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
heh, wiadome jest, że calą pieczę nad swiatem sprawuje Asuryan, czasem jest slabszy, czasem mocniejszy, ale on to wszystkich tych waszych bogów i bożków na raz ma.
No jeszcze Hoeth jest niesamowity, ale to troszkę inna bajka
No jeszcze Hoeth jest niesamowity, ale to troszkę inna bajka
-
- Masakrator
Ten wasz super Asuryan wyczerpał kreatynę na pakowaniu Aenariona. Poza tym, elfia propaganda. Pewnie był jakimś Eldarem, który podrzucił temu waszemu herosowi Boltera i w kronikach zapisano,iz miał moc. A ten cały Widowmaker to pewnie zwykły Chainsword.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
polac temu panuJasiuuu pisze:ignorancja elfów to żadna nowość : ]
a przecież to one zdradziły własną rasę na rzecz służenia chaosowi (mroczne elfy) lub uciekli z ojczyzny jak tchórze (leśne elfy)
baa o mało nie doprowadziły świata do zawalenia i przyczynily się do otwarcia szerzej bramy starożytnych
Również żadna nowina że nie potrafią połapać się w zakresie teologii : ] i czczą bogów chaosu, leśne pogańskie bóstwa lub autentycznych bogów elfów (HE)
więc reasumując : kult rozkoszy = sługusy slanesha kult khaine = sługusy khorn'a
Delight: oprócz kapliczek są też prawdziwe świątynie , w jednej z nich Archaond zdobył jakąś część ekwipunku (nie pamiętam koronę albo miecz)
Prawdziwi bogowie dobra przed którymi chaos czuje respekt (można łatwo odzielić od bożków fałszywych) to Asuryan i Grungni.
Sigmar nie bo to ktoś na kształt jezusa - człowiek który dostał wywyższenia, magia sigmara polega na wierze i podstawowej żąglerce wiatrami magii . Natomiast pani jeziora to poprostu wielka ściema wood elfów na bretońców - których tak samo chroni wiara ich własna wiara : ] (która jest wyższa niż u dzikich orków 5+vs6+ )
Nie wiem jak to jest z Gorkiem i Morkiem bo brzydze się orkami i nie mam ochoty wgłębiać się w ich fluff : ]
Co do starożytnych to można się spierać , imo to nie byli bogowie jako tacy tylko zaawansowana technologicznie rasa
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
dalej zapominasz że to ta sama personaEltharion pisze:Musi sie dzilic z Khainem więc tym bardziej ma ich mniejkuman pisze:Khorne ma największe ołtarze na cały świecie, pola bitwy
wszystkie morderstwa są dla niego popełniane, plus paniętaj że chorób w cale nie jest tak dużo, a po za tym są leczone, bitwe trudno wyleczyć czy przelaną krewRakso_The_Slayer pisze:Nurgle ma ich znacznie więcej. Każde ciało w którym rozwija się choroba jest jego ołtarzem. A chorych jest więcej niż bitew
-
- Masakrator
Każda śmierć, choroba to transformacja. Każda bitwa wynika ze splotu zdarzeń.
To Tzeentch tak naprawdę jest największym z Bogów Chaosu, wszak wszystko dzieje się zgodnie z Jego wielkim planem.
No, poza Emo-bożkami Druchii.
To Tzeentch tak naprawdę jest największym z Bogów Chaosu, wszak wszystko dzieje się zgodnie z Jego wielkim planem.
Eltharion pisze:Znalazłem cos takiego gdy się nudziłemSila Khorna jest walka. Im ciezsza i trudniejsza walka,
im grozniejszy pokonany przeciwnik tym wieksza radosc
Krwawego Boga. Nienawidzi on natomiast podstepu i zdrady,
nie pozwala takze swym wyznawcom parac sie magia.
Z tego co wiem to czarownice i assasyni mrocznych elfów sa w łaskach Khaina wiec mi tu kitu nie wcisniecie !!
Ty wogle czytasz co ja pisze ??kuman pisze:dalej zapominasz że to ta sama personaEltharion pisze:Musi sie dzilic z Khainem więc tym bardziej ma ich mniejkuman pisze:Khorne ma największe ołtarze na cały świecie, pola bitwy
Juz drugi raz w tym temacie ustalilismy ze Khain to nie Khorn a ty wciaż to samo
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Eltharion pisze:Ty wogle czytasz co ja pisze ??
Juz drugi raz w tym temacie ustalilismy ze Khain to nie Khorn a ty wciaż to samo
bo dla mie to jedna persona i nic tego nie zmieni nie wiem gdzie znalazłeś że khain błogosławi czarodziejką... dlaczego nie mogły być tam gdzie wiedzmy i assasini w 6ed. ?
tak i to wszystko z przyjemności dla włsanej egzystencji i slaanesh wygrywa w tej materjiVarinastari pisze:Każda śmierć, choroba to transformacja. Każda bitwa wynika ze splotu zdarzeń.
-
- Chuck Norris
Nie przyszło wam do głowy że sami sobie wszystko dorabiacie? Ta, oko cincza wygląda podobnie do komety sigmara- a może twórcy nie mieli takiego zamysłu...
Ps. Jako wielki bóg, oświadczam, że w tej chwili płoną wszystkie świątynie innych bogów, oprócz mego brata- nurgielka. Świat będzie nasz, bracie! No i jeszcze młodszy brat- R H A S N E T H. Nasza trójka- nasz świat...
Ps. Jako wielki bóg, oświadczam, że w tej chwili płoną wszystkie świątynie innych bogów, oprócz mego brata- nurgielka. Świat będzie nasz, bracie! No i jeszcze młodszy brat- R H A S N E T H. Nasza trójka- nasz świat...