Co na początek?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Zostaje Ci tylko allegro :wink: . A innego się da, tylko niewiadomo jak to będzie wyglądać :wink: .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

A ja na tarczę zamierzam wrzucić tego pana.
Da radę? Bo cholernie mi się on podoba.

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Rozumiem :D

I jeszcze jedno. Jak najlepiej złożyć batalion. Czytałem tu coś o złożeniu 30 warriorów i 10 quallalersów. I oczywiście organki na początek? Worriorów z shieldem czy z dwurakami?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

20 warriorów, 20 thundów chyba najlepiej. Z 30 wojami nie bardzo jest co zrobić (chyba że dodatkową 10 jako wsparcie). I lepiej z tarczami.

Awatar użytkownika
kenny

Ale w batalionie jest 24 wojowników i 16 thunów, więc dokupując jakos okazyjnie 2 wojów mam już 2x16 i z tym da sie zrobić coś więcej. Czy grac tylko na 20 osobowych oddziałach?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

tylko na 20 w przypadku krasi (pamietaj, aby mieć bonus za ranke to musi być 5 chłopa) Mozesz zrobić jedną 20 z tarczami, a 10 z greatami jako wspracie.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

A co za problem z 4 warriorów zrobić thundów? :) I masz trzy ładne, standardowe klocuszki :)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Rób 20 warriorsów i 20 thundów oraz organy, albo kup 2 battaliony i wtedy to zrób 60 warriorsów i 20 thundów, a maszynerie to jak chcesz.
Warriorsów z tarczami.
Obrazek

Awatar użytkownika
kenny

Czekam właśnie na ten batalion i tak sie zastanawiam czy nie braknie mi części? I z kąd wziąść ewentualnie tarcze, jednoręczne bronie i muszkiety?
Dowódce thunów zrobić z muszkietem czy pistoletami? Jakie są statystyki pistoletów, bo w moim podręczniku niema?
Co myślicie żeby longbeardów zrobic z Veteranów Gamezone'a z dostępnym tak muzykiem, sztandarem i hammer dwarf hero?
Jakby ktos ich niewidział daje link
http://cytadela.pl/cgibin/shop?show=gz0 ... d=6963c5d0
Ostatnio zmieniony 4 mar 2007, o 13:11 przez kenny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

dowódce z handgunem...handgunów i tarcz jest dość

Awatar użytkownika
kenny

Zrobić dwa klocki po 10 thunów czy jeden 20?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

zdecydwoanie 2x10, ale chyba nie potrzebni tam dowódcy, ewentualnie muzycy mogą sie czasem przydać i w sumie tyle z command grupy.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Części wystarczy na spokojnie, nawet powinny ci jeszcze zostać. Veteranów nierób w thundach, bo po co ? Pistolety są gorsze od handguna, bo mają mniejszy zasięg, także jak już masz coś z CG kleić do thundów to muzyka. No i tarze im daj. No i 2x10 lepsze, bo możesz do innych celów strzelić, a tak to cała 20stka wali do 1 celu, a to za dużo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

kenny pisze: Co myślicie żeby longbeardów zrobic z Veteranów Gamezone'a z dostępnym tak muzykiem, sztandarem i hammer dwarf hero?
Jakby ktos ich niewidział daje link
http://cytadela.pl/cgibin/shop?show=gz0 ... d=6963c5d0
Jak najbardziej za :). Ja swoją piechotę robię wyłącznie z metalowych krasi GW, Reapera i Gamezona :). Nad veteranami z GZ też rozmyślam, bo fajni są.
A części - jakby rzeczywiście brakowało (co nie powinno się raczej zdarzyć), to na allegro się wystarczy rozejrzeć - czasem jakieś fajne tarcze albo bitsy się trafią.

Awatar użytkownika
kenny

Czyli niema żadnego problemu w używaniu figurek innych firm niż GW? Rozumiem ze hammersi, warriorzy i inne klocki też mogą być zbudowane na innych figurkach? Nie amcie problemu z dopasowaniem command squadu? Czy to nie wygląda dziwnie jeśli łączy sie figurki różnych firm. Chodzi mi o wygląd, czy figurki do siebie pasują?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

To różnie bywa, zalezy np. od skali figsa - takie figurki z Dwarf Wars są podobno większe niż standardowe (skala 30mm) i ogólnie bardziej przypakowane, więc moga wyglądać dziwnie w porównaniu do zwykłych chłopaczków.
Mam jednego herosa krasnoludów z reapera (kiedyś wpadł mi w łapki) - jest identyczny jeśli chodzi o skalę i proporcję jak te z GW, więc figsy z Reapera stosować można bez strachu.
Mam też cały oddział metalowych wikingów do Kultu Ulryka z BlackTreeDesign - I oni są nieco mniejsi od np. milicjantów (których też posiadam), ale to dlatego, że są metalowi, a nie plastikowi. Ale za to są dużo ładniejsi i klimatyczni :). I kazdy inny :)
Figurki innych firm możesz używać do woli i gdzie tylko zechcesz, poza zdaje się jednym albo dwoma turniejami w roku - Grand Tournament i Wojenny Młot. A tak to nikt się nie powinien przyczepić :)

Awatar użytkownika
kenny

Muzycy, thundów strzelają normalnie. Nie maja żadnych minusów od tego ze sa muzykami?

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Awatar użytkownika
kenny

Mogę wstawić Organki na jakąś podstawke, bo zauważyłem, że z podspodu farba sie zdziera. Rozmiar chyba niema znaczenia bo załoga i tak wychodzi przed maszyne jesli walczy.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Muzycy, thundów strzelają normalnie. Nie maja żadnych minusów od tego ze sa muzykami?
A niby czemu mieli by mieć ?
Mogę wstawić Organki na jakąś podstawke, bo zauważyłem, że z podspodu farba sie zdziera. Rozmiar chyba niema znaczenia bo załoga i tak wychodzi przed maszyne jesli walczy.
Po co Ci ? Od spodu i tak nikt się nieskapnie, ale jak bardzo chcesz to w uściśleniach jest, że powinny mieć 40x40.
Obrazek

ODPOWIEDZ