Warsztat i galeria ARBAL'a (Coloured Dust) - EXECUTIONER

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: O&G by ARBAL (Wyvern i Night Goblin Hero) 09.09.2010

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo podoba mi się Wywern; fajna jasna kolorystyka i dobrze technicznie wykonane rozjaśnienia.
Co do pomidora, to ta figurka nigdy mi się nie podobała :| ale malowanie również bardzo solidne :) .
Fajnie że wrzuciłeś cale zdjęcia a nie miniaturki, dużo przyjemniej się ogląda :wink:
Czekamy na kolejne prace, choć szkoda że rezygnujesz z malowania WFB na rzecz 40k :(

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Dzięki za wszystkie pozytywne opinie.
Troszke źle mnie zrozumieliście nie rezygnuje z malowania ani grania w Warhammera!
Chwilowo wkręciła mnie 40k i chce sprubować pomalować coś innego... ale nigdy nie przestane malować figurek do batla! :)
...przynajmniej takie jest założenie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

grabz pisze:Latająca jaszczura już wcześniej mi się podobała, pomidorowy jeździec porządnie pomalowany, sam model oczywiście ma coś w sobie choć zawsze drażniła mnie ta spadająca czapa.
no bo ona dodaje dynamiiiiiiiiiiiki temu modelowi :D

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

jakimi kolorkami robiles skrzydla ? Mozesz zdradzic?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Wywerna super, zwłaszcza mi się podoba cieniowanie łusek, jest takie stonowane, nie jest agresywne jak u niektórych.
Na prawdę warsztat masz świetny, czekam na kolejne prace!
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Podwys pisze:jakimi kolorkami robiles skrzydla ? Mozesz zdradzic?
Usmiejesz się ale skrzydła są zrobione Bleached Bone a następnie całe dokładnie starym dodatkowo rozwodnionym Flash Washem. Po tym zabigu wszelkei szczeliny ostał pokryte starym Chesnut Inkiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Witam po dłuższej przerwie....
Pozstawowiłem zmienić tytuł tego tematu na moją ogólną galerie, żeby nie tworzyć nowego.
Tak jak pisałem prędzej, zabrałem się za Ultramarins do wh40k. NIe wiem czy kiedykolwiek nimi zagram, ale spodobał mi się ich klimat i chciałem sprubować czegoś nowego.
Poniżej prezentuje Wam pierwsze pomnalowane modele do tego systemu... Generalnie jestem z nich zadowolony. To całkowicie nowe wyzwanie. Zupełnie inny sposób malowania no i to co okazało się najtrudniejsze.. kalkomanie... masakra :) ale przy 20 już jakoś szło :) Sierżant i panowie z bronbią ciężką mają łapki na magnesy, tak będzie w całej armii, która już czeka na pomalowanie...
Zdjęcie jak zawsze słabe...

Czekam na wszelkie uwagi, krytykę i sugestie :)

Obrazek
Obrazek

EDIT:
Dwa zdjęcia lepiej oświetlone z końca pracy..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Post autor: kacper_ »

Super wyszedl ci ten oddzial. Fajnie przybrudzone nogi maja. Sztandar sam malowales czy tez kalkomania? Tylko troche nad skora tego goscia od sztandaru mozna by jeszcze popracowac bo jakis taki blady jest

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

kacper_ pisze:Sztandar sam malowales czy tez kalkomania?
Kalkomania poprawiona farbą :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No prezentują się na prawdę nieźle.
Fajny kolorek. Na prawdę zacny oddzialik. =D>

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ogółem fajnie, ale nie podobają mi się te dziury - szczególnie na tym 'sztandarze' - wygląda jakby był stalowy a nie zrobiony z materiału.

Michal_
Wałkarz

Post autor: Michal_ »

fajni fajni ale jak na ultrasów wydają mi się trochę za ciemni może to wina zdjęć ogółem super :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Jak dla mnie wyśmienite :D , jest wszystko co powinno być, mrok, bród i kurz, uszkodzenia.Solidna robota trafiająca dokładnie w moje gusta.Coby nie przesłodzić, skóra sierżanta troszkę płaska, dodatkowo tam chyba jest pół odsłoniętej czaszki co przydałoby się zaakcentować.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Dreadnought z AOBR, delikatna konwersja, bronie na magnesy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Bardzo fajny, schludne , czyste i równe malowanie. Można by mu jeszcze tylną nogę ugiąć w "kolanie" i "palce" zagiąć w dół, ale przy tym klocku z aobr było by to dosyć sporo roboty ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

mi się bardzo podoba, bardzo fajne zadrapania niebieskiego, szczególnie na rękach

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

oddzial bardzo fajny ...no a dreadnought rzadzi! :)

Grabz
Kretozord

Bardzo udana praca :D , klocek dynamiczny.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Dzięki za pozytywne opinie :)
na forum wh40k.pl podsumowano, że dziwnie wygląda bo jest zbyt dynamiczny, a dred unoszący nogę to nie bardzo... sam juz nie wiem...
Obrazek

Grabz
Kretozord

Fakt że te puszeczki raczej nie biegają ale mi się podoba, wygląda troszeczkę jakby miał wyrżnąć w glebę ale gitara 8) .

ODPOWIEDZ